fonduri europene

Creat de dragos2006, Iunie 21, 2009, 08:01:10 PM

« precedentul - următorul »

D006

FORME ASOCIATIVE CARE AU SOLICITAT SUBVENTII PRIN  PNA IN 2009           
JUDETUL    NR.      DSR  JUDET    DENUMIREA FORMEI ASOCIATIVE LEGAL CONSTITUITE
    Nr. Crt.
ALBA    3     S.C. APICOLA S.R.L ALBA IULIA    1
         ASOCIATIA APIS TARNAVE BLAJ    2
         ASOCIATIA APICULTORILOR "APIS VALEA SEBESULUI    3
ARAD    2    AS. FERMELOR DE PRODUCTIE SI REPRODUCTIE ARAD    4
        SC APICOLA SRL    5
ARGES    2    A.C.A.- S.C. APICOLA  S.R.L.  ARGES    6
        S.A.ECOMIEREA CIOFRINGENI    7
BACAU    1    S.C. APICOLA S.R.L.BACAU    8
BIHOR    1    A.C.A.ORADEA S.C. APICOLA ORADEA    9
BISTRITA NASAUD    1    S.C. APICOLA S.R.L.     10
BOTOSANI    2    COOPERATIVA MIEREA URSULUI    11
        S.C. APICOLA S.R.L.     12
BRAILA    1    SC MATCA SRL    13
BRASOV    1    S.C. APICOLA S.R.L.     14
BUZAU    4    APICULTORUL    15
        ASOCIATIA APICULTORILOR PROFESIONISTI BUZOIENI    16
        APICOLA SRL    17
        ACA FIL BUZAU    18
CALARASI    1    S.C. APICOLA S.R.L. CALARASI    19
CARAS SEVERIN    3    ASOC.TIROLIA    20
        C.ORAVITEANA    21
        SC CS APICOLA SRL    22
CLUJ    1    S.C. APICOLA S.R.L.    23
CONSTANTA    7    AS.CRESC APIMED 2003 MEDGIDIA    24
        SC APICOLA 97 SRL CONSTANTA    25
        COOP.AGR.APICOM DOBROGEA CONSTANTA    26
        COOP.APICOLA CALLATIS MANGALIA    27
        COOP.APICOLA DUMITRU IVAN    28
        AS.APIS TOMITANA DACICA CONSTANTA    29
        AS.APICULTORILOR PROF.DIN ROMANIA COGEALAC    30
COVASNA    1    S.C.APICOLA S.R.L  - COVASNA    31
DAMBOVITA    1    S.C.APICOLA S.R.L    32
DOLJ    2    SC APICOLA SRL CRAIOVA    33
        ASOCIATIA"APIS OLTENIA"    34
GALATI    1    S.C.APICOGAL PROD.SRL    35
GIURGIU    1    COOPERATIVA AGRICOLA PRISACA    36
GORJ    1    S.C. APICOLA S.R.L    37
HARGHITA    2    S.C.APICOLA S.R.L    38
        AS.AGR.MAGHIARI TER.OD.SEC,-CERCUL APIC."OROSI"    39
HUNEDOARA    1    S.C.APICOLA S.R.L    40
IALOMITA    3    S.C.APICOLA  96 S.R.L. SLOBOZIA    41
        CASA MIERII IALOMITA    42
        ASOCIATIA COOPERATIVA APIFET    43
IASI    2    S.C. APICOLA TRIFESTI SRL    44
        S.C. APICOLA SRL IASI    45
MARAMURES    2    APISIGMAR    46
        APICOLA    47
MEHEDINTI    5    APICULTORUL ISVERCEAN COOPERATIVA AGRICOLA    48
        ALBINA ISVERNA COOPERATIVA AGRICOLA    49
        S.C.APICOLA SRL    50
        ASOCIATIA APICULTORILOR ORSOVA    51
        ASOCIATIA PRO APIS    52
MURES    4    ASOC.APIC.DIN RAZA TERIT.A TIRNAVELOR    53
        COOP.AGRIC.BIO.APIS    54
        ASOC.CRESC DE ALBINE DIN ROM.F.MURES    55
        SC APICOLA SRL    56
NEAMT    1    S.C. APICOLA S.R.L. P.NEAMT    57
OLT    2    S.C. APICOLA S.R.L. SLATINA    58
        COOP. AGRICOLA APICULTORUL OLTEAN CARACAL    59
PRAHOVA    4    ASOCIATIA DE PRODUCATORI APICOLI MELINTA    60
        ASOCIATIA FERMELOR APICOLE DE REPRODUCTIE PH    61
        ASOCIATIA APICOLA VALEA PRAHOVEI    62
        SC PASTORALA APICOLA SRL PLOIESTI    63
SALAJ    1    SC APICOLA SRL    64
SATU MARE    2    ASOCIATIA"APICULTORII CAREIENI"    65
        S.C.APICOLA SRL SATU MARE    66
SIBIU    1    S.C.APICOLA SRL     67
SUCEAVA    2    S.C.APISANA SRL    68
        S.C.APICOLA SUCEAVA SRL    69
TELEORMAN    3    COOP.APIS COOPERATIVA AGRICOLA    70
        SC APICOLA SRL ALEXANDRIA    71
        ALBINA COOPERATIVA AGRICOLA CA    72
TIMIS    2    S.C.APICOLA S.R.L    73
        ASOCIATIA STUPARUL BANATEAN    74
TULCEA    1    A.C.A TULCEA    75
VALCEA    1    S.C.PASTORALA APICOLA SRL    76
VASLUI    1    S.C.APICOLA S.R.L .VASLUI    77
VRANCEA    1    S.C.APICOLA S.R.L    78
BUCURESTI    1    S.C. APICOLA S.R.L.     79
ILFOV    0    xxx

D006

ACA  a avut dosare depuse doar in judetele Tulcea si Buzau .
  In restul tarii ACAR s-a folosit de capusele Apicola SRL .

D006

Măsura 312 ,,Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi " se încadrează în Axa III – ,,Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale" şi are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale.
Obiectivele specifice ale Măsurii 312 se referă la:
1.Crearea şi menţinerea locurilor de muncă în spaţiul rural;
2.Creşterea valorii adăugate în activităţi non-agricole;
3.Crearea şi diversificarea serviciilor pentru populaţia rurală prestate de către micro-întreprinderi.
Obiectivele  operaţionale ale Măsurii 312 se referă la:
1. Crearea de micro-intreprinderi precum şi dezvoltarea celor existente în sectorul non-agricol în spaţiul rural;
2. Încurajarea iniţiativelor de afaceri promovate, în special de către tineri şi femei;
3. Încurajarea activităţilor  meşteşugăreşti şi a altor activităţi tradiţionale;
4. Reducerea gradului de dependenţă faţă de agricultură;

Fondurile totale alocate Măsurii 312 prin FEADR sunt de 383.429.681 euro .

costoiuaurel

Sa modificat schimbarea in stil dimbovitean,au dat-o la intors cu sesiuneaI, nu mai dau bani in ianuarie ci in octombrie cu explicatii filozofice care mai de care mai constipate. Am intrebat de ce nu se  face finantarea in iarna ca sa avem o gura de oxigen pentru primavara care incepe, iar un dom mai VIP de la APIA sa zbirlit sub forma lui Tarzan catre cei care eram acolo si spunindune fara nici o noima ca o sa dam socoteala pentru bani care ii primim si ca ne-am invatat in Romania sa primim bani fara sa facem nimic in schimb,si ca daia nu merg treburile in Romania,etc,etc,fraze care mai de care mai elitiste. Nu am rezolvat nimic fiindca n-ai nici-un drept la replica in Romanica noastra :mad: .
Scriu aceste rinduri ca sa va pun in garda sa stiti ce va asteapta pentru cei ce au intrat in sesiunea I la 141

D006

Pai tocmai ati incasat 1500 in noiembrie , mie unul mi se pare cam repede pentru transa  2 , oct. cred ca este OK.
  La chestia cu replica lui Tarzan e chestie de comunicare , voi ati fost acolo ca simple persoane fizice si tratate ca atare , daca ati fi fost reprezentanti a unei asociatii de producatori cu totul altfel ar fi fost tonul !!   :wink:

stefan1

Tonul poate fi oricum. Realitatea cruda este ca noi nu avem fonduri de cofinantare si din cauza asta o gramada de fonduri pe care CE le-ar oferi, nu vor fi folosite, iar motivatia pentru prostime va fi oricare, numai ce-a reala nu.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Fondurile se folosesc din plin , nu uita  ca la ultima sesiune 112 sunt cu 62 de dosare mai mult. La ultima sesiune 312 la fel , sunt mai multe dosate . Vremurile se schimba si apar din ce in ce mai multi tineri inteligenti pentru care expresia "nu se poate " nu exista in vocabularul lor.
  Prostimea sta si se vaita ca nu are acceste la fonduri iar baietii inteligenti construiesc ferme si micro-intreprinderi pe bani europeni.

