DACA VREM PUTEM INCEPE =cu un nucleu de 6 rame.......

Creat de milu56, Septembrie 12, 2009, 01:26:22 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: ioanardelean55Ambele impreuna cu ladita de transport.
Frumoase cutii.
Artistice chiar.
Dar une este albina?

milu56

ioanardelean55

fiti linistiti ca este si albina  daca va intereseaza va pot  si vinde important e ca eu am expus piesa in intregul ei nu schite din care sa nu intelegi nimic. :hi:  :hi:  :hi:

milu56

Ca sa intelegi o schita cred ca trebuie sa fi tamplar. :nod:

ioanardelean55

iar  eu cred ca cel ce face schita trebuie sa stie desen tehnic .pentru a putea fi inteleasa de timplar.

milu56

ioanardelean55

As dori o schita de nucleu pe 8 rame.
am specificat ca nucleul e identic cu lada dar in loc de 11 r, sint doar 8 se vede in poza ,,capacul este mai mic  .eu consider ca un timplar bun care stie si ceva din stuparit poate face o lada asemanatoare si din poze.

milu56

Dar,o schita cu dimensiuni este mai recomandat,eu sunt si tamplar si stupar nu am nevoie de schite,dimensiunile pentru toate tipurile de cutii le am in memorie,dar nu toti tamplarii au asa experenta,orcum dupa poza se vade lucru bun dar fa si o schita:cu dimensiuni si mod de inbinare.

milu56

Citat din: ioanardelean55iar  eu cred ca cel ce face schita trebuie sa stie desen tehnic .pentru a putea fi inteleasa de timplar.
Dupa pozele ce leai postat nu mai ara nevoie sa stie desen tehnic.Dar nu o sa o faca niciodata.

D006

Hai  nene  Milu  ca  nucleul  pe  6  rame  nu  cred  ca  e  functionabil  in  Romania si  nu  stiu cum  ai  putea  sa-l  tii  sub  control  cand ai  6 rame  de albina si  un  cules mare  de tot.Anul  asta  am  folosit pt  roi nucleu  5 rame  Layens si  cand  ajunge  la puterea  de-a acoperi  4 rame trebuia schimbat in  stupi  normali pt  ca  aparea fenomenul nedorit adica  roirea.Ia  uite  poza cu  un  roi  intrat  fara stiinta noastra intru-n nucleu  de 5 rame,ar fi  vrut sa  plece din  nou.

milu56

A fost roi primar.Normal aici am avut in ianuarie un roi si a ajuns la 9 rame si a roit din nou,dar dupace incele culesul nu mai roieste,dar sa fie cu matca tanara.

milu56

Citat din: ioanardelean55As dori o schita de nucleu pe 8 rame.
am specificat ca nucleul e identic cu lada dar in loc de 11 r, sint doar 8 se vede in poza ,,capacul este mai mic  .eu consider ca un timplar bun care stie si ceva din stuparit poate face o lada asemanatoare si din poze.
In acest topic este vorba de nucleu cu 6 rame,asa va va rog................

milu56

Daca punem 3 rame:adica o rama cu puiet gata de eclozionare,doua marginase,eventual albina de pe o rama cu puiet larvar si alimentul necesar,o matca pentru fecundare,formam un nucleu care poate deveni stup.Cu o diafragma la mijloc in nucleul cu 6 rame,automat avem 2.Acum daca nucleul este cu 5 rame,nu puitem face asta,iar daca nucleul este de 7 sa 8 rame este greu de manevrat,transportat etc.....  asa am constatat eu ca cel mai bun este nucleul cu 6 rame,care l-am si experimentat.

milu56

Citat din: bucovineanuIntradevar, nu am experimentat si nici nu am de gand sa folosesc acest tip de nucleu. Insa daca tinem separat cei doi nuclei fiecare din ei va avea un mic numar de albine care abia reusesc sa incalzeasca cuibul si sa incalzeasca puietul si foarte putine culegatoare. Din 2 nucei vor rezulta mai multe culegatoare decat din unul singur. Se stie ca familia de albine este ca un organism. Unite prin magazia comuna cele doua nuclee vor avea o dezvoltare mai rapida decat daca s-ar dezvolta separat. Oricum una din regine o va lua inainte cu cantitatea de puiet si va trage dupa ea si celalalt nucleu. Problemele vor aparea atunci cand reginele nu vor mai avea spatiu pantru ouat si vor intra in friguri. Ori cum asa cum am spus si in alte postari nu sunt de acord cu acest sistem si nu il recomand, mai ales incepatorilor. Pentru a avea rezultate multumitoare trebuie sa avem familii puternice si sa folosim stupi de mare capacitate.Fiecare poate sa-si spuna liber parerea si ceilalti pot sa fie sau nu de acord. Din pareri contradictorii se poate naste progresul.
Eu cred ca nu ai experimentat,orcum chiar daca avam noi experenta este bine sa experimentam intai si apoi sa venim cu pareri.

D006

Un Roi artificial care să merite făcut, am învăţat la şcoală trebuie să aibă, patru, minim trei rame cu puiet şi albina acoperitoare.
Mai punem o ramă cu hrană, o ramă clădită cu apă, una FA şi nucleul dvs domnule Milu e deja depăşit ca şi capacitate.