cu ce descapaciti? furculita,cutit electric cu lama/sarma de nichelina

Creat de dragos2006, Septembrie 26, 2009, 02:57:05 AM

« precedentul - următorul »

dan

In privinta montajui pe care l am postat anterior credeti ma  ca este de un real ajutor.Toti apicultorii stiu ca nu toate ramele nu  sunt chiar uniforme ,dar nu e tot una ca sa decapacesti cu o furculita toata rama sau sa intervii in mici portiuni unde firul de nichelina nu ajunge,ori pierderi avantaje si dezavantaje sunt la toate masinariile dar costull??? :smile:

Adrian Roman

Domnilor, o solutie foarte simpla si eficace: piesa de baza gata facuta este un letcon la 220 v, modelul cu rezistenta in care este bagat un varf din cupru masiv. Fac trimitere la modelul cel mai mic. In functie de priceperea fiecaruia, se face din tabla de inox o bucla dupa aspectul aparatului vandut de Sandu din Timisoara cu 55 roni, piesa ce poate fi atasata varfului de cupru cu doua nituri. Detaliile de executie nu cred ca sunt o problema. Important este punctul de plecare. Se poate alimenta obiectul printrun regulator-temporizator cu termostat, asa ca sa putem tine temperatura de lucru in limite optime. Incercati cu tot curajul, merita. :nod:  :hi:

D006

D006

dan

Electronica domeniul in care lucrez zi de zi mai bine de 10 ani nu mi permite sa postez banalitati si imagini nebazate pe o anumita teorie  dar si mai multa practica. Amatorilor care privesc teoria citita pe sarite si practica deloc cu un letcon electronic chinezesc de unica folosinta care l vad mai sus cu o putere ff mica capabil de a incalzii pentru doua trei ori de functionare in regim scurt de timp o rezistenata de capacitae mica. Oare de ce trebuie sa ma gandesc la traf de separare cu o putere in secundar cat mai mare cu un cost ridicat  pt a putea fii folosit ore intregi asta binenteles la mai multe decapacitoare si daca are regulator de tensiune adaptabil si la acumulatori de masina la cei care nu au priza in mijlocul campului. Acel letcon de mai sus rezistenta este controlata direct pe 220v ceea ce insemna ca poate la primul contact cu aparatul am putea saa ne gandim la o noua viata :smile:

Adrian Roman

Letcoanele din poza cred ca sunt slabute. Eu mi-am facut din letcon romanesc de 60 w, model mai vechi, cu maner de lemn. Cum nu fac pastoral, descapacirea are parte de priza la 220 v, acasa. La acel letcon a mai trebuit o fasie de 5/15 cm de tabla de inox de 0,5 mm si 5 nituri.Intre letcon si reteaua de 220 v am intercalat o priza cu temporizator mecanic, care se regleaza dupa necesitate. Al meu functioneaza bine. Incercati cu incredere, nu e scump.

milu56

Eu nu folosesc cutit electric,merge foarte bine un cutit cu lama subtire de o lungime normala cu care indreptam fagurii dupa grosimea ramelor si unde este cazul descapacim cu furculita,dar depinde de temperatura la care descapacim ramele.

D006

milu56

Un descapacitor pentru descapacirea ramele in cutia de magazie,fara a mai scoate ramele,la asaceva meditez si studiez eu pentru viitor.

D006

milu56

Citat din: fullfit46Nu cred ca nu s-ar putea realiza acest lucru.
Eu pentru asa ceva vad ...o festila aprinsa sub cat.
Asa nu mai avem nevoie nici de centrifuga!
Eu sincer,intentionez sa fac centrifuga pentru extractia mierii unde sa introduc corpul de magazie cu rame cu tot.

D006

milu56

D006

bismark

Aparatul cu nichelina se poate construi direct pe tava de descapacire cu niste brate mai groase ca sa reziste la greutatea ramei. Se pot pune asemenea dispozitive la distanta grosimii ramei si rama cind  ai introdus-o intre 2 asemenea nicheline din cauza greutatii se descapaceste singura.Trebuie numai calculat ca nichelina sa nu se incalzeasa prea tare ca sa inainteze rama lent.Asa  ceva am vazut la fii-mea in Austria unde introducea  mai multe rame o data .Pentru pastoral poate fi folosit si un acumulator de 12 v  de la masina.Mult succes.Cu respect :hi:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/