fonduri europene

Creat de dragos2006, Iunie 21, 2009, 08:01:10 PM

« precedentul - următorul »

sorin tm

da, Dragos , nici  nu am observat :smile:  cred ca mi-a fost foame :)

D006

ma intereseaza sa cumpar niste stupi la un pret bun.0751590921

D006

accesa-ti cu incredere masura 141 si nu veti fi dezamagiti.Eu am accesat-o si deja au intrat banii in cont,sper ca de la anu sa ma pot dezvolta asa cum am scris in proiect :wink:

D006

:hi: da si eu am accesat 112  :hi:  totu a fost bine.si dosaru si pe teren etc asteptam bani,culmea  e acelasi dosar din sesiunea trecuta  unde acolo ma respins :hi:  cine doreste detalii ii pot da chit pot eu eau vreo 2420euro

D006

Apicultorii români au solicitat in 2009 doar jumatate din suma alocata din fondurile europene si nationale pentru finantarea Programului National Apicol (PNA), respectiv 7,177 milioane lei, desi sectorul beneficia de peste 3,54 milioane euro.
Potrivit datelor furnizate de Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), apicultorii au depus 78 de cereri de plata, pâna la termenul limita de 17 august 2009, in valoare totala de 7,177 milioane lei (aproximativ 1,701 milioane euro), pentru achizitionarea medicamentelor necesare combaterii unor boli si pentru refacerea septelului apicol.
Ajutorul financiar national acordat in sectorul apicol in 2009 se ridica la 6,65 milioane de lei (circa 1,58 milioane), iar cel comunitar la 1,966 milioane euro, sumele fiind prevazute pentru finantarea Programului National Apicol.
Valoarea in euro a sumelor a fost calculata la un curs mediu al BNR pentru luna august de 4,218106 lei pentru un euro. Cele mai multe fonduri au fost solicitate in acest an pentru refacerea septelului apicol, circa 5,983 milioane lei, iar pentru combaterea varoozei 1,193 milioane lei.

sabin.manolache

Stie cineva, din informatii corecte, daca se poate accesa masura 141 daca ai accesat deja masura 112 ???
Cand se aude ca se deschide sesiunea pt. 141?
:hi:

D006

Nu se mai poate cum nu se poate nici 112 dupa 141 daca in dosar ai scris ca faci apicultura de mai mult de un an . La 141 trebuie sa ai pana in 96 de fam. daca ai depus 112 ai scris in planul de afaceri ca te dezvolti asa ca pa 141 si oricum cada ai luat 25.000 de euro nu mai te uiti la 1500 pe an mai ales ca ai perspectiva 121.

sabin.manolache

In pricipiu ai dreptate,
Eu am 90 de stupi si as putea accesa 141 in urmatoarea sesiune.
Din cate am inteles eu se poate 141 dupa 112, da nu si invers.
112 se acceseaza in primul an de la infintare, pe cand 141 vine ca un ajutor la dezvoltarea afacerii in urmatorii 5 ani.
Apropo, 1500 euro pe an reprezinta aproximativ 3 salarii medii, nu cred ca e multa lume care ar renunta....plus ca subventiile s-au cam dus....deci ar fi un ajutor binevenit pt. cine poate sa-i ia.
Iar pt 121 ai nevoie sa acoperi tu toata investitia initiala, dupa care ti se deconteaza 50% din cheltuielile eligibile....

D006

Sa o luam in ordine  ! indiferent de ce masura accesezi trebuie sa depui un plan de afaceri cu precizarea ca la 141 daca nu te tii de el iti iei bani 3 ani si nu te intreaba nimeni nimic de ei , la 112 e jale mare , trebuie sa justifici 30 % plus sa te tii de planul de afaceri . sa vedeti peste 3 ani " Valea plangerii " printe atupari care au accesat 112 si nu s-au tinut de planul de afaceri si vine curtea de conturi peste ei !  Va fi "curent " mare printre oamenii care au devenit stupari peste noapte !!!  :nono:
  daca ai depus dosar la 141 in ultima sesiune si in plan scria ca te-ai apucat de stuparie in Decembrie 2008 puteai accesa si masura 112 in ultima sesiune deoare aveai doar 11 luni de stuparie si spuneai ca in vara 2009 ai mai cumparat familii.
    daca ai accesat deja 112 este naspa deoarece aceasta masura se numeste "instalarea tinerilor manageri de ferma " notiune incompatibila cu ferma de subzistenta !  mai pe scurt , masura 141 este " de subzistenta " adica pentru flamanzeni iar 112 este pentru tineri isteti care vor sa faca cu adevarat o AFACERE in agricultura.
  daca vreti va mai povestesc mai multe ....

janese

dragosh...la multi ani!
eu cred ca nu procedezi corect cu impartzania asta in flamanzeni...tineri istetzi...etc...etc
ai mai facut impartzeli dastea si la intalnirea de la ramnic...nu prea este elegant!!!
s-ar putea ca multzi sa te vada in categoria flamanzeni..pe tine.......dar tu personal..cam in ce categorie te-ai plasa? :hi:

D006

Eu nu am accesat 141 !  , sunt liber-profesionist care imi permit sa am apicultor angajat cu CARTE DE MUNCA . Pentru mine era foarte usor sa accesez 141 dar mi s-a parut injositor ca stupina mea sa se numeasca "ferma de subzistenta " odata ce eu nu mor de foame...

