Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

In mai multe tări a devenit o practică a avea PERMANENT in stupină o sursa de proteina . Cat timp este polen in natură albinele nu va vizita tava cu proteină dar in clipa in care din natură dispare polenul imediat albinele vor căra proteină din tavă.
  Să tinem cont ca primăvara e suficient să avem 5 zile cu vreme rea că deja albinele raman fară rezervă de proteină in stup și implicit apar dezechilibre metabolice care se refac foarte greu. Atunci apicultorul intervine cu hrană direct in stup.

ionel07196555

Foarte adevarat in ce ati dezvoltat
Cum sar putea rezolva asta la noi cind noi din cauza hotilor ne
ingramadim cite 2 ....3 stupine la un loc
In stup apare furtisagu

D006

De azi intram in forta la treaba !

http://www.youtube.com/watch?v=eQaY0GxnDnk#

mmacreanu

Citat din: dragos2006 din Februarie 07, 2014, 10:32:12 PM
De azi intram in forta la treaba !

http://www.youtube.com/watch?v=eQaY0GxnDnk#

Hrana pe care o administrati pare a fi mai moale decat in filmele lui daniel calmus, folositi cumva miere de salcam?
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

D006

Mierea poliflora era cristalizata asa ca am folosit miere de salcam . Dar la urmatoarele hraniri voi folosi miere poliflora.

mmacreanu

Citat din: dragos2006 din Februarie 08, 2014, 09:40:08 AM
Mierea poliflora era cristalizata asa ca am folosit miere de salcam . Dar la urmatoarele hraniri voi folosi miere poliflora.

Se incalzeste si pe la Braila, maine o sa pun si eu niste miere de f.s. la aburi :D
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

ionel07196555

Sinteti un norocos cu asa vreme frumoasa.
Daca eram atent la momentu cind ati facut adapostu acum puteam sa ma laud si eu cu mai multe grade in adapost
Pe fata am folosit extrudat de 20mm si constat ca e mai bun carbonatu transparent
Sper sa inlocuesc cit de curind
Dupa ora 18 zic si cite grade am avut azi maxima

ionel07196555

Citat din: dragos2006 din Februarie 08, 2014, 09:40:08 AM

AM FOLOSIT doar miere cristalizata si respectat cu cintaru linga mine
proteina 15%
sa fie mai moale am adaugat la 10Kg    1L de  sirop invertit +
cele de NOSEMA

bismark

Cine stie,cunoaste Dragos hraneste  cu miere de salcim si poliflora.Eu am mai scris ca nimic nu este mai potrivit pentru start decit mierea.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

harnaj12

As vrea sa-l intreb pe d.ul Dragos daca apicultura domniei sale asa de rentabila cum o declara el este chiar asa de rentabila administrand familiilor de albine miere de salcam sau poliflora in loc de turte de serbet,eu ma indoiesc de o astfel de rentabilitate????

MariusApicultura

Citat din: harnaj12 din Februarie 10, 2014, 12:29:57 PM
As vrea sa-l intreb pe d.ul Dragos daca apicultura domniei sale asa de rentabila cum o declara el este chiar asa de rentabila administrand familiilor de albine miere de salcam sau poliflora in loc de turte de serbet,eu ma indoiesc de o astfel de rentabilitate????

Nu ca iau apararea dl dragos2006 :nono:,  sa dai miere de salcam la albine pentru o dezvoltare sanatoasa si naturala ....clar este pe primul loc din orice punct de vedere..chiar si rentabilitate. Comparatia e ca si cum ai  manca soia in loc de o friptura.
Si in plus daca ai o familie puternica, are si cine sa iti culeaga nectarul ca sa faci si productii bune de miere marfa. Deci poti pierde in loc sa castigi..

:hi:
Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se!!! 
Insulta e declaraţia înfrângerii!!

marius_vfp

Citat din: harnaj12 din Februarie 10, 2014, 12:29:57 PM

salut , harnaj12 , numele asta inseamna ceva mare in apicutura la tine de unde se trage ?

referitor la mierea de salcam administrata in acest timp si rentabilitare profit etc ,
eu zic sa pui mana pe un pix si o foaie de hartie si sa faci un calcul , cat valoreaza pentru tine 1kg de miere salcam la ora actuala si cat valoreaza dezvoltarea unei familii de albine pe care o ai acum hranita cu miere de calitate , daca dai soia obtii 500gr aport daca dai salcam obtii 2kg de albina , cat valoreaza diferenta pentru tine , eu daca as avea miere acum as baga-o in stupi si nu as vinde-o sa cumpar apifonda  :qp:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

harnaj12

Nu este chiar asa-si cred ca va inselati amarnic deoarece in cazul exploatatiilor mari de peste cateva sute si chiar mii de stupi mierea ca stimulent in viata familiilor este buna dar de evitat cu desavarsire deoarece este cea mai rapida sursa de transmitere a bolilor si in special al puietului. Nu mai vorbim de cantitatea de miere care s-ar administra acestor sute sau mii de familli ca stimulator energetic ,miere care in loc sa fie vanduta va fi consumata de albine.
Iar in al treile rand dar nu in ultimul astazi nu se poate vorbi de o apicultura rentabila si rationala administrand fam.noastre de albine miere ca stimulare-este o adevarata prostie omeneasca si lipsa de profesionalism sa ne comportam in acest mod-fara a jigni pe nimeni-stiut fiind ca marea majoritate a apicultorilor fac acest lucru.
Mai ganditi-va la ce v-am scris,desi mai am unele consideratii extrem de practice in acest sens.

marius_vfp

ma , tu fa cum vrei tu , fiecare face dupa cum il taie capu , daca ai mercedes pui gaz bun daca ai dacie bagi ca..t ca tot mere . ideea e cat poti sa rentabilizezi profitul eu bag 1 kil de miere ca stiu ca voi scoate 4 , imi raman 3 , tie daca iti raman 2 te declari fericit, conteaza foarte mult ce iti da sub linie cand faci diferenta,  dar eu aduc plus valoare muncii mele si nu cumpar rahat vidanjat de la strain , referitor de raspandirea unor posibile boli fii sigur ca era la mintea cocosului ca nu voi administra miere cumparata ci miere din productie proprie.

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

romikele

Citat din: marius_vfp din Februarie 10, 2014, 01:33:12 PM
...
spor
Vezi ca te-a luat valul, si la al doilea "cacat" ai uitat sa pui puncte-puncte...  =))