Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Proiectul este mai mare , interviul cu domnul Hanganu este doar un pas . Intregul proiect se poate urmari pe blogul meu.

pharaonu75

Daca interviul asta este doar un pas, crede-ma ca vreau sa te vad facand nu doar cativa pasi, ci ALERGAND! :zzz: :zzz:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

barby

va salut dragi colegi apicultori.
sunt un incepator sa zic asa in meserie am mai avut 12 familii acum cativa ani dar am plecat in strainatate si mi-au murit,anul acesta am cumparat in luna iulie 7 roi pe 5 rame fiecare pe care i-am adus pana in mom de fata pe 8 rame si destul de puternci ca si popor,,ce vreau i sa va intreb este cati stupi pot face la anul daca lucrurile merg bine si ies cu bine din iarna,fara a avea pretentia sa iau ceva miere la anul .urmaresc doar marirea efectivului...astept parerile voastre...felicitari domnu dragos pt tot ce faceti si sper sa va pot intreba pt ca va consider profesor..spunetimi in aceasta perioada pot sa le dau sirop si daca da cum se fac aceste hraniri ?pana in ce perioada ?
va multumesc si rame cat mai grele

bucovineanu

Mai intai bun venit pe forum.
Anul viitor se poate dubla efectivul. Unele familii care se dezvolta mai bine pot fi date si in trei, daca operatia se face la momentul oportun si roii sunt ingrijiti cum trebuie. In functie de cantitatea de hrana care exista in stupi  stimularea sau completarea rezervelor se poate face pana la 15 septembrie. Stimularea se face in cantitati mici, 200 gr la doua zile. Completarea rezervelor de hrana se face cu cantitati de 1-1,5 kg date seara, avand grija sa nu declansam furtisag.

happy

Am inceput si eu sa le dau de ieri,nu prea imi place cum evolueaza roiurile de anul asta!Le dau sirop cu ceai de menta 1/1,maine le dau iar!Am observat ca nu prea mai oua in aceasta perioada :uimit: Ma bucur ca am facut strangerea cuibului la toti stupii si am redus urdinisurile la 5-7cm,perioada asta rece nu le prieste prea mult! :smile:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

POSTASUL

da la fel si la mine aceiasi situatie :roll:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

barby

colegii cum fceti strangerea cuiburilor? roii mei sunt pe 8 rame acum?daca strangem cuiburile nu exista riscul de blocaj si matca sa nu mai aibe unde sa oua? va salut

happy

Dupa ce am tras mierea ,acum 3 saptamani am lasat toate ramele in stupi sa le curete de miere.Acum a trebuit sa scot ramele goale ,fara miere sau puiet,afara din stup si am pus diafragma dupa cuib iar dupa diafragma la fiecare stup am pus hranitor.Exceptie stupii la care am hranitor cu rama cu tot.
Daca ai roii pe 8 rame  si toate ramele sunt acupate cu puiet sau miere inseamna ca nu trebuie sa strangi .Am si eu o familie de anul trecut care are 14rame.Nu i-am pus decat diafragma si atat :wink2:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

stefan1

La mine inca mai e ceva cules. Au cladit unele familii doi-trei faguri artificiali in august. In unii au si ouat. Totusi unii vad ca au izolat trantorii.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

orbanstefan64

la mine la fel au cladit au bagat miere in unele si altele l eu ouat de asta am spus ca inca nu trebuie sa ne grabim cu stringerea cuiburilor .dar sat difera sde zona si de stupina.

reformistul

Pai la temperaturi cuprinse intre 23 - 30 grade ziua si 13 - 18 (sau mai mari) noaptea cred eu ca nu ar trebui stranse cuiburile la roiuri. Insa asa cum spunea si Stefan conteaza foarte mult zona. Eu inca le mai las pina la sfarsitul lui august sa zburde  :D

nicu has

eu intervin in cuiburi la sfarsitul l,unii aug.  inceputul lui sept. atat timp cat este cald si noaptea  ziua la fel tot mai este cules  este bine creiat spatiu pt  depus puiet acum de asta avem nevoie mai mare

barby

cum AS putea crea eu spatiu de ouat atata timp cat eu nu am decat roi pe 8 rame si nu am de unde sa bag rame cladite in care matca sa oua..se va produce sigur blocajul cuibului ? ce ma sfatuiti sa fac? multumesc

bucovineanu

Acum familiile sunt in regres si nu vad cum sa se blocheze cuiburile. Probleme vor fi anul viitor si de aceea trebuie puse rame la cladit in primavara, cat e posibil de timpuriu.

barby

pai se blocheza cuiburile pt ca albinele aglomereaza de miere iar matca nu mai are unde sa oua...neavand rame cladite sa bag sa aibe unde sa oua matca in iarna va intra albina uzata ..de asta intreb daca iti vreo solutie ca sa deblochez cuibul ca matca sa oua pana tarziu..
stima