Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

La sfarsitul lui februarie dupa zborul de curatie de ce cantitate de hrana proteica are nevoie o colonie de albine formata din 15000 de indivizi.

dan sebastian

Cum ti se pare evaluarea stupului complet,  la 54 euro ? Daca trebuie 8000 - 19.999 SO pt accesarea masurii 6.3 cat de fezabil este ? Nu crezi ca ar trebui sa luam atitudine cu ceva tel la AFIR pt. evaluarea corecta a stupului ? Macar undeva spre 200 euro ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

RazvanTi

ia uite bai la sculele alora...
albina nu tusea ca  nu sunt sculele de inox....
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

APIS PARASCHIV

APIS PARASCHIV

D006

bio

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 18, 2015, 05:01:29 PM
La sfarsitul lui februarie dupa zborul de curatie de ce cantitate de hrana proteica are nevoie o colonie de albine formata din 15000 de indivizi.

..in 24 de ore un kg de albina consuma:
-- 3 g de polen cind nu creste puiet si nu cladeste faguri.
--~ 42 grame polen cind creste pueit si nu cladeste faguri
--56 grame polen cind creste puiet si cladeste faguri

pentru cresterea unei larve se consuma in medie 145 mg polen.

APIS PARASCHIV

buna seara domnule calmus

D006

Am o rugaminte la cineva care se misca mai rapid pe net , imi trebuie graficul cu ponta reginei pe fiecare luna a anului ! Multumesc anticipat !

calmusdaniel

Albinaromaneasca. Bine ai venit pe forum! :hi: :hi:

bio

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 19, 2015, 08:11:36 PM
Am o rugaminte la cineva care se misca mai rapid pe net , imi trebuie graficul cu ponta reginei pe fiecare luna a anului ! Multumesc anticipat !

... cred sa sunt prea multe varibile intr-un astfel de grafic .Ce a pontat matca intr-o luna de sfirsit de iarna sau inceput de primavara a unui an difera de la an la an.

2013...februarie geros--
2014 februarie mai calduros ca niciodata.

plus ca ponta cred ca difera si in functie de matca ca individ (tinara, batrina,s.a) cit si ca matca ca rasa(carpatina, bucfast s.a.)

parere personala ... matca oua cam cita albina are sa acopere puietul sa ii asigure caldura necesara de dezvoltare.

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

apivasmob

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 19, 2015, 08:11:36 PM

Dai examen??????????/ :D
Sanatate tuturor apicultorilor

D006

Intrebare de baraj ! a folosit cineva turte cu suc de ceapa ?  cat este valabila o astfel de turta ?

mircea_tm_gt

am citit intr-o carte cum ca , sucul de la ceapa trebuie consumat in maxim 12 ore...dupa 12 ore se oxideaza...

eu am folosit ceapa macinata  in toamna la hranirile de completare, de fapt in fiecare an folosesc, si acum doua zile am bagat mana intr-un roi sa vad cum sta cu mancarea. Ei, am bagat degetul intr-o rama si se simtea gust puternic de ceapa, am folosit zahar "invertit" prin fierbere, nu a cristalizat nici o celula si foarte multi colegi de pe forum, spun ca zaharul cristalizeaza iarna in rame. Sincer, in fiecare an am facut asa, si nu s-a cristalizat nimic...sanatate