Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

pad3

cand am vazut primul stup am zis ca nu-i adevarat: daca asa tb sa fie o fam in ian inseamna ca eu nu voi iesi din iarna cu albine. noroc ca am vizualizat pana la final si m-am mai linistit.
frumos. sa te bucuri de rezultate deosebite  =D>
somnul ratiunii naste monstri

D006

Da ai sti ca am gasit la un prieten in luna oct 15 familii din care 10 daca aveau 1 kg. de miere . Am unificat 4 si sper ca pe restul sa le scot la liman . Le-am bagat rame cu miere si cate doua in ladă si sigur la salcam 2 vor face si ele ceva treaba.

pad3

nu am inteles de ce nu ai restrans cuiburile.(ma refer la ceilalti stupi, nu la ala premium). ca incepator am fost instruit de majoritatea forumistilor ca e musai  sa reduci la 5-7 rame. sau face parte din stilul tau ''nonconformist''? :P
somnul ratiunii naste monstri

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 15, 2015, 08:13:46 AM
Aii vedem albine .
...

Care spuneai ma, ca Dragos nu pune mana pe vreo rama? :P
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

calmusdaniel

Dragos pune mana pe rame cand e vorba sa faca impresie artistica si mai ales cand arata stupul ala in pat cald.Orricum e de apeciat pt ca-si arata stupina fata de altii care doar se dau apicultori si-ti dau raspunsuri de pe google.

D006

In filmele mele nu trebuie sa apar eu , trebuie sa se vada albinele . Oamenii sunt interesati de albine nu de cat de frumos sunt eu !  :D Ca lucrez eu sau altul nu are importanta , important este sa prezinte cat mai multe situatii din viata albinelor.
  Stangerea cuiburilor e importanta in primavara , acum se descurca ele .

D006

Inca o dovada ca in ultimii 40 de ani nu s-a mai inventat nimic in apicultura :

http://www.youtube.com/watch?v=eWid2MuTt-U

TDI

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 15, 2015, 09:00:54 PM
Inca o dovada ca in ultimii 40 de ani nu s-a mai inventat nimic in apicultura :
http://www.youtube.com/watch?v=eWid2MuTt-U
mai degraba 60-65.

oroles

In tehnologia apicola s-au schimbat multe de atunci. Ma refer la tratamente pentru varroa si tehnologii de administrare. Problema e ca cel mai mult s-a schimbat in modul in care facem agricultura si ca utilizam tot mai mult seminte din specii de plante autopolenizatoare.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

PricopArthur

Superb film Dragos. Multumesc.
Miere multă şi inimă curată!

TDI

Tehnologia apicola e aceeasi.
Varroa a fost găsit pentru prima dată în Indonezia, în 1904 de către Oudemans. În România a fost descoperit de Örösi-Pal în 1975. În Germania, Varroa a fost adus în 1977, când Institutul apicol Oberursel a început un studiu asupra albinelor melifere asiatice (Apis cerana).

albinasebes

interesant caruciorul acela, mi-as face si eu unul.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Kiwi Bee

Oare de ce aveau izolatie si pe timp de vara? La un model de stup aveau izolatie in capac iar la altele aveau perinute.

mape 48-petru manea

Si eu folosesc izolatie si vara contra radiatiei solare