cu ce descapaciti? furculita,cutit electric cu lama/sarma de nichelina

Creat de dragos2006, Septembrie 26, 2009, 02:57:05 AM

« precedentul - următorul »

dan

Manerul in cazul de fata l am folosit de la un aparat electrocasnic dar poate fii si din lemn .Nichelina este de la o rezistenta de 2000w care o gasiti in magazinele pt electrice este astfel calculata incat la diametrul pe care al folosesc eu acesta o alimentez le o tensiune de 12v.Atentie pt asta in cazul in care vreti sa o folositi ca mine acasa va trebuie un transformator coborator de tensiune cu un amperaj in secundar mare .Cam asa arata transformatorul care urmeaza sa i fac o cutie pe care o sa aplic doua prize in care vor fii introduse doua dispozitive.

dan

bucovineanu

Trebuie vazut daca prin incalzire nu se intinde nichelina. Ar fi bine sa aiba un dispozitiv simplu pentru tensionare.

dan

Buna intrebarea  m am gandit la asta nichelina in cazul meu nu se incalzeste la putere maxima de fapt nici nu trebuie pt ca ceara se topeste la o temperatura scazuta si e destul de groasa dar se poate face unde e cazul un montaj adica regulator de tensiune  la care tot ce trebuie tinut cont este ca tiristorul final  sa fie de putere mare.eu am avut un transformator cu mai multe iesiri si cea de 12v e ok.

crombra

Bun lucru si facut cu simt tehnic. Banuiesc ca furca este din teava de cupru de 6 mm. Ce date are transformatorul? Sectiune tor, diametru sarma secundar si primar si numar de spire pe volt in primar si secundar. Cat este de lunga si ce rezistenta are nichelina?
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

dan

Nnichelina are lungimea de 46 cm rezistenta 1,9 ohmi in ceea ce priveste transformatorul numarul de spire si grosimea lor nu l stiu el fiind dintr un amplificator audio de putere.Transformatoare identice  gasiti in toate magazinele care vand becuri halogen dar aveti grija ca sunt de mai multe marimi.Luati unul care suporta cel putin 6 amperi consum ca acesta sa nu se incalzeasca si un electronist sa va faca un regulator de tensiune acesta din urma fiind o reusita  sigura nemaiavand grija ca nichelina se va incalzii prea puternic tensiunea fiind reglabila.Eu   am exclus regulatorul de tensiune pt ca temperatura nichelinei e buna asa .Nichelina nu trebuie sa atinga pragul de a se inrosii pt a nu si pierde proprietatile ajungand sa se intinda.

crombra

Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

tedy2007

iar daca vreau sa-l folosesc la 220v imi poti spune cum sa incep?

bucovineanu

Cred ca mai bine ar fi daca lungimea nichelinei  ar fi  de cel mult 35 cm pentru ramele 1\1 si descapacirea sa se faca avand ghidaj batul de sus si cel de jos, sau numai batul de sus. Pentru ramele mai mici se pot face alte dimensiuni cu putin mai lungi decat inaltimea ramei. Transformatorul trebuie sa aiba mai multe prize in secundar si prin incercari se poate afla tensiunea potrivita, sau si mai bine o sursa cu tensiune reglabila cu tiristor.

gore

Este utilă o astfel de sculă, dar, întreb şi eu, ramele nu sunt toate uniform căpăcite, altele mai au diferenţe chiar mari pe fagure, adâncituri..., cum folosiţi acest descăpăcitor? Ajungeţi tot la furculiţă.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

bucovineanu

Se poate taia mai mult din inaltimea celulelor si se obtine mai multa ceara. Albinele refac totul. Furculita se foloseste numai pentru retusari, daca e nevoie.

D006

Citat din: goreAjungeţi tot la furculiţă.
eu folosesc un descapacitor produs de o firma din Bucuresti,sunt foarte multumit de randamentul lui,dar nu lipsesc nici furculita si cutitul.Unde faguri nu sunt crescuti la nivel trebuie revenit la sculele clasice pt.retusuri.Daca va uitati la filmele care arata lini de extractie la apicultori acasa o sa vedeti ca dupa descapacitor au un om cu furculita sau cutitul in mana.numai la reclama pt. descapacitoare arata rame care ies perfect descapacite.ideal este sa ai un descapacitor, daca nu-l ai este foarte bine si cu nichelina orice care te ajuta sa nu te mai doara mainile  este bun. :hi:

orbanstefan64

dl mihai cam la ce pret ajunge  descapacitorul care il aveti?

D006

orbanstefan64

aveti o investitie frumoasa. daca socotim numai centrifuga+ descapacitorul ~2600-
2800 eu cred ca nu gresesc :hi: