Practica in apicultura industriala

Creat de dragos2006, Mai 25, 2009, 03:38:19 AM

« precedentul - următorul »

D006

Pt  a  dobindi  cit  mai  multe  cunostiinte  in  domeniul  apiculturii  industriale am  inceput  sa  lucrez sfirsiturile  de  saptamina  la  un  apicultor  care  detine  1500  de  stupi.Pina  acum  am  scos  2 t  miere rozmarin ,am  facut 200  de  roiuri,am mutat 300 stupi la alte  culesuri  etc.. Acest  lucru o sa-mi  intareasca  bagajul  de  cunostiinte in  adevarata meserie  de  apicultor si  sper  ca  intr-o  buna  zi o  sa  ajung  un  adevarat  maiestru.Pt  cei  interesati am  sa  pun  si  ceva poze.

D006

Stupi  Layens in  pastoral

D006

Rama  model  Layens  in  timpul extractiei.

D006

Piesaj  din  zona stupinei,fiecare  stupina  detine  50  de  stupi.

D006

Ce  se intimpla?

D006

D006

Citat din: florinpngfurtisag ?
Da Florine ,ai  ajuns maiestru.Este  o lada  nefolosibila in  care  am  transportat ramele  pt  ex . :hi:

D006

Frumos dar nu vad paletizare.
Ii mutati manual?

D006

Citat din: AndreiRNFrumos dar nu vad paletizare.
Ii mutati manual?
In cazul  acesta  se  face  manual,ai  si  apicultori  care practica  paletizarea. :hi:

gore

se lucreaza la greu, dar costumele apicultorului parca sunt de cosmonaut, mai ales manusile. Sunt asa de rele albinele?, sau e obligatorie purtarea lor.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

D006

Costumul si manusile   sint  obligatorii  daca  vrei  sa  nu  mori,cred  ca  in  5  min fara  protectie  te  omoara  .Astai  dezavantajul  albinei Apis mellifera mellifera :ff  roitoare,propolizeaza excesiv,deosebit  de  agresiva.

D006

sala  de  extractie

D006

ambalarea  produsului.

D006

Si eu am bagat de seama ca albinele "industriale" sunt mai agresive decat cele de acasa sau dintr-o stupina mica.
Am intrat intre 200 de stupi si am fost atacat cu mare agresivitate.
Atacau pana si masina.
Aici prin paletizare se elimina mult din efortul fizic si curand o sa-mi aranjez si eu 4 stupi pe un palet din plastic.

D006

Citat din: AndreiRNSi eu am bagat de seama ca albinele "industriale" sunt mai agresive decat cele de acasa sau dintr-o stupina mica.
Am intrat intre 200 de stupi si am fost atacat cu mare agresivitate.
Atacau pana si masina.
Aici prin paletizare se elimina mult din efortul fizic si curand o sa-mi aranjez si eu 4 stupi pe un palet din plastic.
Aici  si  stupii mei  sint  extremi  de  agresivi,cind termin lucrul ma bag  cu costumul  de  cosmonaut  in  masina  si dupa  ce  parcurg  citeva  sute  de  metri  ma  schimb de  haine.
Tu ce  faci  numai  cu  un  palet si  banuiesc  ca  altul  ar  fi  sistemul  de  lucru.