Practica in apicultura industriala

Creat de dragos2006, Mai 25, 2009, 03:38:19 AM

« precedentul - următorul »

centrifuga

Sa recapitulam:
1)se folosesc rame de plastic
2)la recoltat se "lucreaza" cu rama si nu cu corpul -nu se foloseste izgonitorul de albine
3)la extractie se utilizeaza centrifuga electrica de mare capacitate
4)incarcat-descarcat manual
5)transport la pastoral cu camioane proprii
6)asigurarea materialului biologic in "regie proprie"
7)hraniri de stimulare cu punga,in care se introduc si medicamentele
Marimea exploatatiei-1500 familii
Intrebari:
-care este productia medie pe familie
-cate persoane muncesc in sezonul activ

D006

Citat din: centrifugaSa recapitulam
Intrebari:
-care este productia medie pe familie
-cate persoane muncesc in sezonul activ
Intr-o  exploatatie  apicola  nu  se  poate  baza  pe  intregul  efectiv  de  stupi din  urmatoarele puncte  de  vedere:
-10% din  efectiv mortalitate,deci  trebuie  inlocuite
-vanzari  de  fam  de  albine si  roiuri
-diferite  boli din  care enumeram :loca,nosema ceraneia etc..
-amplasarea  stupilor  in  locuri  nepotrivite(nu  toate  masivele  melifere  secreta  in  acelas  an).
Deci  nu  poti  sa  faci  un  calcul(media  pe  stup),dar  productia scoasa  pe  an  este  intre  23-30t miere.Pt  intretinerea  intregului  efectiv  suntem  doua  pers din  care  eu ma  duc  doar  cind  am  timp.Eu  m-am  bagat  pt  a  vedea  cum  este  posibil ca  un  om  sa  intretina 1500  de  stupi  si  cred  ca  este  o  reusita din  partea  mea pt  viitor,acum  sunt in  stare  sa fac  lucrul  necesar la  100de  stupi pe  zi.

centrifuga

f.frumos Dle abeja!
va invidiez ptr aceasta oportunitate pe care eu la varsta Dvstra nu am avut-o!
dupa cum actionati si ganditi,cred ca veti ajunge departe in aceasta indeletnicire!
va mai inoportunez cu o intrebare:mierea cum este valorificata?

D006

Cum poti lamuri lipsa de cunostinte si curajul de a dezbate un subiect pretentios chiar si pentru ...Baiatule ramii SINDROM

D006

Lasati-l in pace domnule!
Omul e de foarte buna credinta si ne povesteste de la fata locului,din viata reala,nu din cea inchipuita!

D006

Mierea este etichetata (marca inregistrata) si  vinduta direct  la  consumatori fara  intermediari  la  un  pret  cuprins  intre  5-6,80 E kg.Cantitatea  vanduta  intr-un  an  este  de  50 t miere,diferenta  de  20t o  cumpara  de  la  alti  apicultori.

D006

La  recoltat  polen  intr-o  zona  de  munte.

D006

alta

D006

Floare ocrotita prin  lege.

D006

Polenul  trebuie  sa  fie  galben sau  roscat,daca  apar  si  alte  culori  scade  pretul  la  vanzare.

D006

alta

D006

Lucru  din  greu la  Lavanda.

D006

Citat din: albina proletaraCum poti lamuri lipsa de cunostinte si curajul de a dezbate un subiect pretentios chiar si pentru ...Baiatule ramii SINDROM
Nenea  savantu ,astept invataturile  dumitale,sunt  dispus  si  dornic sa  invat  cit  mai  mult.

D006

Dle abeja,vanzarea direct la consumatori se face in magazine proprii sau in supermarketuri?

D006

Citat din: VALCEANUDle abeja,vanzarea direct la consumatori se face in magazine proprii sau in supermarketuri?
Se  vinde  in  magazin  propriu,herbolarium , magazine  mai  mici,restaurante,nunti  si  botezuri(aici  la  nunti  se  da  cadou  la  invitati  un  borcanel  de  miere  buna si  o  sticluta  de  lichior pe  care  o  cumpara  tot  de  la  el ).In supermarketuri nu  vinde  pt  ca  nu  este  rentabil:trebuie  sa  platesti  om  sa puna  pe  rafturi,trebuie  sa  faci  aprovizionarea  in  toata  tara,o  data  pe  an  trebuie  sa  pui  cadou  un  raft  de  miere,trebuie  sa-ti  indeplinesti  contractul  stabilit ,adica  daca  trebuie sa  livrezi  20t miere  rozmarin  si  nu  ai atunci  te  penalizeaza.Asa  ca  este  valabil  si  pt  noi,supermarketul este  pt  bisnitari  nu  pt  apicultori si  dau  ex: daca  tu  vinzi  mierea  cu  5E si  in  supermarket  o cumperi  cu  5 , undei  castigul.Un  sfat  pt  toti  : etichetati  mierea  sub  o  denumire ,inregistrati  legal  marca si  cu  timpul  o  sa  vina  si  rezultatele.
O chestie pe  care  am  omiso,foarte  multi  clienti  vor  sa le  imbutelieze  mierea  de  fata  cu  ei.