trantori

Creat de dragos2006, Aprilie 04, 2010, 04:44:28 PM

« precedentul - următorul »

D006

daca are cineva niste poze cu celule de trantori, botci mi-ar fi de mare folos

D006

deci celulele alea care arata ca o jumatate de sfera sunt de trantori, iar cele mai mari, vizibil mai mari sunt de botci

filip

Botca de salvare din puiet de albina trasa.
BOTCA intodeauna e asezata cu capul in jos.Impropriu spus,dar ca ide matca sta in botca cu capul in jos
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

Ce sa-i faci ...  dar in familie era prezenta matca si avea doar 4 botci pozitionate pe centrul ramei , de salvare nu putea fi pt. ca familia avea matca , de roire nici atat mai ales la data asta , poate or mai fi si alte tipuri de botci si eu nu stiu .
Daca esti bun la suflet te rog desluseste-ma si pe mine si explica-mi ce fel de botca este , precizez ca familia de unde am recoltat-o avea matca.
Raman la parerea ca e Botca se SALVARE.
Sar fi putut sa fie o problema cu matca,4 Botci la schimbare e deja prea mult
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

Cand un stup face schimbarea linistita nu foloseste ou din celula de lucratoare modificand structura fagurelui.
Cauta acele locuri unde pot constru Botci apoi acestea vor fi ouate.

D006

in situatia asta se pare ca am cam multi trantori in devenire prin stupi... trebuie sa-i cam extermin. dureaza ceva :smile:
sper ca sapt asta sa pun si ceva poze

filip

Citat din: alin2770in situatia asta se pare ca am cam multi trantori in devenire prin stupi... trebuie sa-i cam extermin. dureaza ceva :smile:
sper ca sapt asta sa pun si ceva poze
Ai si puiet de albina ori nu?
Lasa puietul in pace,ramele poarta vina au multe celule de trantor.Matca i-si face datoria.

D006

mie cine mi-a spus tocmai invers si anume ca celulele de trantori sunt cele de matca in devenire, respectiv botci. sa o fi facut cu intentie?

D006

puiet am momentan pe 2-3 rame. stupii sunt orizontali. offfff deci tb sa nu le fac nimic momentan. bun. ideea e ca tot insist cu sute de intrebari pt ca vreau sa evit pe cat posibil roitul. de inmultit nu vreau sa-i inmultesc prea mult. din 22 vreau ca anul acesta sa fac 24-25, restul sa ramana puternici sa culeaga

filip

"Ce sa-i faci ...  dar in familie era prezenta matca si avea doar 4 botci pozitionate pe centrul ramei , de salvare nu putea fi pt. ca familia avea matca , de roire nici atat mai ales la data asta , poate or mai fi si alte tipuri de botci si eu nu stiu .
Daca esti bun la suflet te rog desluseste-ma si pe mine si explica-mi ce fel de botca este , precizez ca familia de unde am recoltat-o avea matca"
Acest text ii apartine lui DRAGOS :)  :)

filip

Citat din: alin2770mie cine mi-a spus tocmai invers si anume ca celulele de trantori sunt cele de matca in devenire, respectiv botci. sa o fi facut cu intentie?
Dintr-o celula de trantor nu va iesi Regina.
In celulele de trantor matca depune OUA nefecundate,din ou nefecundat iasa doar trantore.

alex_sa

Citat din: alin2770daca are cineva niste poze cu celule de trantori, botci mi-ar fi de mare folos
o botca de anul acesta

alex_sa

alta tot de anul asta eu zic ca e de scimbare linistita   ca doar nu roiesc inca

filip

alex_sa
Cred ca e batrana Matca ,de suprapopulare nu-i cazul

alex_sa

Citat din: filipalex_sa
Cred ca e batrana Matca ,de suprapopulare nu-i cazul
este Matca de anul trecut  .
intradevar nu este supra populat  este pe 10 rame din care pe 7 rame puiet  .
mai am la unstup o Matca de anultrecut si vrea sa o scimbe  dar Matca este scioapa si cred ca acesta e cauza