polistiren

Creat de frantescu, Octombrie 16, 2007, 11:56:27 PM

« precedentul - următorul »

crombra

Pot sa va spun eu. Din 8 stupi iernati cu fata catre sud pozitia ghemului este aleatorie dar mai mult catre peretele catre care este orientat cuibul. Si toti fara exceptie catre peretele sudic.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

stefan1

Intreb si eu: oare daca se inchide un asemenea stup una sau mai multe zile, in cazul tratamentelor fitosanitare de ex , nu e pericolul ca albinele sa roada ladain zonele mai vulnerabile? Acelasi lucru pt nuclee, care trebuiesc tinute inchise o vreme daca nu le mutam de pe vatra de unde le-am populat.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

crombra

La stupii din poliuretan nu sunt probleme ei avand fund cu plasa. Eu am tinut inchisi vara trecuta doi stupi cu rezerva suficienta de apa deasupra cuibului in hranitor sii nu am avut probleme.
Iar mininucleiele de imperechere au o sita de aerisire .
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

D006

Citat din: alt stuparPolistiren ?  Apa sfintita...nu face rau da nici bine ! Ce frumos condens va fi in primavara pe ramele marginase....pastura fermentata...ce mai, o mare descoperire incercata si de mine (se putea ?) Am avut apoi ce curata pe rame !
a inceput ouatul la albine oare de ce or inceput linga polistiren de ce nu sau apucat de la mijloc?
asadar acum isi face efectul poliustirenul;  caldura necesara puietului ,pierderile de caldura si multe alte valori
              cu stima marius

filip

a inceput ouatul la albine oare de ce or inceput linga polistiren de ce nu sau apucat de la mijloc?
asadar acum isi face efectul poliustirenul;  caldura necesara puietului ,pierderile de caldura si multe alte valori
Marius eu am diafragme de scandura si placaj si curios mi sa parut ca am gasit puiet pe ultimul ram si nu la putini ci majoritatea.Am reformat cuiburile acum nu pot da o explicatie pana acum nu mai mam confruntyat cu asa ceva
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Iernarea unei regine cu aprx. 1000 de albine in lazi captusite cu polestiren.

D006

Alta.

D006

Un dezavantaj,soarecii prefera polestirenul pt cuib.Interesant este faptul ca nu am pierdut niciodata fam. de albine protejate cu diafragme de poliester si atacate de soareci.Presupun ca odata ce au facut cuibul,soarecii nu ,,prea"mai au treaba cu albinele.

D006

POLIESTER = material de sinteza
Nu am incercat cu cel colorat (o avea coloranti care nu ii priesc albinelor) cert este ca pe cel alb il rod cu viteza . Am incercat folosirea lui invelit cu o musama pentru diafragme dar concluzia mea este ca cel mai economic si unul din cel mai bun izolator este aerul . APICULTORI incercati sa construiti diafragme goale la interior (pline cu aer) . Mai vorbin ....

D006

domnu enu incearca si cel colorat

D006

Am discutat cu un apicultor ucrainian cum impacheteaza ei familiile iarna - "pun doar un sac de iuta deasupra" fara paie , fara altceva . E drept ca ale lor zboara la cca 5 grade ....

Allan

Citat din: drone1952 din Octombrie 17, 2007, 12:25:53 AM
Dle frantescu,
Costesti Arges e locul unde s-au busit minierii cu jandarmi in urma cu citiva ani si unde scorul a fost egal1-1?
Dar sa revenim la lucruri serioase. Eu nu impachetez cu nimic stupi.Singurul lucru la care sint f atent este mincarea. Daca albinele au mincare destula poate sa fie gerul gerurilor ca nu au nimic.Este parerea si experienta mea si de acea cind am vorbit de turta am spus ca o pun preventiv (sa fie acolo ca daca au nevoie-iarna f grea- si apoi stimulare).Fratii Pedersen din Canada ierneaza pe un singur corp de ME, cu multa mincare(am sa scriu cum ierneaza,e interesant),si invelesc corpurile asezate pe paleti cite 4 cu folie de solar(la noi) si ies in primavara ok.Socot ca impachetatul e munca in zadar. Poate cred gresit dar nu mi s-a intimplat sa moara stupii numai din cauza lipse de mincare.
Cu stima

Buna domnule Drone, stiu ca postarea dv este mai veche, insa sper ca nu va deranjeaza faptul ca reiau oarecum subiectul. As vrea sa stiuce tip de stupi folositi si daca puneti diafragme dupa rame.

apicmd

#57
Salut. intrebarea  suna astfel)diafragma din poliester trebuie sa  fie lipita etans de  peretii si  podisorul stupului sau    trebuie/se permite  lasarea unei dispartituri!? :hi:
BPR!!!!

CRISTIAN71

Voi faceti confuzie intre poliesteri si polistiren care sunt doua produse diferite. :)

Bistriteanul

A atras cineva atentia in paginile anterioare, ca denumirea corecta a produsului folosit ca diaframa si izolatie este polistiren si nu poliester. Nu ar fi rau sa se modifice macar denumirea din titlul topicului.

Daca tot se folosesc denumirile de "alb si cel colorat", sa spunem ca cel alb se numeste polistiren expandat, iar cel colorat este polistiren extrudat.
Polistirenul expandat avind o densitate mai mica (15-20kg/mc) este ros de albine daca nu este protejat( husa de pinza), pe cand cel extrudat fiind mai dens (aproape dublu, 28-30kg/mc) si avind fetele mai netede (din procesul tehnologic) este mai bine tolerat.

Stupii existenti pe piata, facuti in jud. Mures, sunt din spuma poliuretanica (cu densitate cel putin 40kg/mc), iar fetele placilor au in plus un strat mai dur si neted, absolut necesar atit la interior dar si la exterior, spuma poliuretanica simpla nefiind rezistenta in timp la actiunea soarelui.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum