DACA VREM PUTEM INCEPE =cu un nucleu de 6 rame.......

Creat de milu56, Septembrie 12, 2009, 01:26:22 PM

« precedentul - următorul »

dedu

orbanstefan64-da,stimulez roiul cu ceva ceai cu protofil!!!Roiul vine facut pe la mijlocul lui iunie(eu asa fac) dar da,aveti dreptate ca este bine sa il faci mai devreme sa aibe timp sa se dezvolte!!! :nod:
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

dedu

orbanstefan64-intrebati ca depinde ce vreau,roi miere........am scris mai sus ca scot de la salcam si inca o poliflora si fac roiul pe urma(adica vreau si roi dar si ceva miere)!!! :zzz:

orbanstefan64

daca formez un roi artificial dupa salcim sint sigur ca in august pot sa extrag 1 rama 2 de la aceasta nu te supara postarile se refera la persoana mea
succes  in continuare :hi:

milu56

pana in 20 iulie se pot face roiuri fara probleme in Romania.

ioanardelean55

il poti face fara probleme dar poti avea probleme .

milu56

Bineinteles,sunt ani cand trebuie intervenit cu stimulente si hrana.

dedu

orbanstefan64-daca scoti mult puiet din vechiul stup da,pana in august scoti productie dar: eu nu obisnuiesc sa fac asta,scot rame cu putin puiet capacit care trebuie sa iese albine si daca mai i nevoie mai incolo mai ajut cu rame cu miere si puiet de la alti stupi!!!
Nu ma supar stati linistit!!!
Domnule Milu:cum i anul acesta da:daca as fi facut roi in 20 iulie si l-as mai ajuta cu puiet de la altii si miere si protofil ar fi trait(cred) dar in alti ani toamna vine repede si iarna la fel deci mai in acest caz mai bine mai repede decat mai tarziu trebuie facut roiul!!! :uimit:

milu56

Citat din: deduorbanstefan64-daca scoti mult puiet din vechiul stup da,pana in august scoti productie dar: eu nu obisnuiesc sa fac asta,scot rame cu putin puiet capacit care trebuie sa iese albine si daca mai i nevoie mai incolo mai ajut cu rame cu miere si puiet de la alti stupi!!!
Nu ma supar stati linistit!!!
Domnule Milu:cum i anul acesta da:daca as fi facut roi in 20 iulie si l-as mai ajuta cu puiet de la altii si miere si protofil ar fi trait(cred) dar in alti ani toamna vine repede si iarna la fel deci mai in acest caz mai bine mai repede decat mai tarziu trebuie facut roiul!!! :uimit:
Bineinteles,cu cat faci roiul mai repede cu atat mai bine,dar sa nu fie mai tarziu de 20 iulie:cei mai buni roi sunt din luna mai.SUCCES Dedu.

dedu

milu56

In Romania am avut roi natural in zona de munte in 6 mai,dintrun stup care a iernat pe 12 rame care a dat 6 roiuri naturali si roiul primar a dat siel la randul lui 2 rio,deci dintrun stup am obtinut 8,inmultire naturala.

D006

Mili vanili...mili vanili
Doar 8? Si crezi ca ne dai pe spate cu asta?Da ce-ti mai place sa-ti dai in petec.

D006

Cu astfel de postari ..... iti arati seriozitatea apicola.

balanescuadrian

Citat din: milu56In Romania am avut roi natural in zona de munte in 6 mai,dintrun stup care a iernat pe 12 rame care a dat 6 roiuri naturali si roiul primar a dat siel la randul lui 2 rio,deci dintrun stup am obtinut 8,inmultire naturala.
ce nu am inteles!
a iernat pe 12 rame! pp ca  a roit si dv ati prins toti roii in pom! (de aceea sunt naturali!) roii in ce i-ati pus? de roiul primar a roit iara??? (pp in nuclee de 6 rame) i-ati mai verificat pe urma? sau i-ati abadonat acolo?
pe cate rame a intrat in iarna familia de baza? dar roiul primar? dar roii ceilalti? dar roii din roiul primar?!

D006

Ce te faci cu un mitoman?
Mitomania este expicată de specialişti ca fiind o tendinţă patologică de a minţi, cu scopul de a ieşi în evidenţă, de a obţine avantaje de la cei din jur.
Mitomanul minte pentru a avea o stare de bine, pentru a se simţi în siguranţă, şi a primi din partea anturajului recunoaştere. El apare de fiecare dată ca un om altruist, curajos, şi  cu experienţe ieşite din comun.
Atunci când avem lângă noi o astfel de persoană, apare întrebarea "Ce putem face?" Ce avem de făcut atunci când realizăm că o persoană dragă nouă are acest obicei?
Cum îl ajutăm?
Primul pas pe care putem să îl putem face este să vedem ce îl determină pe omul respectiv să denatureze adevărul. Iar în acest sens putem încerca să îl determinăm pe mitoman să apeleze la serviciile unui psiholog. Terapia psihologică poate identifica motivul, şi oferi susţinere pentru a conştientiza problema.
De asemenea, suportul familiei şi a celor din anturaj îl pot face pe acesta să descopere valorile reale de care dispune.
                                         (Libertatea )

milu56

Citat din: balanescuadrian
Citat din: milu56In Romania am avut roi natural in zona de munte in 6 mai,dintrun stup care a iernat pe 12 rame care a dat 6 roiuri naturali si roiul primar a dat siel la randul lui 2 rio,deci dintrun stup am obtinut 8,inmultire naturala.
ce nu am inteles!
a iernat pe 12 rame! pp ca  a roit si dv ati prins toti roii in pom! (de aceea sunt naturali!) roii in ce i-ati pus? de roiul primar a roit iara??? (pp in nuclee de 6 rame) i-ati mai verificat pe urma? sau i-ati abadonat acolo?
pe cate rame a intrat in iarna familia de baza? dar roiul primar? dar roii ceilalti? dar roii din roiul primar?!
Asta sa intamplat in anii 80,stupul sa iernat pe 12 rame fara sa fie impachetat,atunci aveam numai cutii pe 12 rame,si toti roii ia prins bunica si ia pus in lazi,poti sa il intrebi pe dl.TANASE daca vrei,a fost si el acolo cand a dat primul roi.