Stup mort

Creat de dragos2006, Martie 19, 2010, 07:34:17 PM

« precedentul - următorul »

D006

Azi mam uitat intrun stup si spre surprinderea mea mai aveau 2 rame cu mancare dar stupul era mort si in urma cu o saptamana se vedea activitate la acest stup aveti idee ce sa intamplat?

bucovineanu

Vrem mai multe informatii:
-albinele moarte erau in fundul stupului, sau si intre rame si in celule?
-cand si cate tratamente antivarroa au fost facute?
-cate rame acoperite cu albine erau in stup?

filip

Citat din: mihai badeaAzi mam uitat intrun stup si spre surprinderea mea mai aveau 2 rame cu mancare dar stupul era mort si in urma cu o saptamana se vedea activitate la acest stup aveti idee ce sa intamplat?
Activitate poate fi si un furtisag lent,esti sigur ca albinele erau ale acelui stup?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Citat din: filip
Citat din: mihai badeaAzi mam uitat intrun stup si spre surprinderea mea mai aveau 2 rame cu mancare dar stupul era mort si in urma cu o saptamana se vedea activitate la acest stup aveti idee ce sa intamplat?
Activitate poate fi si un furtisag lent,esti sigur ca albinele erau ale acelui stup?
Albinele erau moarte intre rame si pe fundul stupului.S-au facut 3 tratamente cu varachet cu repetare la 7 zile si cate 2 benzi de mavrirol la stup.Albinele din fata urdinisului era de la acset stup

filip

Mihai,daca albinele erau vii acum doua saptamani inseamna ca sau grupat pe puiet odata cu aparitia frigului.Cate rame cu puiet mort exista in stup?
Daca nu ai rame cu puiet atunci albinele trebuiau sa se mute acum doua saptamani pe ramele cu miere.
Exista multe necunoscute sa-ti dam un raspuns exact.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Asta mai vroiam sa intreb si eu: exista puiet mort pe rame? Din ce ne spui se pare ca au terminat mancarea pe ramele unde erau grupate si din cauza frigului nu s-au putut muta pe ramele alaturate unde aveau mancarea.

D006

Citat din: mihai badea
Citat din: filip
Albinele erau moarte intre rame si pe fundul stupului.S-au facut 3 tratamente cu varachet cu repetare la 7 zile si cate 2 benzi de mavrirol la stup.Albinele din fata urdinisului era de la acset stup
Puiet nu aveau si mancare mai aveau,aveau si miere si zahar kandia

filip

Atunci sigur a fost mort mai  in iarna.

stefan1

Si eu am gasit un stup mort. A fost gasit in februarie cu urdinisul infundat de albine moarte si cu mortalitate destul de mare consecinta acestui fapt. Credeam ca se redreseaza, dar a facut prea mult puiet si in zilele friguroase de saptamana trecuta a murit pe puiet, cu mierea la nici 10 cm de ghem, pe aceeasi rama. Din principiu eu nu le dau turte, dar asta e un caz cand putina turta deasupra ghemului il salva,
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Citat din: filipAtunci sigur a fost mort mai  in iarna.
In 2009 am avut o pierdere de 10 stupi 6 roiuri si 4 familii  :mad: Domunle filip cand este indicat divizarea familiilor dupa salcam sau intre culesuri?

sfantul spiridon

nu aici e problema...problema, pe care nici eu nu am rezolvat-o, din comoditate e ca trebuie sa le dai zahar pe gat in august...puterea familiai creste si odata cu ea scad problemele.....daca stiam de iarna asta....filozof ....
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

filip

Citat din: mihai badea
Citat din: filipAtunci sigur a fost mort mai  in iarna.
In 2009 am avut o pierdere de 10 stupi 6 roiuri si 4 familii  :mad: Domunle filip cand este indicat divizarea familiilor dupa salcam sau intre culesuri?
Imediat dupa salcam pentru a putea sa se dezvolte bine si sa acumuleze miere din celelalte culesuri daca exista.Apoi intre culesuri ajutat cel putin cu o rama cu puiet capacit de la stupii pe  productie.

D006

Cred ca a intrat fara matca sau cu  matca sa intimplat ceva pe timpul iernii .

skypi_0040

O singura familie moarta am avut si eu si de cand sunt nu am mai avut un astfel de caz. A fost o familie puternica , a avut mancare, i s-au facut tratamentele in toamna, i-am administrat o punga cu miere pe 28 decembrie pe care a lins-o imediat, apoi inca una pe 16 februarie. Pe 3 martie la un control punga cu miere pe care i-am da-o in februarie era mancata doar pe jumatate si in stup nu mai era nici o albina (adica nici vie si nici moarta). Eu unul nu pot sa-mi explic fenomenul si am intrebat si eu pe altii. Singura explicatie pe care mi-a dat-o ALT STUPAR a fost urmatoarea:
         -matca a murit peste iarna si albina sa inpartit la ceilalti stupi.
Dumneavoastra ce credeti? Ati mai patit  si voi la fel?

D006

Daca familia n-a fost tratata contra varoa corespunzator este posibil sa paraseasca stupul,pe rand pana la ultima albina,in raport cu gradul de infestare. :hi: