Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Aurelian A.

Stai linistit ca daca ai mancare buna pot sta 3 luni fara probleme fara zbor de curatire
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

apivasmob

Sa vedeti ca sunt si hranitoare de mare capacitate si la altii si il folosesc (de la min.7:08) si nu cred ca X mierea.
https://www.youtube.com/watch?v=R9sLYkqOGos
Sanatate tuturor apicultorilor

D006

Pe toata emisfera nordica a planetei Pamant nu se face apicultura de forta fara hranitoare de mare capacitate . Inclusiv in Romania daca primavara , toamna , in perioadele nefavorabile dpdv. meteo nu se intervine cu cantitate optima de sirop nu faci performanta.  Cu o lingura de sirop nu vei vedea colonie puternica in vecii vecilor.

relutu

Mai trimite-ti si pe la mine soarele...

D006

Dacă ar fi dupa mine aș aduce soarele la toate stupinile din Romania ! Să ne rugam la Cel de sus si totul va fi bine.

claudiu_tgv

Au iesit si la mine in week-end. Au fost 11 - 12 grade. Nu le mai vazusem de vreo 2 luni :)

Eduard Rotaru

la mine e liniste si pace...nu cred ca vor zbura prea curand...

D006

Azi in stupina 15 gr. la umbra si 21 la padok . Au cărat miere din ramele de afara ca la balamuc.

albinasebes

Am avut soareci la cativa stupi si  unul destul de bun a ramas fara matca. Am cativa mai slabuti si as vrea sa unific. Care ar fi cea mai usoara procedura, maine se anunta 10 grade la umbra si as putea sa unific.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

D006

Acum e cel mai simplu sa faci unificari , bagi doi la cutie si treaba este gata.

albinasebes

multumesc domnule Dragos, maine voi baga stupul orfan langa unul mai slabut cu matca tanara.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

victor

Cu hranirile (exterioare - din rame) poate dati idei matcii sa inceapa ouatul. Si nu se stie ce ger vine.
Ce aduc in cuib nu va mai fi capacit si nu cred ca este bine.
Iernare usoara albinelor si spor la imbinat, insarmat rame apicultorilor.
Victor-Nicolae Smarandache (facebook)
Smara Vic (YouTube)

D006

Regina va incepe ouatul la timpul ei . Mierea carată acum nici nu este nevoie sa fie capacită deoarece va fi mancata in urmatoarele zile .

Kiwi Bee

Se pare ca sa mutat vara la voi.
Din weekendul trecut ploaie si acum avem +16C cu vinturi de 70km/h. Pe saptamina asta in zona mea va fi ploaie si poate citeva grade mai mult..... pina la +19C.

Si eu sint unul din cei care am facut diviziuni tirzii(adica nu am divizat la prima ora in primavara) si acum ar trebui sa se dezvolte roiurile. Prin tara toti cei care fac regine si roiuri pt vinzare au pierderi pina la momentul de fata. Unii cica au avut 15% reusita la regine. Sint zone prin tara, pe alocuri, unde cei cu familii puternice au facut putin dar slab de tot.

A fost chiar asa de rau vara trecuta la voi? Ma refer la prima jumatate.

D006