PS . multi m-au apreciat pentru  clasificarea in trei categorii a stuparilor !  :hi:
   Vezi tu , eu am curajul sa spun verde in fata adevarul , sincer tu il vezi pe Mirel Balaban cu 1500 de familii sa se asocieze cu Cristi Ionita cu 4 familii ?
SUBZISTÉNŢĂ s. întreţinere, trai. (Mijloace de ~.)
Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greşeală de tipar
subzisténţă s. f., g.-d. art. subzisténţei
Sursa: Dicţionar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greşeală de tipar
SUBZISTÉNŢĂ f. livr. 1) Caracter subzistent. 2) (cu sens colectiv) Mijloace materiale necesare traiului; mijloace de întreţinere. [G.-D. subzistenţei] /<fr. subsistance, lat. subsistentia
Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greşeală de tipar
SUBZISTÉNŢĂ s.f. Ceea ce serveşte la întreţinere; hrană. [Cf. fr. subsistance, lat. subsistentia].
Sursa: DN | Trimisă de LauraGellner, 18 May 2007 | Greşeală de tipar
SUBZISTÉNŢĂ s. f. faptul de a subzista. ♢ ceea ce serveşte la întreţinerea vieţii; hrană. (< fr. subsistance, lat. subsistentia)
Sursa: MDN | Trimisă de raduborza, 15 Sep 2007 | Greşeală de tipar

orbanstefan64

dl dragos care sesiune prima sau a doua va intreb pt ca eu am depus prin iunie 2009 si inca nimic dosarele stau undeva blocate

D006

pe ce masura ati depus in iunie , eu parca stiu ca in acea luna nu au fost sesiuni.

sabin.manolache

Dragos,
Janese are dreptatea lui, eu pe a mea, tu pe a ta, etc etc
Nu este deloc injositor sa accesezi 141,
e un ajutor binevenit pt. oricine poate sa-i acceseze, nu e POMANA de la UE,
sunt din bani pe care romanica ii cotizeaza anual la UE, oare nu vin de la noi toti cei care platim impozite la stat, inclusiv impozite de salarii?
la cate taxe si impozite platesti tu pe an...de ce sa nu mai angajezi inca un ajutor pt. sezonul activ, cu salariul platit din taxele si impozitele tate....UE...141...
Deci 141-maxim 96 de familii,  e clar ca se adreseaza celor mici si amarati pt a se putea dezvolta si ei.
Respectele mele.
Sabin.

D006

Hai sa va spun varianta cu 112 :
   Sa zicem ca avem un stupar bun cu 180 de familii si vrea sa se dezvolte pe banii UE . Problema este ca respectivul domn trebuie sa-si permita luxul sa reinvesteasca toti banii de pe miere timp de doi ani .
  Cum procedeaza ? sa luam exemplu ultima sesiune de 121 :
In primavara primeste 15000 euro cu care daca este baiat - baiat isi cumpara 150 de familii cu tot cu lazi , deci inainte de rapita va avea 330 de familii . Daca Dumnezeu tine cu el in luna August va avea pe stoc cam 12 tone de miere pe care va incasa daca este bun negociator 24.000 de euro. Imediat cu acesti bani acceseaza 121 si daca sta si in zona defavorizata va depune un proiact de aproape 60.000 euro  tot pe cumparare de familii .
Asa ca in primavara lui 2011 va avea 330 de familii din vechi si mai cumpara  600 de familii , in total 930 de familii fara sa punem la socoteala roii din anul interior . Tine Dumnezeu cu el face vreo 35 de tone de miere si baga in buzunar cam 70.000 de euro , basca ca ii va veni in cont si restul de 10.000 de euro de la 112.
  Copii daca vreti sa faceti apicultura cam asa trebuie sa ganditi !  Bine , ca pe langa acest plan succint va mai trebuie si cate unele dar daca aveti ambitie veti reusi ca in maxim 4 - 5 ani sa castigati brut 100.000 de euro din apicultura pe an.
  Si ute asa in loc sa ne multumim cu "firmiturile " de la 141 putem face bani nu jucarie din apicultura cu sprijinul UE .