Stup mort

Creat de dragos2006, Martie 19, 2010, 07:34:17 PM

« precedentul - următorul »

dedu

Citat din: stefanm din Noiembrie 27, 2010, 08:11:24 PM
Am avut 6, mai am aprox.5 :sad:(ca asta pe 2 rame aproape ca nu o mai pun la socoteala ), dar Varachetul inteleg ca nu mai merge acum, e prea frig! Asta e, am mai invatat ceva, si anume ca ce e comod nu e si eficient.Dar cum am zis, nu observ pe spatele lor parazitul!Nu trebuia sa se vada?
Nu sunt expert ca altii,sunt si eu un incepator ca tine dar totusi iti impartasesc parerea mea:
Nu mai tot deschide pe frigul asta familia,lasa-l in pace si fa cum zicea colegul de de mai sus,cand prinzi o zi cu 12-14 grade baga-le un varachet la toti.Oricum,cine ti-o zis ca ti-or murit de varoua?Daca stupul nu a prea avut puiet si a fost slab in toamna,se poate sa fi intrat in iarna multa albina uzata-batrana si acum sa-ti fi murit ori poate daca ai dar cu varachet tarziu prin octombrie varoua o slabit albine si acum se vede efectul,oricum,2 rame pline de albina si o matca tanara si ok o mai ajuti in primavara cu o rama de puiet de la unul mai bun si la floarea soarelui ori o poliflora ori un roi tot scoti de la el la vara.Mult succes!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

stefanm

Le-am bagat Mavrirol si-i las in pace .Stiu ca nu e bine sa tot ii desfac dar trebuia sa fac si lucrul asta .Mai am un prieten care prinsese si el un roi as vara si tocmai se lauda ca stupul lui e puternic desi nu l-a tratat cu nimic(si era la un moment dat).Zic: du-te si vezi daca mai are albine in el(in gluma)! Cand se uita nu mai era nicio albina!Desi miere avea...Chiar asa de periculos e paduchele asta?!
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

bucovineanu

Astazi se putea face tratament cu varachet. Daca in Bucovina au fost peste 12 grade , in Oltenia trebuie sa fi fost mai cald.

stefanm

Citat din: bucovineanu din Noiembrie 29, 2010, 07:30:24 PM
Astazi se putea face tratament cu varachet. Daca in Bucovina au fost peste 12 grade , in Oltenia trebuie sa fi fost mai cald.
Nu a fost prea cald ,sunt cam amortite si mi-e frica sa nu le intoxic sau sa le asfixiez si pe cele care au mai ramas.Ma gandesc ca ele nu prea mai ventileaza aerul spre urdinis si nu vreau sa fac vreo prostie,vorba colegului Dedu,cred ca ar fi cazul sa le las linistite.In februarie daca e cald o fi bine ?

bucovineanu

Se pare ca in zilele urmatoare vine iarna. Oricum nu mai pot fi tratati in aer liber.
Pot fi tatati oricand daca temperatura e mai mare de 12 grade si albinele ies la zbor.

stefanm

Citat din: bucovineanu din Noiembrie 29, 2010, 08:29:55 PM
Se pare ca in zilele urmatoare vine iarna. Oricum nu mai pot fi tratati in aer liber.
Pot fi tatati oricand daca temperatura e mai mare de 12 grade si albinele ies la zbor.
Multumesc! Oricum am mai invatat ceva ce imi va folosi in anul apicol urmator.Dar ceva a fost anul asta cu varoua,nu-mi dau seama dar multi stupari mai experimentati au avut probleme.

bucovineanu

Am inteles ca anul acesta stupii au fost tratati numai cu bevital. Oare anul anterior au fost tratati cu ceva?

stefanm

Citat din: bucovineanu din Noiembrie 29, 2010, 09:30:26 PM
Am inteles ca anul acesta stupii au fost tratati numai cu bevital. Oare anul anterior au fost tratati cu ceva?
Toamna ,Mavrirol 2 benzi in stup pana primavara si atat si nu au fost probleme.In vara asta i-am si divizat, am mai prins un roi prin gara din Slatina :smile: dar nu renunt fiindca mi-am construit deja inca 15 stupi de10 rame cu cat de 1/2,acum am comandat si rame.Apropo: cum procedez cu ramele in cat ca sa le cladeasca? Le pot pune asa direct in foita in timpul culesului?

bucovineanu

Numai mavrirolul nu e suficient. O familie chiar netratata rezista un an. Eu am banuit ca nici anul trecut nu au fost tratate corect. Daca se faceau corect tratamentele anul trecut nu apareau probleme acum.
Raspunsuri la aceasta intrebare s-au dat chiar aseara in topicul deschis de evulet topic ce se afla putin mai jos.
Daca ai citi cat mai multe subiecte din forum ai gasi raspunsuri la foarte multe intrebari.
Pentru tratamente e un topic separat. Cred ca nu are rost sa repetam mereu lucruri despre care s-a discutat pe larg. Spun aceste lucruri nu pentru ca imi e greu sa raspund dar nu e bine sa incarcam forumul cu lucruri despre care tocmai s-a discutat.

stefanm

Citat din: bucovineanu din Noiembrie 29, 2010, 10:07:15 PM
Numai mavrirolul nu e suficient. O familie chiar netratata rezista un an. Eu am banuit ca nici anul trecut nu au fost tratate corect. Daca se faceau corect tratamentele anul trecut nu apareau probleme acum.
Raspunsuri la aceasta intrebare s-au dat chiar aseara in topicul deschis de evulet topic ce se afla putin mai jos.
Daca ai citi cat mai multe subiecte din forum ai gasi raspunsuri la foarte multe intrebari.
Pentru tratamente e un topic separat. Cred ca nu are rost sa repetam mereu lucruri despre care s-a discutat pe larg. Spun aceste lucruri nu pentru ca imi e greu sa raspund dar nu e bine sa incarcam forumul cu lucruri despre care tocmai s-a discutat.
Asta zic ,trebuie facuta treaba "de chinez baran" ,citesc ,invat si experimentez.Multumesc!