Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

romikele

Vrei-nu-vrei Ioane, faci parte din familia Apiardeal si te bucuri de respectul nostru, dar te asteptam si cu noutati din activitatea ta... daca nu sunt ultrasecrete  :wink2: :hi:

D006

De marti se incalzeste vremea si incep albinele sa zboare !!!! :bzz:  abia astept sa arunc o geana prin colonii !

Guist Ioan

Ce secrete? Ce ...ascunzisuri? Numiti 10 secrete si le pun pe tava.
In 8 ani de zile am luat si am dat tot ce am putut de pe internet.

Fiecare dintre noi stie ca doar practica si realitatea din teren ne ajuta sa crestem.Niciodata nu ma ridic daca ingrop pe altul.Niciodata.

Pe de alta parte, nu ascund ca sunt in pregatirea unui proiect apicol cu inca 3 colegi de internet.Eu zic ca va fi de bun augur pentru noi toti.
Toate la timpul lor.
Sanatate

romikele

:ok:
Sa fii sanatos sa poti duce la finalizare acel proiect!
Succes!!!!  :hi:

D006

Citat din: Guist Ioan din Noiembrie 25, 2012, 04:38:32 PM
Ce secrete? Ce ...ascunzisuri? Numiti 10 secrete si le pun pe tava.
In 8 ani de zile am luat si am dat tot ce am putut de pe internet.

Tocmai acesta este secretul !!!  nu exista nimic ascuns , totul este pe tava !  :zzz:  Numai ca unii nu inteleg ca solutiile simple sunt cele mai eficiente . Unii cred ca pentru a produce ceva miere trebuie mare stiinta si mare tehnologie .   Domnilor vorbim de albine si nu de nave spatiale .  :)

Daca albina are un cules natural si de lunga durata nu mai este nevoie de nimic stiu ele ce sa faca.

Guist Ioan

Fara doar si poate Dragos , ai dreptate. Lucrul cu albina e simplu.Numai ca noua ne plac lucrurile complicate si ...complexe.Ca acestea au valoare nu? Dragos ai inteles din practica ce trebuie sa intelegi despre albina.

Pe  de alta parte , albina este in intimitatea ei muuuult mai complexa si mai complecta decat orice naveta spatiala.Decat orice am realizat noi ca si specie.
Nu o data am stat perplex si mut inaintea unui avion de lupta ultra modern.Si cu toate astea , daca am evalua in memorie ram sau ...oricum, valoarea unei pasari sau insecte lovite de avion in zbor, aceasta valoare este net superioara oricarei  realizari umane, inclusiv a avionului.Daca nu ar fi pilotul in el, as prefera sa se distruga fierul inert decat o insecta "amarata"

De aici si dragostea catre insectele astea create.Sunt atat de ...complecte.

Referitor la cat de mare este cel mic in apicultura.
Realizarile pe plan apicol trebuiesc cuantificate dupa fiecare apicultor in parte.Un apicultor cu IQ mic (nu e vina lui ca a primit doar doi talanti la nastere) poate face comparat cu el si mediul lui , mult mai mult decat un apicultor super inteligent (nu este meritul lui ca a fost lasat cu muuulti talanti la nastere) ce se lasa pe tanjeala, sau ce-si ingroapa talantii in bautura si telenovele cu iz de barfa.

Consider ca punerea in discutie  a realizarilor cuiva, evaluarea din prizma celui de afara, cantarirea si judecarea unui om fara sa-l cunosti in amanunt, este o crima.

Sunt apicultori cu handicap locomotor  ce au rezultate demne de invidiat. Pot eu sa cuantific rezultatele cuiva? Pot ! sigur ca pot.Dar e drept?
Sanatate

Guist Ioan

Cu ingaduinta de la Dragos, revin cu o precizare.

Nu inteleg de ce atata aversiune din partea unui apicultor ce declara ca este posesor de ...multe  familii , fata de apicultura pastoral din Romania.
Colegul "desprealbine" a declarat ca este posesor de familii multe.Dublu fata de mine de ex.Foarte bine si la mai multe.

Sa vi insa si sa acuzi un apicultorul roman ca-si face nevoile in ...spatele copacilor , se cheama ca nu cunosti o iota din apicultura mare.
Atat apicultorul roman cat si cel german sau italian, cand muta stupii la masiv si-l trece alea "iutzi" se duce unde poate.Ca nu poate lasa stupii de jumate incarcati si sa mearga in prima benzinarie .Adica la peste 20 de km. Unu.
Si doi. Fiecare dintre noi baga cu drag si iute, mana in buzunar pentru o branza de munte.Pentru un cas adevarat vandut la margine de drum.Ca sa nu mai zic ca ...o data ce esti pe Transalpina sau Transfagarasan, marcam banu pentru branza aia de la mama ei.Adica de la ciobanul ce sta pe langa stana si pentru nevoi se duce in buda dintre brazi.Iar pentru dusul de seara, fuge iute la izvorul ce curge doar sambata.

Pe deoparte , vrem sa calcam doar pe faianta si gresie.Sa mancam doar cu furculita si cutitul ...argintiu.Productia naturala insa......... .inseamna sudoare sarata.Conditii vitrege.Ploaie.Noroi.Balega.Chin.Bataturi si oparit la cur.Asta e taranul.Asta e producatorul de miere naturala.
Cu atat mai mult cel roman.Ce trebuie sa se descurce cu Saveta, Raba, tractor si lazi prin care iese albina la primele raze de soare.

Restul  !sunt ifose si neintelegerea situatiei reale.Vorbe de pe margine

Colegul "despre albine" va intra din nou pe forum.Pauza sper sa-i treaca repede si inteleptciunea sa-l cuprinda.

Numai bine si ....Iernare uscata tuturor! :yes:
Sanatate

ves.lucian

te salut cu acelasi respect , bade Ioane !!! ma bucur sa te vad scriind pe aici !!! din cate am discutat cu tine si la cate am discutat , ma mir ca sunt colegi cu care sa ai discutii mai putin placute !!! sincer spun asta !!!
  sanatate maxima tie si familiei tale !!! si tuturor de pe Apiardeal !!!    :yes: :i_love_you: :hi: :nod: =D> :-c
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

Guist Ioan

Lucian,
Asemenea si tie si familiei tale.
Ce-ti mai face livada? Bine, bine astea se pot discuta si pe privat.

Sanatate
Sanatate

D006

Citat din: Guist Ioan din Noiembrie 26, 2012, 08:47:35 PM

Sa vi insa si sa acuzi un apicultorul roman ca-si face nevoile in ...spatele copacilor , se cheama ca nu cunosti o iota din apicultura mare.

Nelule , eu sunt mai de tzara dar sa te usuresi in mijlocul naturii nu se compara cu nimic !!  :yes:

Guist Ioan

Ma , e bine rau!
Nu se compara numaratul stelelor cu privirea in patratul de ...faianta.

Da pe bune Dragos, unde face ma americanul caca cand muta stupii? Da italianul unde scapa de amarata aia de pitza mancata cu o seara inainte?

Au ma toti astia rulote cu hidromasaj? Au astia toti cate o buda de aur dupa ei? Fiecare? :lol: Ca nu poa' sa fie la comun ca nu e ...public.

Da... vai cum se poate ma? Cand esti afara din buda asta de romanie si ai stat cu o cola in Piazza del Popolo, nu mai poti sa suferi sa scoti popo-ul in natura printre firele alea nesimntite de iarba verde!! Clar!?
Sanatate

D006

Nelule asa este drama romanului !  cum a tras  o gura de aer in gara Termini din Roma cum a uitat de unde a plecat .

ves.lucian

Citat din: Guist Ioan din Noiembrie 26, 2012, 10:03:37 PM
Lucian,
Asemenea si tie si familiei tale.
Ce-ti mai face livada? Bine, bine astea se pot discuta si pe privat.

Sanatate

livezile , bade Ioane !!! fac bine si ar mai trebui o stropire cu ceva cupric , dar a intrat bunicul in spital , buna-mea este la noi la Arad ( are 93 si este cam greu cu ea ) si mi s-au dat peste cap planurile !!!  am reusit sa stropesc piersicii si perii !!!
  bine si atata !!!    =D> :-c :rotfl: :hi: :thanks:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

Guist Ioan

Ca tot am facut varza a' la Cluj jurnalui lui Dragos pe seara asta, uite ce zic eu:
Vezi si tu nitzel de bunica aia de 93 de ani. Incerca sa patrunzi in ultimele ei momente de viata.Un astfel de Om , la o asemenea varsta , poate fi extrem de profund.Esti de invidiat.

La cat te stiu de ...sufletist ,sunt convins de daruirea ta.

Trimite-mi un privat  cu stropirile la piersic si cais.Multumesc.
Si la mar pentru antonmus si rapan.

Numai bine

Scuze Dragos.Iarsi.

Sanatate

cristian87

Dragos, am vazut pe pagina ta de sunphoto ca ai pus crotalii in pe spatele lazii
Nu au comentat cei de la APDRP- stiam ca trebuie pusi pe fata stupului?
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău