Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

popik50

Unde e albina care a strans atata miere...Poate a pus ramele pline cu miere de la alti stupi inainte de filmare  :)

Bătrânul

popa si popik daca imi dati cite un vot la https://www.facebook.com/ciobanulghita/app_1387776658132192 va explic cum e atita miere la rus si are albine putine ... :limba:

popa georgian

asta cum se numeste? un fel de santaj, hai sa-ti dau bomboana sa fi cuminte si ascultator.

Bătrânul

Georgian ! M-am uitat la pozele tale . Baiat frumos, oameni gospodari ,meticulosi ... Ai reptate . De acum : ceva contra ceva. Cine ma ajuta il ajut si eu . adica punct.  :welcome: =D>

Kiwi Bee

Subtitrarea este facuta automat de google prin intremediul bazei de date al google translate.... si este cam dezastruos.
Este un proiect lung al lui google si va dura ani si ani pina cind isi vor face un softwere de traducere foarte bun
iar pina atunci ...... :sad:

marian sima

Citat din: popa georgian din Decembrie 20, 2013, 11:31:46 PM
Nea Dragos, am vazut videoclipul , mi-a placut dar.... sincer nu prea are albina , cine a adunat acea miere?
Pai daca santem invatati cu anumite filmulete.
Orice cules abundent duce la blocarea cuibului , daca ai floarea-soarelui semanata in doua etape si un stup de volum mai mare care nu te forteaza cu extractia ,rezultatul este cea ce vezi in acel filmulet.
Blocarea cuibului+uzura albinei  la culesul de floarea-soarelui mai prelungit=populatie putina in stup chiar daca la inceputul culesului stupul este ful de albina.

Romikele permite-mi sa sterg un mesaj din alt topic ,nu vreau sa-l vada Rusii. :D

istodorescu vasile

Citat din: marian sima din Decembrie 21, 2013, 02:59:42 PM
Orice cules abundent duce la blocarea cuibului , daca ai floarea-soarelui semanata in doua etape si un stup de volum mai mare care nu te forteaza cu extractia ,rezultatul este cea ce vezi in acel filmulet.
Blocarea cuibului+uzura albinei  la culesul de floarea-soarelui mai prelungit=populatie putina in stup chiar daca la inceputul culesului stupul este ful de albin

corect :yes: :yes: :yes:

stefan1

Iarasi uitati ceva: tendinta de blocare a cuibului depinde mult de rasa!!!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Inca ceva important , respectivii rusi pentru o iernare usoara unifica cate 3 familii !

marian sima

Mai nea Stefane de ce nu intelegi ca aceasta diferenta este una minora si diferenta aceasta poate varia pana undeva la 25%.
Albina e albina,nu exista albina care nu blocheaza cuibul,chiar Dan Margarit spunea ca ii blocheaza cuibul si avea mai multe rase.
Am discutat cu apicultor de peste Prut care a lucrat si prin Rusia ,omul a fost si prin Siberia.

Mi-a povestit cate ceva de orizontal de 28 de rame , despre culesurile de acolo si de albina de acolo.
Dragos are dreptate in cea ce spune.

D006

De ce nu am eu toate cuiburile blocate dar sa scot 90 kg. miere marfa la floarea soarelui ???

bucovineanu

Citat din: dragos2006 din Decembrie 22, 2013, 08:42:44 AM
  Inca ceva important , respectivii rusi pentru o iernare usoara unifica cate 3 familii !
In filmulet zice ca are cate 2 familii in stup, mai exact 2 regine.

mape 48-petru manea

Citat din: bucovineanu din Decembrie 22, 2013, 09:42:16 AM
Rusii unifica fam.toamna si la noi  pe un topic se vorbeste de unificarea fam.slabe primavara ceeace este f.gresit

Stefan Madalin

In Toplita, iarna e mai blanda decat in multe regiuni din Rusia unde se cresc albine .

D006

Citat din: bucovineanu din Decembrie 22, 2013, 09:42:16 AM

respectivii oameni sunt aplecati pe munca , unifica si stoloneaza in functie de anotimp si cules.