Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

tassevasi

Va multumim dl  Dragos , mia-ti confirmat ca nucleele facute de mine nu treb sa le schimb cu altele mari pe 3 ram ,se poate si cu alb putina .
  Numai  bine , sanatate multa pt dl Hanganu si  dvs .

dedu

Vad ca pe aici sunt foarte bune si frumoase,ma bucur pentru voi!!!

:new: Pentru cei din judetul Alba: ceai cu oxitetraciclina,concetratie 80%, 2 mg la 1 litru sirop, trei tratamente la 7 zile!!! Nu stiu daca zvonul este adevarat dar este epidemie de loca!!! Mult succes!!! :bzz:
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

pharaonu75

Dragos, ai fost  la inaltime cu acest interviu! =D> =D>
Mai vrem! Si sunt sigur ca vor mai urma si altele, pe diverse teme.

Cunoscandu-te, nu cred ca domnul Hanganu va scapa usor!
Prin zona mea circula un proverb care spune cam asa: SI-A BAGAT IN CARD CU DRACUL! =)) :rotfl: =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

dedu

Cate grame de oxitetraciclina se baga la un litru de sirop?
Daca poate cineva sa raspunda va rog sa raspunda cat mai repede:)
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

bucovineanu

Informatii despre tratament aici: http://www.stuparitul.com/antibiotice_loca_albine.html

D006

Revin si cu partea a treia a interviului in care se desprinde o remarca esentiala mai ales pentru incepatori : cand te apuci de stuparie ,inainte de procurarea stupilor trebuie sa ai un minim de dotari pentru un laborator apicol .

tassevasi

Excelent, bravo,numai cuvinte la superlativ pt acest domn.
Si ca o parere pers cred ca nici 1 la 1000 nu avem laboratorul dinsului la aceasta ora , ca va urma e altceva .
Iar pt tine Dragos multumiri si aprecieri ,ai trecut la un alt NIVEL  superior <INTERVIUL.>
  Numai bine va doresc. :hi: :hi:

mape 48-petru manea

vazand laboratorul am ramas mut :bravo: :bravo: :bravo:

stefan1

Felicitari, Dragos, pentru interviu! Ce sa mai spun despre venerabilul Domn Hanganu?! E o experienta de o viata, care se poate pierde, daca cei mai tineri sunt prea infatuati sau prea superficiali sa caute sa o insuseasca. Sunt multi care spun: "Batranii sunt demodati, acum e altfel de apicultura." Iar dupa cativa ani auzi ca au probleme si dau vina ba pe un ba pe alta si nu pe ei insisi.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pharaonu75

Apicultura s-a schimbat, insa nu prin partile esentiale!
Ceea ce se practica in apicultura in urma cu 50-60 de ani se practica si acum!
Asta poate si din cauza influentei vecinilor nostri rusi, avangardisti in acea perioada!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64

fain dl. doctor!! multumim pt interviu
:hi: :hi: :hi:

D006

De nenumarate ori in activitatile desfasurate de noi in viata intervine rutina , plafonarea , plictiseala si un puternic sentiment de abandon al respectivei activitati. Atunci avem nevoie de motivatie pentru a continua respectiva activitate , pur si simplu trebuie  "sa ne incarcam bateriile"pentru a reveni in activitate si mai puternici si mai motivati . Eu unul de multe ori in activitatea apicola ai incercat un sentiment de deznadejde , de abandon . Dar de fiecare data m-am intaltint cu diversi apicultori experimentati si in urma dialogului cu ei am plecat si mai motivat la drum . Forumurile de apicultura au reprezentat pentru mine un reper extraordinar si un spatiu virtual unde am intrat in contact cu persoane extraordinare fara de care nu as fi ajuns unde sunt azi.  Culmea este ca tocmai cu persoanele cu care ma injuram la greu in urma cu niste ani azi stam la aceiasi masa si discutam oportunitati de afaceri in apicultura .
  Am invatat doua lucruri esentiale pentru succesul in viata ;
    1) NU EXISTA "NU SE POATE"
    2) NU EXISTA ""NU AM TIMP"

Cine spune ca nu are timp este un ratat din start , nu au timp doar cei care desfasoara o activitate dezorganizata si haotica , cine lucreaza planificat are timp pentru toate .
   Gata cu morala , puneti osul la munca si bagati mare !

cristi ciuc

Dragoş, felicitări.
Am remarcat adeseori că îţi aloci din timpul tău pentru a prezenta lucruri plăcute.
Aceste lucruri ar trebui să fie văzute şi la televiziuni, pentru că acest om este o enciclopedie şi ar merita ca realizările sale, profesionalismul şi experienţa determinată de vârsta sa (culmea credeam să aibă 70 ani şi nu venerabila vârstă pe care o are) să fie cunoscute de breasla apicultorilor.
FELICITĂRI !!!! şi mai aşteptăm un interviu cu d-nul Hanganu.

cristian87

E intradevar frumos atelierul domnului Hanganu dar nu toti au nevoie de el.
Nu sunt de acord cu o singura afirmatie a dansului>aceea ca intai trebuie amenajat atelierul si abia apoi cumparati stupii sau inceputa apicultura .E ca si cum ai pune boii inaintea carului.
Daca esti hobist sau incepator nu ai nevoie nici macar de centrifuga electrica d'apoi de minunile da acolo.
Daca devii profesionist  e altceva dar nici atunci nu le poti face pe toate la acelasi nivel .
Nici timpul nu iti ajunge.Noi romanii avem prostul obicei de a ne pricepe la toate dar nu suntem experti in nimic .Le facem pe toate de mantuiala la nivel de amator.
Cel care face lazi ar trebui sa nu faca faguri nici sa creasca regine  sau sa vinda miere in piata cu borcanul in acelasi timp ca nu se poate .
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

cristi ciuc

100% sunt de acord cu ultima frază. Apicultorii nu pot fi în acelaşi timp şi superprofesionişti şi tâmplari, dar mai ales să fie puşi în situaţia de a-şi piarde timpul prin pieţe, cu speranţa de a vinde 2-3 borcane zilnic.