Practica in apicultura industriala

Creat de dragos2006, Mai 25, 2009, 03:38:19 AM

« precedentul - următorul »

D006

Operatiunile nu-s prea complicate : gratie la urdinis + micsorarea lui, restrans cuibul in functie de marimea stupului, o paturica pe podisor - nu prea groasa fiindca face mucegai, controlul cantitatii de miere - sa fie suficienta si bineinteles tratamentul cu varachet.
In ultimul timp coboram stupii mai jos ca si altitudine, pe o vatra la 220 m , vara stau pe la 400m, primavara prindem cules de salcie si podbal.

PricopArthur

Citat din: abejaRamele  din  plastic trebuie  sa  fie cu  celulele crescute  pina  la  jumatate,in  modelul  care  imita foita normala nu  da  rezultate  bune  din  cauza  ca  la  extractie se  desprinde  ceara  de  foita  de  plastic.,in  schimb  la  foita  crescuta  pina  la  jumatate  nu  se  intimpla  acest  lucru.
Avantaje:
-nu trebuie sa  insirmez  rame
-nu  sunt perforati  de  gaselnita
-nu  se  rup  la  extractie
-ai mai  putine  celule  de  trintori
Curatit  si  dezinfectie
-trebuie  spalati  cu  o  masina de  presiune  cu  o  forta  de 150kg pe  cm2,cu  o  presiune  asa  de  mare se  indeparteaza  ceara,polenul si  camasile  de  la  puiet
-se  dezinfecteaza  cu  formol amestecat cu apa 2%,lesie,soda  caustica.
-nu  se  pot  expune  la  temperaturi  ce  depasesc  70grade C.
Din practica, va spun ca nu se rupe celula la descapacit sau extractie, nici la fagurii din plastic numai cu perete median.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Am  fost  la  infiitarea  unei  cooperative  apicole in zona Valencia  si  dau  cateva  date pt  eventulii amatori ,amatori  care  in  viitor  vor  sa  faca o  cooperativa si  sa  rentabilizeze  afacerea  in  apicultura.
In cooperativa  sunt inscrisi 38  de apicultori  cu  un  efectiv  de  16000 stupi si o  productie de  500000kg miere in  valoare  de 1,2 milioane E.Fiecare  apicultor  a  pus 12E  de  stup(fam  albine) si  au  primit  160000 E pt echiparea  cu utilaje  apicole(laborator,masina  de facut ceara(foi),utilaje  pt  dezinfectare  etc.).Pt bunul  demers a  afacerii se  va  pune : un  director  cu  studii  de  economie,medic  veterinar,biolog si utilaje .
Scopul  cooperativei este:-fabricarea  fagurilor  artificiali cu  propria ceara(ceara  provenita  din  capaceala)
                                         -prevenirea si tratarea  bolilor la  fam  de  albine
                                          -dezinfectarea  materialului  apicol
                                          -achizitionarea si vanzarea produselor  apicole(la  asemenea  cantitati se  poate  cere  un  pret  cu  mult  superior fata  de cat  poate  cere  un  apicultor cu  cateva  tone  de miere)

D006

Fiecare  apicultor are un  mijloc de  transport si  o  anumita  medoda  de  lucru(fiecare  cu  treba  lui).

D006

Alta

D006

O  diploma optinuta  la  feria apicola.

Florin-braileanul (FlorinI)

foarte eficienta paletizarea, dar sa ai si utilajul de transport si manipulat (macara)
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

O stup frumos ,cu  un  pret  cam mare(180 E).Acest  stup  a  fost  prezentat la  feria  apicola.

D006

Citat din: FlorinI din Martie 17, 2011, 02:50:48 PM
foarte eficienta paletizarea, dar sa ai si utilajul de transport si manipulat (macara)

Cel  mai  eficient mijloc  e  sa  ai cateva sute  de  stupi si  dupa  aia vorbim  de  paletizare.Eu  cunosc  apicultori  care  detin  cate  1000de  stupi si  transportul  se  face  cu  un  furgon.In  furgon intra 50 -60 stupi si ai si  avantaje.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: abeja din Martie 18, 2011, 07:01:20 PM
Citat din: FlorinI din Martie 17, 2011, 02:50:48 PM

Cel  mai  eficient mijloc  e  sa  ai cateva sute  de  stupi si  dupa  aia vorbim  de  paletizare.Eu  cunosc  apicultori  care  detin  cate  1000de  stupi si  transportul  se  face  cu  un  furgon.In  furgon intra 50 -60 stupi si ai si  avantaje.
=D>
eu inca visez sa reusesc sa ajung candva la 100.
pana la 1000...........
sa fim noi sanatosi
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Pregatit  si  facut roiuri.Intr-o zi  ,intre 2  persoane am  facut 125  roiuri.

Kiwi Bee

Citat din: americanu din Iunie 21, 2009, 05:00:25 AM
Inseamna ca te incadrezi bine in peisaj. Eu unu' raman mai la nord totusi.  :smile:

La cinei frica de sarpele cu clopotei sa mearga in Australia, e un loc minunat.Daca nu studiezi unde iti duci stupii te mai gasesti si cu aligatori.
Dar e suficient sa dai de un paianjen nedorit cum ar fi cel cu crucea rosie.Iar serpii sint desertul.

De altfel dupa cunostintele mele australienii detin cele mai multe familii de albine(chinezii nu sint in statistica hehehe).

In NZ multi au 1000 de stupi de unul singur dar sint si firme apicole cu 20-30 de mii stupi imprastiate in stationar.

Cca. 2/3 din productia anuala de miere merge la export.

D006

UN video  facut  la  stupina  mea.

orbanstefan64

puiet fain, se vede ca esti meserias  :nod: :nod: :nod:
da ce o fost asa agitate albinele?

stefan1

Da, un puiet foarte regulat, o familie prospera, pare ca are cules. Esti untr-o zona paduroasa?
  Se pare ca acolo aveti albine mult mai agresive ca ale noastre. Nu am putut auzi comentariile din cauza albinelor suparate si pe camera fotografica.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)