Extemporal la apicultura

Creat de dragos2006, Noiembrie 14, 2009, 09:51:09 AM

« precedentul - următorul »

milu56

Da este o afacere,dar sa avem stupi multi,si cu minim 10 kg. este afacere,bineinteles ca poate fi an cand poti lua si 50-60 kg.atunci e afacerea si mai mare.

D006

Dacă întreţineţi 600 de stupi şi scoateţi doar o medie de 10 kg de miere pe an în măsura în care parcă ziceaţi că faceţi şi puţin pastoral (la romero parcă:wink:e trist. Mai mult ca sigur că nu vă  acoperiţi cheltuielile.Nu mă mir atunci că nu vreţi să îi arătaţi lumii.
Şi vă mai ţineţi şi mare apicultor şi recomandaţi metodele dvs începătorilor.. Mie mi-ar fi ruşine cu asemenea rezultate.
  Eu am albine doar din primăvară şi în condiţiile în care din 6 familii am făcut 12 tot am scos 170 kg miere(90 la salcâm) plus 15 rame rezervă.dacă nu mă credeţi pot să fac o fotografie că mai am un bidon de 25 l de salcâm.Tot ar fi mai mult decât aţi arătat dvs.
Dacă în schimb majoritatea stupilor dvs sunt virtuali(cum de altfel cred majoritatea de pe forumuri) atunci da e întradevăr o afacere să scoţi de la ei 6 tone de miere.Felicitări!
  Să te plimbi însă intre 20 de stupini  a câte 60, adică 1200 de familii şi să scoţi de la un stup doar 10 kg de miere  e doar timp pierdut, nu se merită nici să te duci să extragi de 2-3 ori pe an, că nu-ţi ies nici banii de benzină, plus câteva tratamente cu varachet plus, plata locaţiilor , a oamenilor a utilajelor că la nivelul acesta nu poţi lucra singur ramă cu ramă,plus faguri artificiali, plus mătci, plus amortizarea investiţiei, plus, plus, plus.....Ce să mai zic de timpul irosit cu datul lor jos de prin pomi.pe scurt e o aberaţie.
Asta e diferenţa între a avea Apis melifera sau "Apis Electronica"  subspecia virtuala.
Am promis că nu vă mai combat personal ci doar ideile dvs dar  asta e chiar de combătut. Dacă  tot aţi scăpat porumbelul şi domnul Spiridon va atras atenţia,măcar nu trebuia să insistaţi în a vă susţine tâmpenia.
  Din fericire nu vă mai prea ia nimeni în serios dar totuşi puneţi-vă o limită la fantezie .

milu56

Esti mandru,pentruca postezi si tu,chiar daca nu sti ce,dar nu ma enervezi,esti simpatic.
Dece nu vrei sa i-mi faci o vizita ca sa te convingi.
http://www.apitab.blogspot.com/

D006

Parca a incercat abeja sa va viziteze si a dat gres.
Si Albina proletara are cateva bloguri nu unul si e chiar moderator pe cateva forumuri dar asta nu inseamna ca e apicultor ci ca traieste pe net.
Lumea e satula de dusul cu vorba si din ce in ce mai convinsa ca .........

milu56

Citat din: AndreiRNParca a incercat sbeja sa va viziteze si a dat gres.
Si Albina proletara are cateva bloguri nu unul si e chiar moderator pe cateva forumuri dar asta nu inseamna ca e apicultor ci ca traieste pe net.
Fi mai explicit te rog,ce semnifica sbeja?Cine e albina proletara?Tu esti platit de pe net?........ar insemna ca duci si tu lumea cu vorba?

D006

Citat din: milu56
Daca nu sunt indiscret, al cui este blogul?

milu56

Citat din: apis09
Daca nu sunt indiscret, al cui este blogul?
Este blogul meu.

D006

Blogul e al dvs, că doară mai aveţi şi altele la fel de populate, dar stupii, stupii ai cui sunt? :rotfl:

D006

Citat din: AndreiRNParca a incercat sbeja sa va viziteze si a dat gres.
........ar insemna ca duci si tu lumea cu vorba?
Incep sa miros a sinceritate ......  :rotfl:  :rotfl:
sau a fost o scapare din neatentie?

