turta proteica

Creat de dragos2006, Februarie 06, 2008, 12:39:55 AM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Suntem inca in ianuarie, abia in mijlocul iernii.Nu trebuie sa ne grabim. Se pare ca in saptamana urmatoare se intoarce iarna.Ce ne facem daca stimulam acum si la inceputul lui martie vor fi temperaturi negative si zapada?

D006

eu din ce am vazut la apicultori mai batrani , continua stimularea si in jur de 1 martie incepe si cu sirop iar la rapita fac deja roi care aduc un venit sigur prin vanzarea lor.

D006

Cum  te  descurci tu  cu  200  stupi?  Mai  este  rentabila  apicultura?
Ma  refer  la  lucrul  pe  care  il  faci(turte,protofil..etc)

D006

D-le dragos2006 vorbeati de turtele proteice ca le administrati la inceputul lunii martie.Eu vorbeam de rame descapacite date dupa diafragma in aceeasi perioada.Daca ar fi date in aceasta perioada ar deveni niste capcane,ar muri in masa in spatele diafragmei.Insa administrate in martie ramele descapacite raman cele mai bune ptr. stimulare.

D006

Daca esti putin informat si faci niste calcule scoti si ceva profit , gandestete ca eu am un apicultor angajat cu carte de munca norma intreaga 365 zile pe an.
Am plecat de la calculul ca un kg de polen este 25 lei iar un kg miere 7 lei , cand faci turtele din inlocuitori ei zahar cu 3 lei , soia cu 10 lei , drojdia de bere iese foarte ieftin si nu dau mai mult de 1,5 kg turta pe familie insumat turta clasica plus turta proteica . daca dadeam miere era undeva la 3000 lei plus polen de 1000lei asa ma costa undeva la 1700 pe total.
Oricum de anul acesta ma voi profila mai mult pe vanzare de familii , din acest motiv le si stimulez acum pt. ca la rapita vreau sa fac ceva roi daca ma ajuta Dumnezeu.

D006

pe langa proteina in turte mai putem adauga minerale si vitamine ,  voi ce preferati ?

D006

acest sirop  pe  care  il  dati  pana  in  floare  ce  reteta  are :razz:  as  vre  sa  le  dau  de treaba mrs

D006

depinde de data la care incepem stimularea , daca este pericol de inghet dam turte , vine cald si noaptea se trece pe sirop
In principiu e nevoie de proteina usor asimilabila de albine. plus minerale.

D006

Citat din: crombraDe aici:
http://www.naturaplant.ro/produse/1668/Faina_de_soia
am cumparat faina de soia de aici, insa nu am gasit pe eticheta nici o specificatie daca aceasta e degresata ori nu.
Ce parere aveti , este degresata ?

crombra

Pai am mai scris. Are 2% ulei, deci este degresata.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

bucovineanu

Florine.
Eu zic sa dai faina la porci pentru ca albinele isi gasesc singure polenul de care au nevoie.

D006

La mine  pe faina scrie soia degresata dar am dat si nedegresata dar nu a fost nici o problema .
nea Bucovineanu la matale este frig si reginele nu au ouat dar la noi deja a ecluzionat o generatie in timp in care in natura nu prea au cum sa gasesca polen iar pastura mai nimic , eu cred ca acest puiet are si el nevoie de putin cascaval , acum sa nu crezi ca va creste numai cu soia . :hi:

D006

Multi vor spune ca cea mai buna turta proteica este cea din miere si polen dar cu doua conditii :
  1 polenul sa provina de la familiile noastre
  2 imediat cum l-am recoltat sa-l amestecam cu miere , adica sa-l folosim super proaspat..
  daca nu respectam aceste doua legi riscam sa ramanem fara familii in cazul in care cumparam polen de la stupari care au diferite boli prin stupina sau in cel mai fericit caz il dam degeaba pt . ca daca a fost uscat impropriu si este si vechi si-a pierdut toate calitatile nutritive.
  Eu cel putin decat sa dau polen de la altul mai bine nu dau nimic dar am la indemana inlocuitorii care nu transmit nici o boala si sunt si buni.

D006

Imi poate explica si mie daca  soia se poate degresa la cuptor ? si prin ce mecanism ?

D006

Degresarea se face cred prin presare la temperatura.
Dupa aceea se face macinarea.