Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

romikele

Ai facut TU miere? Astia de la Nobel au aflat????  =))

balco

Citat din: calmusdaniel din Septembrie 07, 2014, 11:11:01 AM
Pai,ia gandeste-te, daca mierea de salcam e atat de scumpa la piata,si zaharul si siropul atat de ieftin,iar perioada de inflorire a salcamului atat de scurta,nu crezi e o tentatie foarte mare pt avari?Sa fim noi sanatosi,cata miere falsificata e pe piata.Pleaca, tot  acest proces, de la o nevinovata completare cu sirop de zahar sau altceva si nu se mai pot opri,vorba ceea,sporeste Doamne,sporeste!

in unele zone s-a facut miere multa anul acesta , cel putin eu niciodata nu am mai avut asa un cules  la salcam  ca in 5 zile sa fie stupii blocati fara macar un  petic de miere capacita  ... asta nu inseamna ca eu am miere falsificata cum ar crede unii care nu au avut deloc anul acesta , cine nu crede sa vina in Moldova sa vada pretul si calitatea mierii de salcam anul acesta

calmusdaniel

As zice mai degraba,ca tu arunci cu noroi in oricine nu e de acord cu tine.Cat despre invidie nu cred ca poate fi vorba pt ca de felul meu nu sunt invidios,e adevarat am facut mai putina miere anul asta dar e CURATA.Te lauzi ca ai facut miere multa,de unde?din stupul ala aranjat de la faneata,sau din ramele alea uscate de la floarea soarelui?Stiu de unde a aparut mierea,a venit Dragos vrajitorul calare pe hranitorul de 8l si surpriza!Poate tine asta la altii dar la mine nu,si de aia te oftici si incerci sa scoti replici taioase,dar eu am pielea tare si nu tine,pot mai mult de atat.
Eu am multi prieteni apicultori  cu care tin legatura si toti au spus ca nu anul asta nu au produs cat se asteptau la tine in batatura a plouat cu miere.Ai grija sa-ti prescrii niste medicamente anti greata.  ))/

D006

Citat din: calmusdaniel din Septembrie 07, 2014, 05:05:52 PM
Eu am multi prieteni apicultori  cu care tin legatura si toti au spus ca nu anul asta nu au produs cat se asteptau la tine in batatura a plouat cu miere.Ai grija sa-ti prescrii niste medicamente anti greata.  ))/

Dacă tot ai prieteni " apicultori "   poate ai unul care a facut Dobrogea sau Baraganul , intreaba cam cat a fost media pe colonie la FS. Nu mai pomenesc de IMB ca daca auzi media leșini.  cat despre salcam sunt zone unde media a fost 20 kg. , la mine a fost doar 8  , sigur la mine a fost de zahar ....
  Tu cănd plăngeai pe langă stupi eu batea muntii Dobrogei si Baraganul , asta este diferenta dintre noi !  dar ce sa-i faci , in pastorale puternice se face doar miere de zahar...

D006

Un hranitor asemanator am folosit si eu la acest sfarsit de sezon , daca vrei stimulare pui mai putin sirop daca vrei competare bagi mai mult.

https://www.youtube.com/watch?v=f7RXVeetFWE

http://youtu.be/f7RXVeetFWE

si de peste ocean

https://www.youtube.com/watch?v=vKZxCkso1l0&list=PLWW803jkx3S12EVFW9HIhRyOV1BCGiUok

http://youtu.be/vKZxCkso1l0?list=PLWW803jkx3S12EVFW9HIhRyOV1BCGiUok

dodo79

Citat din: dragos2006 din Septembrie 07, 2014, 02:33:32 PM
  Din aceasta clipa esti pe lista mea de " ignore", poti sa postezi in continuare fel si fel de aburelei , tot fariseu vei ramane.
Bio , :welcome: to the club. :rotfl: :rotfl:

Cris

vad ca mierea falsificata a ajuns un subiect foarte dezbatut, totusi nu vad decat vorbe si contre inutile
daca tot ati ajuns la concluzia ca aceasta miere falsificata, creaza deservicii apiculturi si comeretului cu produse apicole, dece asociatiile apicole nu vin in sprijinul nostru sa creze un centru de atestare a calitati mieri, fie el si independent iar cei ce au produse ce nu corespund standardelor sa scrie pe eticheta ca vand sirop de miere ( zahar cu gust de miere :) ), sau cumparatorul sa fie informat ca mierea certificata de respectivul centru chiar e miere, eventual pentru mici producatori analizele sa fie facute in mod gratuit
in felul asta ar castiga toata lumea, piata nu ar mai fi invadata de sirop de miere (vezi mierea din marile centre comerciale) iar mierea ar avea un pret bazat pe cererea si oferta de miere, si avand certitudinea calitati romani ar consuma mult mai multa miere