D006

In zona  noastra pentru a avea tragere de inima in apicultura si a simti ca este o activitate profitabila trebuie sa te apuci de pastoral . Iti cumperi o remorcuta si incepi sa pleci cu stupii la rapita , doua salcamuri , tei , floarea soarelui si astfel poti face un 30 kg. miere marfa pe familie si daca pleci cu 20 de familii in jurul casei tot faci 600 de kg, care inseamna un castig modest dar totusi e un castig.
  Imi aduc aminte ca atunci cand aveam 16 ani tatal meu avea 40 de familii si plecam in pastoral la Luncavita , duceam stupii cu o remorcuta tip ACA in doua drumuri si faceam miere .  In stuparie momentul psihologic este atunci cand reusesti sa faci o tona de miere intr-un sezon , nu-ti mai  masori productia in kg. ci in tone , ai trecut la alta categorie  si cu cat momentul acesta vine mai repede cu atat si succesul tau este mai aproape.

sfantul spiridon

am o intrebare pentru domnul dragos, centrifuga, filip sau oricine alcineva(si pentru domnul milu daca vrea)-am scos mierea dupa salcam si am vandut-o..-nu sunt chiar atat de sfant pe cat ma dau, asta e-am facut 5 roi care stiu ca nu au mancare suficienta...astazi le-am cumparat serbet, pot sa-l bag astazi sau in saptamana asta deasupra ramelor...nu creste uzura pe atat cat sa le vad terminate in primavara?...mentionez ca am auzit discutii cu privire la toxicitatea zaharului si cu privire la netoxicitatea acestuia....cam asta e ...mierea s-a dus si daca ar fi sa mai gasesc ar trebui sa o cumpar-stiu povestea cu lacomia - nu mi-o serviti ca mi-am facut autocritica deja....m-am asteptat sa mai culeaga din faneata ceva si nu a mers-seceta...rame de la altii? ii omor pe aia
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Dacă produsul pe care l-aţi achiziţionat este invertit îl veţi putea da albinelor şi acum, cu condiţia să nu se fi strâns în ghem datorită frigului şi cred că îl vor căra în cuib.
  Oricum îl puteţi da în turte mai încolo când veţi observa că şi-au epuizat rezervele de miere.

bucovineanu

Citat din: sfantul spiridonam o intrebare pentru domnul dragos, centrifuga, filip sau oricine alcineva(si pentru domnul milu daca vrea)-am scos mierea dupa salcam si am vandut-o..-nu sunt chiar atat de sfant pe cat ma dau, asta e-am facut 5 roi care stiu ca nu au mancare suficienta...astazi le-am cumparat serbet, pot sa-l bag astazi sau in saptamana asta deasupra ramelor...nu creste uzura pe atat cat sa le vad terminate in primavara?...mentionez ca am auzit discutii cu privire la toxicitatea zaharului si cu privire la netoxicitatea acestuia....cam asta e ...mierea s-a dus si daca ar fi sa mai gasesc ar trebui sa o cumpar-stiu povestea cu lacomia - nu mi-o serviti ca mi-am facut autocritica deja....m-am asteptat sa mai culeaga din faneata ceva si nu a mers-seceta...rame de la altii? ii omor pe aia
Acum familiile mai au ceva miere? Completarea rezervelor trebuia facuta in august-septembrie. Atunci se putea da sirop de zahar sau apiinvert. Cel mai bine ar fi daca s-ar putea face rost de niste rame cu miere, dar acum sunt greu de gasit. Daca nu mai au defel miere cu serbet cu greu vor ajunge in primavara, dar se poate incerca.

sfantul spiridon

voi fi eu pionierul ?
nu a mai incercat nimeni pana acum?
din mii de stupi pe care ii au apicultorii profesionisti nu a ramas nici macar unul in situatia alor mei?
este toxic zaharul sau nu?
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Daca nu ai nimic altceva la indemana doar nu o sa lasi familiile sa moara de foame , daca au populatie suficienta vor iesi in primavara si pe zahar.