Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

apivasmob

Dragos ai terminat impachetarea familiilor?
Sanatate tuturor apicultorilor

D006

Gata , de acum poate sa vina iarna !

relutu

Eu am gasit puiet la o familie.Am deschis un stup la intamplare si surpriza,puiet capacit.O fi bine ,o fi rau voi vedea.

Kiwi Bee

Citat din: dragos2006 din Decembrie 15, 2014, 10:37:14 PM
da !

Si pe ce data sa facut vreme buna? Daca mai tine minte cineva.

dan sebastian

La sfarsitul sezonului, de pe 18 iunie, la floarea soarelui. Nu au dat pomii anul asta ci doar campul, rapita floarea soarelui.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

D006

Interesant este faptul ca floarea soarelui a dat pana tărziu. Plus o toamna buna.

Kiwi Bee

Aha, multumesc. Si eu mai am sperante in Ianuarie-Februaire.
Totodata avind in vedere cum au decurs si cum decurg lucrurile in momentul de fata ma gindesc la ce va fi la anu. Noi nu avem culturi deci florile din pomi, tufisuri si poieni ne dau nectar. Daca acesti pomi nu au fost polenizati anul acesta oare ce nectar vor secreta la anu? Sint optimist ca la anu nu va fi asa o vreme nasoala.

dan sebastian

Eu imi fac probleme, pt ca daca si in emisfera voastra a fost la fel ca la noi, inseamna ca vremea se schimba pe plan global, ceea ce nu mai poate duce la predictibilitate. Daca nu apar repede zapezile, si salcamul nu da nici anul de vine o sa supravietuim cu greu.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

oroles

Mai oameni buni, linistiti-va. Nu are nicio legatura zapada cu salcamul. Dimpotriva, salcamul are nevoie de seceta. E o specie adusa din Africa, zona de nord. Da nectar si pe seceta. Salcamul este folosit pentru a crea perdele de protectie pentru dunele de nisip pentru ca nu ii trebuie multa apa. La temperaturi mari ii merge foarte bine. Important este cum a fost vremea in octombrie si noiembrie anul acesta pentru a prognostica cantitatea de nectar pe care o va da in iunie.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

italianu

Citat din: oroles din Decembrie 17, 2014, 03:47:08 PM
Mai oameni buni, linistiti-va. Nu are nicio legatura zapada cu salcamul. Dimpotriva, salcamul are nevoie de seceta. E o specie adusa din Africa, zona de nord. Da nectar si pe seceta. Salcamul este folosit pentru a crea perdele de protectie pentru dunele de nisip pentru ca nu ii trebuie multa apa. La temperaturi mari ii merge foarte bine. Important este cum a fost vremea in octombrie si noiembrie anul acesta pentru a prognostica cantitatea de nectar pe care o va da in iunie.

Oroles,pai ce faci neica,ai lipsit la ora de geografie!

Salcâmul provine din continentul nord-american.
Genul Robinia este numit după grădinarii regali francezi Jean Robin și fiul său Vespasian Robin, care au introdus salcâmul în Europa în anul 1601.

Sursa e Wikipedia!
P.s. In anii cu multa zapada s-au facut productii f.bune la salcim! :hippo:
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

Florin D.

Referitor la motivul pentru care nu a fost salcam anul acesta, eu merg pe explicatia lui Apetrei Gheorghe(genutzu):
http://www.tvrplus.ro/editie-ferma-80138
minutul 32.30

oroles

Citat din: italianu din Decembrie 17, 2014, 05:01:42 PM
Citat din: oroles din Decembrie 17, 2014, 03:47:08 PM

Oroles,pai ce faci neica,ai lipsit la ora de geografie!

Salcâmul provine din continentul nord-american.
Genul Robinia este numit după grădinarii regali francezi Jean Robin și fiul său Vespasian Robin, care au introdus salcâmul în Europa în anul 1601.

Sursa e Wikipedia!
P.s. In anii cu multa zapada s-au facut productii f.bune la salcim! :hippo:
La biologie poate... Eu stiu ca la noi a ajuns pe filiera otomana din nordul Africii si din bazinul Marii Mediterane.  Eu unul nu prea cred tot ce zice Wikipedia. Iti pot da exemple la greu. Aici poate ai dreptate cu originea. Cert este ca salcamului ii merge bine in zonele cu seceta. Algerienii il folosesc pentru oprirea avansarii zonei desertice a Saharei.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

D006

Oroles dragule , una este sa creasca salcamul si alta este sa dea si nectar.

morozan simion

buna , dupa anul nou as dorii sa administrez ceva hrana la albine si as dorii sa aflu cateva pareri de la dumneavoastra apicultori dibaci si priceputi cu experienta. Pot administra miere in punga sus pe rame? oare se poate si sirop in concentratie de 2/1 cu ceai tot in punga de nailon pe rame sau este interzis si trebuie neaparat turte?as dorii cateva pareri si motive de ce nu asa si asa
multumesc anticipat.

D006

Un gand bun pentru prietenul Cristi Manolache alias Cristi M care azi va trece printr-o operatie de hernie de disc . Boala proferionala ... sa mai zica cineva ca apicultura este usoara .