turta proteica

Creat de dragos2006, Februarie 06, 2008, 12:39:55 AM

« precedentul - următorul »

andrei_salaj

si eu ma stiu altfel in postari...dar mi-am pierdut firea cand am vazut cum dintr-un forum linistit iese harcea parcea...is curios cate din postarile domnului respectiv sunt despre forumu' invecinat...in fine...vreau doar sa am de unde invata nu sa ma cert cu oamenii...multa sanatate voua apicultorilor...

D006

Te salut de aia cred santem toti aici nici eu nu sant de acord si nam fost cu multe din postari care sant pe langa apicultura dar nu le bagi in seama si mergi mai departe caci asai mai intelept numai bine poate ne cunoastem intro zi.

D006

Stiti cum e treaba cu turta , este ca in atletism  , atletii spun : " noi nu folosim nici o substanta dopanta , mancam doar mancare normala "  ,  dar , dar , la Olimpiada vine o mamica din Romanica care acum 4 ani se lasa-se de atletism , alearaga la  maraton si castiga la mare diferenta fata de tinerele atlete. La fel si in stuparit vin toate reginele la linie si dau drumul la ouat , dar cele "dopate" au ponta mai mare , e lucru verificat de universitati de prestigiu ca familiile hranite cu supliment proteic  au dezvoltarea mai rapida.

D006

Turte, turte ,turte , turte ,sunt bune sa salvati albinele de la moarte prin infometare,deoarece anul trecut ati extras mierea  fara a va imagina ca vine si :)OAMNA IARNA'.Ati intrat in iarna cu cateva kg de miere,vreti sa iesiti in primavara cu o turta si sa dati lovitura la salcam .COMIC!!!!!!!!! VREM RETETE PENTRU TURTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bucovineanu

Pregatirea familiilor pentru salcam trebuia inceputa din august anul trecut.
"Porcul nu se ingrasa in ziua de Ignat"

D006

Citat din: bucovineanuPregatirea familiilor pentru salcam trebuia inceputa din august anul trecut.
"Porcul nu se ingrasa in ziua de Ignat"
Suntem 2009 !!! am trecut peste timpurile cu Ignatu ,  puii se taie la o luna , porcii la 3 luni , iar albinele in 2luni bubuie !

bucovineanu

Asa o fi, dar costurile cu manopera si pretul ingredientelor sunt mai mari in acest fel.Daca le pregatim cum trebuie din toamna dormim linistiti toata iarna.
Daca nu au mancare suficienta, degeaba "le fortam" cu turte. Rezultatele vor fi sub asteptari.

D006

Vrem retete ptr. turte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

D006

TURTELE proteice se dau pentru stimulare si nu pentru completarea rezervelor. proteina dai doar in jur de 250gr. odata.
cele mai bune sunt cele facute din polen proaspat cu miere , dar  eu unul nu ajung sa pastrez prea mult polen pentru albine asa ca trebuie sa-l inlocuiesc cu proteina de alta origine.

D006

Cred si nu numai atat, ci sunt sigur ca ,cel mai bun stimulent ptr.ponta sunt ramele descapacite ramase din toamna introduse in stup in spatele diafragmei.

D006

Da , dar la temperatura de acum albinele nu prea trec dupa diafragna sau exista riscul sa ramana acolo si sa inghete peste noapte . Turta o punem direct pe cuib unde este caldura si albinele au acces direct. Inca o completare , turta nu este in punga cand o pun , are o consistenta care o face sa nu curga printre rame.

bucovineanu

Citat din: StefCred si nu numai atat, ci sunt sigur ca ,cel mai bun stimulent ptr.ponta sunt ramele descapacite ramase din toamna introduse in stup in spatele diafragmei.
Ramele descapacite dupa diafragma se pot folosi numai dupa ce vremea se inclzeste.Pentru stimulare, pe langa miere au intradevar nevoie si de polen proaspat. Dar acesta vine de la arin si alun.

bucovineanu

Citat din: dragos2006TURTELE proteice se dau pentru stimulare si nu pentru completarea rezervelor. proteina dai doar in jur de 250gr. odata.
cele mai bune sunt cele facute din polen proaspat cu miere , dar  eu unul nu ajung sa pastrez prea mult polen pentru albine asa ca trebuie sa-l inlocuiesc cu proteina de alta origine.
Daca nu au facut zbor masiv de curatare si le dam turte proteice, vom declansa o diaree de toata frumusetea.

D006

la mine in zona au zburat aproape zilnic in ultima saptamana , plus ca multe familii au trecut cu ouatul pe a doua rama.

D006

La noi albinele nau facut inca nici un zbor de curatire asa ca mai avem de asteptat si pentru turte si pentru polen proaspat.