Extemporal la apicultura

Creat de dragos2006, Noiembrie 14, 2009, 09:51:09 AM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Nu, zaharul nu este toxic. Dat acum albinele nu prea vor sa-l duca pe rame si nu au timp sa-l prelucreze.

sfantul spiridon

ceva miere mai am dar sunt sigur ca nu pana in martie
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

dedu

Pai daca ai totusi pana la sfarsitul lui februatie i bine atunci,in luna februarie o sa prinzi o zi calda in care o sa umblii in ei si o s ale scoti o rama goala si inlocuiesti cu o rama cu miere!!!
Azi am ascultat la familiile mele,i totul ok pana acum!!!
Am tot vazut scriinduse de mierea de rapita,eu nu pot produce miere de rapita din cauza ca in zona mea infloreste repede si stupii nu sunt destul de dezvoltati pentru a scoate miere,la mine prima recolta i la mierea de salcam!!!
Rapita mie numai imi stimuleaza albinele pentru culesul ce va sa vie(salcam)!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

dedu

Am si eu o intrebare,cam cate grade trebuie sa fie in stup pentru ca o familie sa supravietuiasca?Azi in drum spre casa "intamplator" mam pus langa un om care are vreo 70-80 de familii de albine si imi zicea ca atunci cand avea ca mine vreo 12-20 de familii i impacheta si el dapai acum pune o bucata de material pe diafragma si o pernita pe podisoare si trec albinele foarte bine iarna!!!Se poate?Nu ingheata? :uimit:  :uimit:  :uimit:
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

bucovineanu

Se stie ca familia de albine nu moare din cauza frigului. S-a gasit un roi intr-o clopotnita in  Siberia care a supravietuit peste iarna la temperaturi de -50 de grade. In mod normal la suprafata ghemului temperatura este de 4 grade. Atata timp cat nu are puiet temperatura in mijlocul ghemului este de 15 grade. Situatia se schimba odata ce regina incepe ponta. Din acel moment temperatura in zona puietului trebuie sa ajunga la 35 de grade. De aceea in primele luni de iarna atunci cand nu au puiet o familie de albine consuma o cantitate mica de hrana. Consumul creste mult odata ce regina incepe ponta, incepand din luna ianuarie. In concluzie daca familia de albine a fost tratata corespunzator si are suficienta hrana de calitate, va trece fara probleme iarna oricat de scazuta va fi temperatura exterioara. Deasemenea nu trebuie sa existe curenti in stup. Impachetarea excesiva provoaca condens care nelinisteste familia de albine, consum marit si de aici diaree si celelalte necazuri.

milu56

Citat din: dragos2006In zona  noastra pentru a avea tragere de inima in apicultura si a simti ca este o activitate profitabila trebuie sa te apuci de pastoral . Iti cumperi o remorcuta si incepi sa pleci cu stupii la rapita , doua salcamuri , tei , floarea soarelui si astfel poti face un 30 kg. miere marfa pe familie si daca pleci cu 20 de familii in jurul casei tot faci 600 de kg, care inseamna un castig modest dar totusi e un castig.
  Imi aduc aminte ca atunci cand aveam 16 ani tatal meu avea 40 de familii si plecam in pastoral la Luncavita , duceam stupii cu o remorcuta tip ACA in doua drumuri si faceam miere .  In stuparie momentul psihologic este atunci cand reusesti sa faci o tona de miere intr-un sezon , nu-ti mai  masori productia in kg. ci in tone , ai trecut la alta categorie  si cu cat momentul acesta vine mai repede cu atat si succesul tau este mai aproape.
Eu ma refer in zone bune ale tarii:la munte pt zmeura,la zone cu salcam,la zone cu tei si la zone de fanate. 10 kg.de familie am zis ca in cel mai nefericit caz.

D006

Citat din: milu56
Citat din: dragos2006In zona  noastra pentru a avea tragere de inima in apicultura si a simti ca este o activitate profitabila trebuie sa te apuci de pastoral . Iti cumperi o remorcuta si incepi sa pleci cu stupii la rapita , doua salcamuri , tei , floarea soarelui si astfel poti face un 30 kg. miere marfa pe familie si daca pleci cu 20 de familii in jurul casei tot faci 600 de kg, care inseamna un castig modest dar totusi e un castig.
  Imi aduc aminte ca atunci cand aveam 16 ani tatal meu avea 40 de familii si plecam in pastoral la Luncavita , duceam stupii cu o remorcuta tip ACA in doua drumuri si faceam miere .  In stuparie momentul psihologic este atunci cand reusesti sa faci o tona de miere intr-un sezon , nu-ti mai  masori productia in kg. ci in tone , ai trecut la alta categorie  si cu cat momentul acesta vine mai repede cu atat si succesul tau este mai aproape.
Eu ma refer in zone bune ale tarii:la munte pt zmeura,la zone cu salcam,la zone cu tei si la zone de fanate. 10 kg.de familie am zis ca in cel mai nefericit caz.
De cati ani esti plecat din tara?

milu56

AndreiRN,ai mai pus intrebarea asta odata si ti-am dat si raspuns.

D006

Am uitat ca am intrebat.
Am uitat raspunsul.
Rar uit eu ceva.

sfantul spiridon

andrei,
as vrea ceva seminte de copac brazilian si mai stiu eu ce ziceai ca ai pe acolo...apropo, cand vii in tara?

D006

Citat din: sfantul spiridonandrei,
as vrea ceva seminte de copac brazilian si mai stiu eu ce ziceai ca ai pe acolo...apropo, cand vii in tara?
O sa las cateva pungi cu seminte sper cu Prisecarul pe 20 Dec.

sfantul spiridon

tot ce-ti cade in mana si care este melifer.....
multumesc

balasbebe

D006

balas
Apicultor
Mesaj Privat
Inregistrat: 20-11-2007
Postari: 559 

- E simplu. Totul depinde de amabilitate. Si daca nu se poate asa, va folositi de Balas, Pupe, sau Cristi.

:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
                                                                                                              :finger:  :finger:  :finger:

balasbebe

Momentul adevarului. Te crezi mai destept decat un stupar adevarat? Acela descris de Orban Stefan?  :hi: