Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

gore

La inceputul acestei pagini, colegul Dragos spunea ceva despre tinerea unei evidente, ,poze, filme video, informatii din propria stupina si nu numai. De ceva vreme, vad ca a stopat acest obicei si mai mult discuta apicultorii alte probleme,decat posteaza el acele informatii. Nu de altceva, dar erau interesante si chiar utile, chia daca unii poate nu le apreciau. Va rog sa nu-mi fie luata in nume de rau aceasta remarca.... 
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

sfantul spiridon

Se cuvine facuta precizarea ca l-am admirat pe Dragos si o fac in continuare. Filmuletul prezentat in aprilie anul acesta este o parodie dulce -amara. Prezinta realitatile unei ierni dure dupa culesurile principale, soldate cu decimarea albinei si iernarea care tine seama de aceste neajunsuri, si situatia apiculturii romanesti, adica bagi o galeata de sirop si poate scoti una de miere. Stupul minune, cu albina selectionata la oras este o gluma englezeasca. Este sublima selectia prezentata insa lipseste cu desavarsire.  O unificare poate, la o asemenea familie gigant in prag de inceput de aprilie, sa asigure culesul de salcam in cat sau in copac. Am crezut si eu in galbena de Banat, bruna de Maramures si baltata de munte. Cred in continuare in grasa de Cotnari.Doar in aceasta.
de dragul incepatorilor.

http://www.youtube.com/watch?v=CoA5ayB1new
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

undragutz

Pe la min 18:45 ne arata o rama unde, parerea mea, puietul abia era capacit dar Dragos2006 ne spunea ca este rama unde a eclozionat puietul .
O fi eclozionat puietul din aceea rama, dar acest lucru s-a intimplat anul trecut .

dan sebastian

Citat din: sfantul spiridon din Aprilie 09, 2017, 01:07:24 PM
Este sublima selectia prezentata insa lipseste cu desavarsire.  O unificare poate, la o asemenea familie gigant in prag de inceput de aprilie, sa asigure culesul de salcam in cat sau in copac. Am crezut si eu in galbena de Banat, bruna de Maramures si baltata de munte. Cred in continuare in grasa de Cotnari.Doar in aceasta.
de dragul incepatorilor.

Înțeleg să crezi în Grasa de Cotnari, dar să crezi în albina autohtona selecționata de iarnile dure și verile secretoase ?
P.s. Mă bucur că Dragoș vrea să prezinte adevărul. Sper sa și poată să fie obiectiv !
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

un Finut

Citat din: dan sebastian din Aprilie 10, 2017, 07:11:04 PM
Citat din: sfantul spiridon din Aprilie 09, 2017, 01:07:24 PM
Este sublima selectia prezentata insa lipseste cu desavarsire.  O unificare poate, la o asemenea familie gigant in prag de inceput de aprilie, sa asigure culesul de salcam in cat sau in copac. Am crezut si eu in galbena de Banat, bruna de Maramures si baltata de munte. Cred in continuare in grasa de Cotnari.Doar in aceasta.
de dragul incepatorilor.

Înțeleg să crezi în Grasa de Cotnari, dar să crezi în albina autohtona selecționata de iarnile dure și verile secretoase ?
P.s. Mă bucur că Dragoș vrea să prezinte adevărul. Sper sa și poată să fie obiectiv !
Bre nea Dane,Dragoș asta nu a făcut și nu o sa facă niciodată selecție,ca nu știe cu ce se mănâncă.La albine se pricepe mai puțin,merge și el la plesneala!Eu i-am zis lui domnul președinte de sindicat sa scape de el ca e un circar.

sfantul spiridon

filmul este o gluma care prezinta extreme.
selectia trebuie facuta de fiecare dintre noi in dialog cu cel de langa noi.
am fost dezamagit de reginele ICDA. o mizerie.
urmasele- o incantare.
punct
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

undragutz

Citat din: un Finut din Aprilie 10, 2017, 07:40:37 PM
Bre nea Dane,Dragoș asta nu a făcut și nu o sa facă niciodată selecție,ca nu știe cu ce se mănâncă.La albine se pricepe mai puțin,merge și el la plesneala!Eu i-am zis lui domnul președinte de sindicat sa scape de el ca e un circar.

Ahha !
=))

stefan1

Citat din: sfantul spiridon din Aprilie 10, 2017, 08:51:41 PM
...
am fost dezamagit de reginele ICDA. o mizerie.
urmasele- o incantare.
punct

Asta ar insemna fie ca ICDA are material genetic bun dar tehnica de crestere a matcilor deficitara, fie e vorba de efectul de heterozis la incrucisarea matcilor lor cu trantorii tai, caz in care a doua generatie de matci nu va mai fi ca prima.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

undragutz

Citat din: un Finut din Aprilie 10, 2017, 07:40:37 PM
Eu i-am zis lui domnul președinte de sindicat sa scape de el ca e un circar.

Copchile !!!
Ti-am spus de atitea ori sa nu m-ai vorbesti cu necunoscutii ca la inceput au vorbe frumoase ca pina la urma i-ti vor intinde pielea pe gard .
In viata sa fugi de 2 lucruri: de taxe si de sindicat .
Ar mai fi citeva lucruri de care sa te feresti dar alea ti le voi amintii a doua zi de Paste, atunci cind vine finul la nashicu .

oroles

Si uite dupa postarea asta mi-am dat si eu seama cine e acest domn dragut. :)
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

undragutz

Ahha. :bravo:
Sunt nashu, lu' finu !

romikele

Kiwi Bee

Toata stima pt Dragos. Tosuti doresc sa mentionez ca nu va functiona la toata lumea aceasta metoda de administrare a siropului + folia peste rame.

Dupa cite vad Dragos are fund plin la acei stupi. Odata adaugind sirop mediul din stup va avea o umiditate mai ridicata(fundul plin si aerisire doar prin urdinis nu va oferi destula ventilatie).
Spun asta deoarece el a pus folie peste rame si umiditatea se va aduna sub forma de condens sub folie(va fi mult mai mult condens decit este nevoie pt cresterea puietului).
Cu temperaturile scazute de care spune Dragos ca vor veni acel condens poate face mai mult rau decit bine.

Fund plin + folie nu pot coexista decit pt o perioada foarte scurta(1 saptamina?). Posibil ca Dragos a uitat sa mentioneze acest lucru(pt cite zile va lasa folia peste rame).

un Finut

Citat din: romikele din Aprilie 18, 2017, 06:52:21 AM
Pregatire de iernat in aprilie 2017

http://youtu.be/BgbN3BfRmyA
Ma tu bati campii cu selectiile tale tu nu știi sa faci o transvazare și vorbești de selecție?Faci tu împerechere in munți?Esti glumeț!Poate ai vrea sa devii și tu crescător de matci.

filip

Citat din: un Finut din Aprilie 18, 2017, 10:29:35 AM
Citat din: romikele din Aprilie 18, 2017, 06:52:21 AM
Pregatire de iernat in aprilie 2017

http://youtu.be/BgbN3BfRmyA
Ma tu bati campii cu selectiile tale tu nu știi sa faci o transvazare și vorbești de selecție?Faci tu împerechere in munți?Esti glumeț!Poate ai vrea sa devii și tu crescător de matci.
Tot mai multi produc matci,ramane de vazut daca sunt si cumparatori interesati.
Daca o sa avem un sezon la salcam ratat doar visatorii se vor gandi la inmultiri......
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)