totusi cand vezi cat de infocati sunt uni care nici macar nu isi castiga existenta din productia de miere iti ridica anumite semne de intrebare, oare dece un vanzator de utilaje apicole tine lectii de apicultura  :uimit:
urmeaza ca Mutu sa le tina lectii din vasta lui experienta de fotbalist celor ce se apuca de fotbal  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

mosunick

Citat din: Cris din Septembrie 07, 2014, 10:26:08 PM
vad ca mierea falsificata a ajuns un subiect foarte dezbatut, totusi nu vad decat vorbe si contre inutile
daca tot ati ajuns la concluzia ca aceasta miere falsificata, creaza deservicii apiculturi si comeretului cu produse apicole, dece asociatiile apicole nu vin in sprijinul nostru sa creze un centru de atestare a calitati mieri, fie el si independent iar cei ce au produse ce nu corespund standardelor sa scrie pe eticheta ca vand sirop de miere ( zahar cu gust de miere :) ), sau cumparatorul sa fie informat ca mierea certificata de respectivul centru chiar e miere, eventual pentru mici producatori analizele sa fie facute in mod gratuit
in felul asta ar castiga toata lumea, piata nu ar mai fi invadata de sirop de miere (vezi mierea din marile centre comerciale) iar mierea ar avea un pret bazat pe cererea si oferta de miere, si avand certitudinea calitati romani ar consuma mult mai multa miere

totusi cand vezi cat de infocati sunt uni care nici macar nu isi castiga existenta din productia de miere iti ridica anumite semne de intrebare, oare dece un vanzator de utilaje apicole tine lectii de apicultura  :uimit:
urmeaza ca Mutu sa le tina lectii din vasta lui experienta de fotbalist celor ce se apuca de fotbal  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
=D> =D> =D>
Echilibrat, bravo!
Problema de fond a mierii din magazine este OPC-ul. (S-ar putea sa mai fie si Legea Apiculturii, dar inca nu ma pronunt pentru ca trebuie sa o studiez de-a fir a par sa vad daca permite comercializarea unui produs sub numele de Miere care nu contine minim 95%miere).
Atata vreme cat pe rafturile magazinelor se comercializeaza ceva ce nu este ce scrie pe eticheta, producatorii aia ar trebui inchisi.
Asta reprezinta in ultima instanta o infractiune de inselaciune.
Daca eu cumpar "miere de salcam" iar in borcan e miere de rapita, m-ai inselat cu privire la un element esential al tranzactiei de vanzare-cumparare si esti pasibil de daune civile, insa in momentul in care in borcanul ala NU ESTE MIERE, atunci discutam de infractiunea de inselaciune.
Problema esentiala aici este lipsa unei practici judiciare elocvente in astfel de cazuri, pentru ca la inselaciune relevant este producerea unui prejudiciu celui care este victima, iar prejudiciul material cauzat este valoarea platita pe borcanul ala de miere, care este de cca. 30 de lei, valoare inapta a produce o urmarire penala si o trimitere in judecata.
Aici OPC -ul ar trebui sa aiba un rol mai activ, ei avand si mijloacele de a bloca de la comercializare produse neconforme.
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

D006

Vara trecuta a fost un mare scandal cu resturi de mezel si carne expirata aduse din Germania si vandute  in Romania . Ati auzit sa se fi gasit macar un vinovat ?
  Daca in asemenea cazuri care pun in pericol viata consumatorilor nu este nimeni vinovat cum credeti ca se vor gasi vinovati pentru mierea de pe rafturi unde scrie provenienta UE si NON-UE .  Asta cu siropul dat la  albine e pistol cu apa pe langa mierea adusa din orient.

D006

Citat din: Cris din Septembrie 07, 2014, 10:26:08 PM
1)sa creze un centru de atestare a calitati mieri, fie el si independent iar cei ce au produse ce nu corespund standardelor sa scrie pe eticheta ca vand sirop de miere.

2)eventual pentru mici producatori analizele sa fie facute in mod gratuit

3) piata nu ar mai fi invadata de sirop de miere (vezi mierea din marile centre comerciale) iar mierea ar avea un pret bazat pe cererea si oferta de miere, si avand certitudinea calitati romani ar consuma mult mai multa miere

1) cu ce bani avand in vedere ca un astfel de laborator la standarde maxime costa milioane de euro ?
2) Cine va suporta pretul analizelor ?
3)gresit , romanul consuma mult si ieftin . Nu uita ca alternativa la miere sunt produsele pe baza de zahar care sunt mult mai ieftine.

Cris

Citat din: mosunick din Septembrie 07, 2014, 10:42:50 PM
Problema esentiala aici este lipsa unei practici judiciare elocvente in astfel de cazuri, pentru ca la inselaciune relevant este producerea unui prejudiciu celui care este victima, iar prejudiciul material cauzat este valoarea platita pe borcanul ala de miere, care este de cca. 30 de lei, valoare inapta a produce o urmarire penala si o trimitere in judecata.
Aici OPC -ul ar trebui sa aiba un rol mai activ, ei avand si mijloacele de a bloca de la comercializare produse neconforme.
avand in vedere ca procesatori prelucreaza si comercializeaza sute de tone de sirop de miere vanzandul ca miere prejudiciile sunt uriase

Citat din: dragos2006 din Septembrie 07, 2014, 10:51:04 PM
  Vara trecuta a fost un mare scandal cu resturi de mezel si carne expirata aduse din Germania si vandute  in Romania . Ati auzit sa se fi gasit macar un vinovat ?

te referi la carnea de cal? nu imi mai amintesc ce sa faut cu ea da peremise ca Francezu facea jocurile, la fel cum in cea ce priveste mierea le face nemtu  :wink:
am auzit de un rege al asfaltului care a avut probleme, bine nu ca ceilati ar fi mai breji ca el, se pune???
miere e joaca de copii pe langa afacerile cu statu :)

1) europeni
2) apicultorul/sprijin de la stat pt cei mai mici
3)nu stiam ca romanului ii place sa fie fraierit, daca vrea ieftin macar pe borcanul de energizant pe care il cumpara sa scrie energizant si nu miere
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

albinasebes

s-a constatat  ca in vremuri de criza romanul nu consuma mai putin, ci mai prost, deci cumpara de cati bani are, matu sa fie plin. si mai trece o zi. mai departe depinde de constiinta fiecarui apicultor, si totodata de cat de constient e consumatorul. daca vrei miere buna cauti.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

bio

Citat din: dragos2006 din Septembrie 07, 2014, 02:33:32 PM
.....
  Din aceasta clipa esti pe lista mea de " ignore", poti sa postezi in continuare fel si fel de aburelei , tot fariseu vei ramane.

.... Dragosh, oricum degeaba citeai  ce scriu eu ca nu intelegi mare lucru din ce i-ti spun eu...... apicultura care o practici tu nu se loveste de apicultura care o practic eu .

Eu muncesc,.... fac ceva productie si s-a vazut in putinele imagini din stupina mea ,..s-a vazut si cum adun si pastrez sacii cu  polen, sutele de roiuri facute de mine, s-a vazut  si  folosirea ramei claditoare si alte tehnici de sporire a productiei de ceara,... si ceva  cum  produc  apilarnil,.... si extractia de miere apoi ceva imagini cu recoltarea de propolis si plus cireasa pe tort,  pastura produsa de mine ceea ce tu nu ai sa reusesti in 100 de ani de apicultura .

S-a vazut deasemenea cum sta treaba cu turta proteica care ma astept sa o folosesti si tu... chiar astept filmul in care ne vei invata sa o folosim spunindu-ne din vasta ta experienta ce eficace este..
.
Filmarile mele nu sunt prea reusite in ceea ce priveste calitatea  dar arata cum obtin produse apicole  ce la tine nu cred ca o sa vad vreodata.

Veniturile mele din apicultura vin din miere, polen, ceara,  apilarnil, propolis, pastura, roiuri si familii vandute .... pe cind tu Dragoshe te bazezi sa dai "un tun"-- este expresia folosita de tine..

.....eu am marit numarul de familii pentru a-mi creste   venitul iar tu ai marit volumul hranitorului... =))

Dragosh, ai dreptate, este mai  mai folositor pentru tine sa nu citesti ce scriu eu, ca sincer nu intelegi nimic din apicultura pe care o practic , ai pierde timpul degeaba........  ce fac nu se bazeaza deloc pe extractia de fonduri europene sau pe dat tunuri.

Citat din: dragos2006 din Septembrie 07, 2014, 06:38:22 PM
Un hranitor asemanator am folosit si eu la acest sfarsit de sezon , daca vrei stimulare pui mai putin sirop daca vrei competare bagi mai mult.
.....

Dragosh pareai mai serios, cel putin in ochii mei, daca ne aratai exact ce hranitor folosesti tu .

Citat din: dodo79 din Septembrie 07, 2014, 09:49:27 PM
...
Bio , :welcome: to the club. :rotfl: :rotfl:

Sa traiesti nea' Dodo...

State

Bio iti irosesti timpul scriindu-i astuia. Pe bune.

Observ ca si pe acest forum incepe sa-i mai cada din stima. Ce n-am putut sa inteleg eu, este faptul ca astia cu 3,14stupi(cum zice el) stau in urma lui si ii matura balele.

Facand o paranteza, apropo de hranitoare, 8L, 2 in 2 zile, etc. puteti urmari "filmele" lui de pe youtube. Cu 8-9-10 rame de albine, el face productii mari. Cand i se pun intrebari logice, brusc e in concediu.  :rusine:
Deschideti fratilor ochii.  :uimit:

D006

Inca un  frustrat  pe lista de banati . Raspunsuri nu sunt obligat sa dau nimanui .  In viata pentru a primi un raspuns trebuie sa stii sa adresezi o intrebare . Oricum , pentru cei aplecati pe apicultura , voi veni cu explicatii si imagini cand timpul imi va permite