Practica in apicultura industriala

Creat de dragos2006, Mai 25, 2009, 03:38:19 AM

« precedentul - următorul »

centrifuga

Va multumesc ptr toate informatiile postate!
Si va vom mai solicita si in viitor!
Asteptam si alti apicultori cu experienta in exploatatii apicole industriale sa participe la discutii!

D006

Altii  fac  transportul  pe  zi si  urdinisurile  deschise,noi  il  facem  pe  noapte  si  urdinisurile  inchise.Cam  atit  pt  astazi  si  sa  aveti  o  zi(noapte ) buna.

D006

Citat din: abeja
Citat din: AndreiRNAseara mi-am pus in actiune o idee care imi cocea de un timp.
Am construit un fund de stup cu plasa care sa accepte 4 stupi pe un palet.
Primul avantaj ar fi la furat ca daca ridici un stup nu iei si fundul cu tine.
O sa-l vopsesc azi si o sa fac ceva poze.
Buna  ideie,astept  pozele. Se  fura  si  pe  la  voi stupii?
Nu am auzit inca sa se fure dar mi-a venit mie ideea asa.
Ca daca ar vrea un apicultor ar putea oricum si de oriunde ca daca esti costumat nu stie nimeni cine esti.

D006

Citat din: teinegru64
Citat din: AndreiRNAseara mi-am pus in actiune o idee care imi cocea de un timp.
Buna idee.Daca spatiul permite lasa o distanta de 5-6cm intre lazi. Iti va fi mult mai usor sa lucrezi la ei.
Da, am lasat cam 3 degete intre lazi si intrarile sunt despartite pe verticala cu un placaj. Sunt in urma cu mutatul ca ...... asa e cu serviciu.

D006

Citat din: centrifuga
Apicultura industriala nu poate fi practicata fara pastoral.
O alta operatiune grea si consumatoare de forta de munca o constitue incarcat-descarcatul stupilor.Cum este rezolvata?
Aici este rezolvata cu autostivuitoare ceea ce inseamna investitie si chiar si o remorca in urma camionului.
In europa am observat ca se folosesc macaralele ca parte din camion dar asta te limiteaza la 3-5 m de drum.

D006

Buna idee.Daca spatiul permite lasa o distanta de 5-6cm intre lazi. Iti va fi mult mai usor sa lucrezi la ei.
Nu stiu daca e buna ideea. Poate Andrei o sa vrea vreodata sa stivuiasca si el ca si in video si atunci tre' sa fie cat mai "stranse". Nu credeti?
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/ts6F-MIPZWw[/youtube]

D006

Citat din: centrifugaMijloacele de transport sunt proprietate sau inchiriate?
Cum sunt transportati stupii,cu urdinisurile inchise,cu plasa de protectie,doar pe timp de noapte?
Sunt cativa indivizi locali care se ocupa si cu transportul stupilor la alti nu numai ai lor si lucreaza din plin in perioada de mutare.
Am inteles ca pretul este intre $7 si $25 de familie in functie de distanta.
Aici legea cere plasa de protectie peste camion pe drumurile publice.

D006

Citat din: americanu'
Nu stiu daca e buna ideea. Poate Andrei o sa vrea vreodata sa stivuiasca si el ca si in video si atunci tre' sa fie cat mai "stranse". Nu credeti?
Corect dar ...... mai sunt ani multi pana acolo.
Acuma doar ma joc.

D006

Dupa  cum  se  vad  camioanele voi  duceti  albinele  numai pe  locuri  intinse.Aici trebuie  un  camion  mai  mic  cu  macara  incorporata  din  cauza  zonei  de  deal  si  munte.Distanta de lasarea  a  stupilor este  intre  6-30m depinde  de  macara.

tedy2007

D006

Citat din: tedy2007pavilioane au spaniolii?
Nu au,am  vazut la  apicultori  batrini niste constructii  din  piatra  ceva  asemanator  cu  pavilionul  fix(dar  astea  sunt  doar  de  ornament)

D006

Greseala,scuze.Puteti vedea  poze si  participa  la  concursul  de  fotografii.Fotos apicolas indice.
Astept pareri ,pt  mine  sunt o  splendoare in  special  fotografiile  de  la :colmenares.

D006

Ceva placut

pedro

pozele sunt foarte interesante ,dar prea mici pentru a ne bucura deplin de ele :sad:
In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!

tedy2007

foarte original,dar ce culeg albinele din stationar in spania???    am fost si eu in spania de cateva ori dar ........    multa piatra si pamant uscat.