polistiren

Creat de frantescu, Octombrie 16, 2007, 11:56:27 PM

« precedentul - următorul »

balasbebe

Citat din: PricopArthurSi eu le strang albinele, din cate rame ocupa acum - 2 rame. Ca diafragma folosesc carton de ambalaj taiat cat golul stupului. Dar ma gandesc cu taste tari si va intreb si pe d-v: de milioane de ani cine le-a impachetat pe albine? La o ferma langa oras era un roi intr-o teava de otel de 200 mm diametru de 3 -4 ani. Cei 4 m de teava inaltime erau plini cu faguri, miere si albine. Din pacate ingrijitorul de la ferma intai a omorat albinele si apoi a luat mierea.
Se ia in calcul doar economia de hrana. Albinele mor de foame, sau de boli. Ele stiu sa se gospodareasca, dar stuparul, este lacom, sau nu este darnic. Mai bine pune un polistiren, decat 2 kile de miere in plus.

PricopArthur

Dle Marius, sau dl Balas, ati facut vreodata diferenta intre iernarea cu si fara polistiren?
Nu mai sti pe unde, citeam de rusi ca au iernat albinele cu fata catre nord. In primavara ies mai slabite, dar explozia in primavara a fost mult mai puternica. Prin comparatie cu fam iernate normal, le-au ajuns si le-au depasit numeric si ca productie. Ma gandesc ca in acest fel, albinele au fost mai bine integrate in mediu, mulandu-se mai bine pe el.
Miere multă şi inimă curată!

alt stupar

Polistiren ?  Apa sfintita...nu face rau da nici bine ! Ce frumos condens va fi in primavara pe ramele marginase....pastura fermentata...ce mai, o mare descoperire incercata si de mine (se putea ?) Am avut apoi ce curata pe rame !

alt stupar

Am auzit odata o poveste de la un batran cu cateva familii (insa onest...) ca intr-o iarna, avand lazile de-o varsta cu el, la o familie nu tocmai f.puternica  i-a putrezit fundul si au cazut scanduritele. Poate a avut noroc ca n-au intrat soareci, insa iernarea a fost...PERFECTA !

alt stupar

Pai imi dau si eu cu parereade impachetaj.... Pana aveam sub 40-50 de fam. am strans toate zdremtele de prin casa, izmenele lu`mosu, paturi, etc. de ma lua groaza cand trebuiau depozitate peste vara... Rezultatul ma multumea, nimic de zis, dar fam s-au inmultit intre timp si alte carpe nu mai aveam... asa ca am inceput sa iernez fam. doar cu ceva sumar pus pe podisor (un prosop, de ex. )iar in lateral diafragma de lemn.  Rezultatul ? Acelasi !

D006

Citat din: alt stuparPolistiren ?  Apa sfintita...nu face rau da nici bine ! Ce frumos condens va fi in primavara pe ramele marginase....pastura fermentata...ce mai, o mare descoperire incercata si de mine (se putea ?) Am avut apoi ce curata pe rame !
fiecare face ce vrea a fost o parere, eu sunt multumit de ia
eu nu cred ca tot una ii sa dormi afara si alta in casa
de ce acum tot mai multi folosesc polistirenul si la casele lor.IN LEGATURA CU MUCEGAITUL NU CRED pt ca eu am albine dintr-o parte in alta iar albinele nu se mucegaiesc
     cu stima marius          si te invit la primavara sa vezi
  ne intilnim daca nu la faget ce spui

D006

Citat din: alt stuparPai imi dau si eu cu parereade impachetaj.... Pana aveam sub 40-50 de fam. am strans toate zdremtele de prin casa, izmenele lu`mosu, paturi, etc. de ma lua groaza cand trebuiau depozitate peste vara... Rezultatul ma multumea, nimic de zis, dar fam s-au inmultit intre timp si alte carpe nu mai aveam... asa ca am inceput sa iernez fam. doar cu ceva sumar pus pe podisor (un prosop, de ex. )iar in lateral diafragma de lemn.  Rezultatul ? Acelasi !
Nu esti singurul care facea asa...parca ma vad pe mine cind eram la inceputuri...In cei orizontali bagam dupa diafragma in spatiul gol din stup saci cu paie...

D006

D006

Citat din: bio
Citat din: alt stuparPai imi dau si eu cu parereade impachetaj.... Pana aveam sub 40-50 de fam. am strans toate zdremtele de prin casa, izmenele lu`mosu, paturi, etc. de ma lua groaza cand trebuiau depozitate peste vara... Rezultatul ma multumea, nimic de zis, dar fam s-au inmultit intre timp si alte carpe nu mai aveam... asa ca am inceput sa iernez fam. doar cu ceva sumar pus pe podisor (un prosop, de ex. )iar in lateral diafragma de lemn.  Rezultatul ? Acelasi !
Nu esti singurul care facea asa...parca ma vad pe mine cind eram la inceputuri...In cei orizontali bagam dupa diafragma in spatiul gol din stup saci cu paie...
In primul an am bagat si paie cu bratul..nu cu sacul...
Parca erau gaini albinele mele...
  Din al doilea an am bagat cu sacul

D006

Dupa cum nici noi nu semanam unul cu altul tot la fel si inpachetarile nu vor fi niciodata facute la fel .Fiecare sasi spuna parerea e foarte bine si pe urma face care cum vrea si cum crede cai mai bine pentru el.  Eu folosesc atat polistiren dupa diafragma cat si folie peste rame, nu pot sa spun ca sant uscate toate dar nici mucegaite difera de la o lada la alta in functie de cata albina este inauntru si ce mai pui peste .Cred ca difera foarte mult de la o zona la alta.

D006

Citat din: mariuspoza aceasta am avuto dar promit sa va arat si cea cu cel colorat
asa cum am spus va arat si cea cu polistiren colorat sa tare cum zic alti
la un roi am facuto azi 24 11 2007
            cu stima marius
   sper sa va placa

balasbebe

asa arata polistirenul propolizat

D006

..In perioada iernii, se spune in manuale ca familia de albine incalzeste doar ghemul, dar la sfirsitul iernii si inceputul primaverii cind familia incepe dezvoltarea familia incalzeste mai mult decit gemul...Am observat la familiile iernate cu poliester in lateralul familiiei ca familia incepe cu cresterea de puiet de la rama marginasa poliesterului...inseamna ca simt faptul ca este mai cald in zona respectiva.,..si albinele apreciaza acest lucru

alt stupar

Marius, e departe Zlatna de mine, altfel nu as declina invitatia, dar la Faget nu lipsesc, bem o bere si discutam, da ?
Cat despre polistiren: m-am mai gindit nitel...uite ca primavara e bun - ridici capacul sa stimulezi, daca ai hranitorul intr-o margine a cuibului folia iti pastreaza caldura sub ea, cam asa e !

bee_lover

Am fost atentionat ca titlul topicului e gresit, poliester e materialul din care se fabrica si imbracaminte daca nu ma insel si coret se spune polistiren . asta ca o mica paranteza