stefan1

"Cel putin 25% din proiectele care au fost aprobate pentru accesarea fondurilor europene nu pot fi cofinantate de banci, potrivit lui Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM. "
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

am si eu o intrebare Dl.Dragos sunt 62 de proiecte depuse in plus pentru masura 112 in sesiunea din noiembrie 2009?

D006

Deci absorbtia va fi de 100%.

D006

Ce calcule laborioase au stat la baza afirmatiei de mai sus a dvs?
Puteti stabili cu exactitate suma pe care fiecare proiect o are de primit in conditiile in care ar fi eligibile sau va dati cu presupusul??/

D006

Putem vorbi de suma alocata per sesiune si depasirea acestei sume(eventual) in mii euro dar nu in numar de proiecte.

D006

D006

La nivelul tarii deja s-a facut suma , dar cum spuneam "noroc" cu cei din Vrancea  ca 42 de dosare nu au fost eligibile .
  Lav baga-te pe 312 , e interesantA !

costoiuaurel

Citat din: dragos2006Pai tocmai ati incasat 1500 in noiembrie , mie unul mi se pare cam repede pentru transa  2 , oct. cred ca este OK.
  La chestia cu replica lui Tarzan e chestie de comunicare , voi ati fost acolo ca simple persoane fizice si tratate ca atare , daca ati fi fost reprezentanti a unei asociatii de producatori cu totul altfel ar fi fost tonul !!   :wink:
Sa fiim bine intelesi,se pare ca nu sunteti bine informat....
Odata cu plata pe care am primito in noiembrie am primit si programarea pe celelante rate pentru ianuarie 2010, ianuarie 2011,,,etc si cu indicatia pretioasa sa nu intirziem in ianuarie sa ne prezentam la OJCA pentru intocmirea formelor de plata a ratei a doua ei recunoscind ca sunt in intirziere si cu pima plata avind in vedere ca de la depunerea acelor din ianurie 2009 a durat mult aprobarea dosarelor ei recunoscind ca bani trebuiau dati din primavara anului 2009 si dabea au facut platile in noiembrie 2009, acum fiind mult mai usor dosarele fiind aprobate totul va intra in normal.
Conform indicatiilor pretioase ne-am prezentat in ianuarie 2010 si in loc de formele de plata ni s-a dat o noua "Declaratie de esalonare a depunerii dosarelor de plata"
tot initiala astfele ca am 2 declaratii intiale cu doua programari.
Referitor la explicatiile d-tra ca asociatiile au alt tupeu in fata lor, ma indoiecs ca fiind 2 persoane prezente in fata unei autoritati una fiind fizica si cealalanta reprezentantul unei "asocieri" urechiile celor doi aud in mod diferit explicatiilor filozofice si constipate a reprezentantilor puterii si le interpreteaza in mod diferit si numai persoana fizica intelege gresit explicatiile autoritatiilor, si orcum la masura 141 nu isi are rost nici o "asociere" . Teoretic aveti dreptate cu treaba de asociere , ca putere economica si comerciala ,dar in privinta drepturilor si obligatiilor in Romania se poate sa aiba mai multa dreptate "asocierile" fata de persoana fizica datorita Banilor  dupa replica dumneavoastra istorica " Daca nu ai bani ...mirosi a fraier" in fata autoritatilor, ma indoiec ca la tribunalele europene se va da mai multa dreptate "asocierilor" fata de persoanele fizice. Vedeti citi bani platim de pe urma hotaririlor nedrepte date in Romania la CEDO. Cit despre asociere in Romania revedeti topicurile anterioare scrise de mine, si da-timi voie sa cred ca nu prea am vazut asocieri de succes in Romania si chiar daca la suprafata se da de inteles ca e de succes luata mai in amanunt o sa fiti deziluzionat.