trantori

Creat de dragos2006, Aprilie 04, 2010, 04:44:28 PM

« precedentul - următorul »

D006

Ieri am gasit cativa trantori la un stup , care nu avea oua , numai puiet capacit pe o singura rama. De ce nu avea oua? , sa fi murit matca , sau or fi schimbat-o?

filip

Greu de dat un raspuns.
Trantori nu-s o problema la vremea asta.
Strange bine cuibul si descapaceste un ram cu miere.
Eu inclin sa cred ca ai matca si ea a oprit ouatul dintr-un  motiv.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Tot asa am crezut si eu , ca are matca dar a oprit ouatul. Rame am descapacit an  fiecare saptamana. Mai astept 2 saptamani daca nu apar oua unific cu un roi de anul trecut . Oare este bine?

filip

Citat din: laurentiuTot asa am crezut si eu , ca are matca dar a oprit ouatul. Rame am descapacit an  fiecare saptamana. Mai astept 2 saptamani daca nu apar oua unific cu un roi de anul trecut . Oare este bine?
Inainte de unificare verifici sa vezi daca nu are matca.
Poate avea matca dar din diferite motive nu oua.In cazul ca gasesti matca o omori inainte de a unifica
Daca patea ceva matca trebuiau sa-si fi tras botci.
E greu asa sa presupun fara sa vad stupul.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

stefan1

Puietul de pe acea rama este de albine? Nu se vad urme de botce?
Daca sunt urme de botce e posibil sa fie o matca noua si mai poti astepta. Daca nu poti sa dai un fagur cu oua si stupul va incerca sa-si traga botce din ele. De asemenea daca are matca veche sau noua este foarte posibil sa o gasesti pe acel fagur la urmatorul control.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

poate explica cineva si pt mine cum arata efectiv celulele de botci si cele trantori? eventual niste poze ceva daca aveti...

ciprianpop

asa arata o rama cu puiet la mine in data de 07 04!
celule care sunt capacite si sunt bombate sunt de puiet de trintor iar celelalte care sunt capacite normal sunt de albinutze lucratoare!
sper sa nu fi gresit! nu de alta dar si eu sunt incepator ! :roll:
Apicultura este o loterie! Si asta ii sporeste frumusetea!

ciprianpop

scuze foto gresita!

D006

aha. deci alea bombate sunt de trantori. mai trebuie lasate sau tb sa le distrugem deja?

ciprianpop

vba  d lui filip......
trintorii nu s o problema la vremea asta...deci ....faci cum  crezi de cuviinta! sincer sa fiu si eu sunt incepator si nu prea stiu ce sa fac...citesc cam tot ce apare pe acest forum! :hi:

soadi

Adica Aline, ori ii bati de ii lasi lesinati jos....ori le dai cu fum in ochi, sa nu mai vada ziua de maine.

soadi

Citat din: alin2770aha. deci alea bombate sunt de trantori. mai trebuie lasate sau tb sa le distrugem deja?
Distrugele.....si matcile tale se vor duce dupa...trantorii lu' Romikele.

soadi

Sau mai bine zis.....Alineeee....nu crezi ca la culesul de acum....caldura de acum....(atmosfera placuta in familia lor)....miile alea de albine (stiindu-se ca albinele se "SIMTESC" mai bine in prezenta trantorilor)...ar avea nevoie de aia 40 de trantori cati ai tu in poza ?????
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
PARDON:... POZA LUI CIPRIANPOP.

ciprianpop

Citat din: Geak'loneSau mai bine zis.....Alineeee....nu crezi ca la culesul de acum....caldura de acum....(atmosfera placuta in familia lor)....miile alea de albine (stiindu-se ca albinele se "SIMTESC" mai bine in prezenta trantorilor)...ar avea nevoie de aia 40 de trantori cati ai tu in poza ?????
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
PARDON:... POZA LUI CIPRIANPOP.
dupa ultimul recensamint care l am facut pe acea rama cred ca nu erau mai mult de 10 20! :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

D006

ideea e ca nu era poza mea :smile: eu chiar vroiam sa stiu cum arata pe rama celulele cu trantori in ele si ce imi recomandati voi. poate par naiv de multe ori insa sunt doar incepator :smile: