Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

G. Iulian

harnaj12

Tocmai aice-i baiul-mierea din productia proprie ce ne poate pacali,e destul sa extragem mierea de la o familie infestata de sporii de loca care nu prezinta inca simptomele vizibile bolii fiind cunoscut ca intr-o picatura de miere contaminata cu bacilus larvae pot supravietui cateve milioane de astfel de spori si in cativa ani buni avem bola garantat la o buna parte din famillile noastre.
In al dolea rand cunoscutul biostimulator energetic Apifonda caci de el este vorba nu este un cacat oarecare sau un cacat strain  cum il numiti d.voastra -frumos limbaj de un invatator-se vede nea ca esti din Vaslui-limbaj bazat bre-de om cult nu gluma ce za zic- BRAVOO- ci este vorba de un produs valid recunoscut de intreaga lume apicola.

D006

Dragul meu harnaj12 inainte de a intra si eu in acest dialog te rog sa-mi spui daca lucrezi sau detii o stupina de dimensiunea gen sute sau mii de stupi . Daca nu sunt prea indiscret cred ca ar fi bine sa ne cunoaste mai intai , datele mele le gasesti peste tot , tu cine esti si ce fel de stupina detii . Numai astfel putem purta un dialog ca niste oameni normali la minte.

harnaj12

Draga Dragos,eu sunt un batran de 80 de ani care in tineretea mea am detinut ca privat peste cateva sute de stupi lucrand singur,avand cate un muncitor sezonier la caratul stupilor sau la extras mierea.
Pot spune cu mandrie ca am avut onoarea sa cunosc pe aproape mai toti greii apicultorii acestei tari si de la ei am invatat tot ce stiu astazi. Am practicat atat stuparitul stationar cat si cel pastoral mai prin toata tara,dar am si umblat prin lumea mare din Norvegia pana in Grecia sa vad si eu cum se practica apicultura in lumea asta.
Am vazut multe si am experimentat multe lucruri cu de-ale albinaritul,si azi cand asa batran cum sunt mai citesc si eu pe ici pe colea ce se scrie pe net si de accea te rog sa ma scuzi nepoate daca intervin sa mai indrept anumite greseli care se fac printre apicultori.
Personal te respect desi chiar daca esti un bun meserias uneori cum spunea cineva mai demult bati campii cu anumite prostii,taica sunt si acelea bune ca glume dar na-s vrea ca multi din tinerii de astazi si chir nepotii mei sa traiasca cu convingerea ca chiar este asa-cand ai dreptate ai-cand nu ai-nu ai,astai tot si saltare .

D006

Dacă spuneati numele si de unde sunteti aș fi raspuns " incăntat de cunostintă" dar așa...  Mă mir ca un domn respctabil la varsta senectuții sa aibă nevoie de protectia anonimatului . Dacă doriti sa ramaneti un erou anonim gen Zorro sau Joe Limonada vă invit sa deschideti un topic separat unde sa vb. deoarece aici pe "Jurnal " imi place sa dialoghez cu oameni si nu cu anonimi.
   Cu respect Dragoș Gavrilă  , un bătran de 80/2 ani.

Bătrânul

Dragos vorbesti prostii !  :rotfl: Ar trebuii sa sti ca rominii in ultimi 60 de ani erau invitati si sustinuti sa se plimbe prin lume cu albineme . Toate cheltuielile erau sustinute de Ceausescu  =)) =)) =))

ionel07196555

Are dreptate colegu cu apifonda
     DAR
Daca eu ii duc lui 100 Kg miere el dece marca banu peste o luna
Eu peste o luna dau la albine ceva pe rame
Stie sau sa auzit ca da cineva acu pe datorie pina la prima extractie
hrana pentru albine
SPORI LOCA miere = Erbicid in hrana proteica  si........si  =
Depzitele de miere sint cam goale
In vest productia in declin
Consumu intern a crescut
Toti ne uitam la BUZUNAR si punem in  " CINTAR ,, cum e mai bine

Continuati.............

harnaj12

Nea batranul,cumva esti invidios sau ce? m-atale daca nu ai avut aceasta posibilitate te poti plimba acum cu nea Basescu ca.i mai inteligent omu asta,

harnaj12

un calcul rentabil si util:
-vand mierea de salcam la 6,0 euro un kilo egal 600,0 euro
-cumpar apifonda la 1,40 euro la kilogram,deci 600:1,40 egal 428,57 kg apifonda cu care imi stimulez aprox. 400 colonie.
-vand 400kg miere de salcam si-mi cumpar 1714,2 kg apifonda ce imi va permite sa ies in primavara cu familii foarte frumoase,nici prea puternice dar in stare sa-mi fructifice la maxim orice cules timpuriu sau cel de la salcam.
intrebare de baraj:prefer sa dau la cele 400 colonie doar 1kg de miere sau sa am pro capite 4,28kg apifonda care ma va face sa stau linistit pana in mai indiferent de vreme,ca ploua,ninge ecc. cu familii puternice si sanatoase- alegeti voi la strada cea mai buna-eu am ales-o de multi ani.
n-b. mierea de salcam o vand la acest pret in Germania,Austria eccc.

dan motu

datine si noua un pont unde putem vinde si noi astia care dam cu sapa mierea la pretu asta

ionel07196555

Corect matematic vorbind si mai lipseste ceva { cred ca ati socotit ca PERCEPTORU ]
NU toti putem vine pe aceste piete
Nu va contrazic ca va descurcati cunosc foarte bine asta
Acum la mine practic ;
cu ce am ramas dupa citeva sute poliflora vinduta acolo cu 5 E

dan motu

stimatul acesta de domn cu nume mare sigur este unul dintre jupani din ACA

harnaj12

D.ul Dan v-as ajuta cu cea mai mare placere dar sunt ceva ani ca datorita varstei eu nu mai intretin albine si am intrerupt legatura cu acele persoane,din pacate. Ca sa-mi fac acea piata de desfacere m-am dus personal in tarile respective cu borcanele pline de miere si azi un pic,maine un pic am prins increderea acestor grosisti si asa an dupa an cererea a fost din ce in ce mai mare ca nu puteam produce cat vroiau ei.
Voi vedea ce pot sa fac ,daca voi mai putea intra in contact cu domniile lor,insa nu pot promite nimic.

harnaj12

esti pe aproape,sunt din Bucuresti,deci am spus totul,numele nu conteaza deoarece nu vreau sa am probleme,cred ca ma intelegeti,daca nu pace .

marius_vfp

Citat din: romikele din Februarie 10, 2014, 03:05:26 PM
Citat din: marius_vfp din Februarie 10, 2014, 01:33:12 PM
...
spor
Vezi ca te-a luat valul, si la al doilea "cacat" ai uitat sa pui puncte-puncte...  =))

scuze admin am modificat .

dan motu , care domn ma cu nume mare ha , ma faci sa rad , sigur o o cioara vopsita si se crede papagal , un om cu experienta si anii pe care si-i pretinde ca-i are , nu sta la cioace pe forum , si baga 30 de mesaje in prima zi de cand o descoperit forumu , stil clasic de kokalar frustrat. sigur e un pustan , sau unu care are ceva cu dragos sa mai agite spiritele.
spor.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva