Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Am folosit pentru prima oara prt.
incerc sa pun o poza cu urmatoarea pagina :
   http://stat.trafic.ro/stat/apiardeal3xf ... luna/#stat

D006

Scuze incerc sa folosesc print sceen !

PricopArthur

Albinele negre la care face referire Filip, puternic roitiare, sunt f bune crescatoare de matci. Am avut si eu 2 de care am tinut cativa ani numai pentru acest lucru.
Cat priveste stimularea acum prin stropire pe deasupra ramelor, e cam devreme. Doar daca albinele nu cumva fac zboruri aproape zilnice. Siropul e important sa nu cada pe fundul lazii si sa iasa pe urdinis. Daca stimularea se face in a 2-a parte a zilei, cand deja albinele au redus zborul nu ar trebui sa apara furtisag.
Miere multă şi inimă curată!

D006

In leatul superior al ramelor am practicat un sant in care intra siropelul caldut pentru a fi preluat repede de albine. Cei 60 de ml. nu au cum sa AJUNGA PE FUNDUL STUPULUI.

bucovineanu

Eu cred ca familiile se vor dezvolta mai bine daca sunt lasate in pace decat daca se deschide stupul in fiecare zi, mai ales ca si temperatura este destul de scazuta, chiar daca le stropim si cu ceva sirop. Acum ele au nevoie sa nu piarda caldura din cuib. Daca au rezerve suficiente de hrana, ele stiu ce au de facut. Prin deschiderea repetata a stupilor, "stimulam" regina sa nu ponteze.
Pana acum eu am deschis numai trei stupi, acum vreo doua saptamani, cand albinele au zburat.

D006

eu nu ridic podisorul :wink:  dau prin sita .
   Comparati temperatura din Bucovina cu cea din Buzau si veti vedea ca este o diferenta consistenta , spre exemplu acum la mine acasa la ora 8:30 sunt 10 grade.
  In acest jurnal vreau sa prezint ce fac multi stupari in decursul unui an dar tin secret ! Poate reusesc sa sparg secretomania din stuparit !

Bătrânul

diferenta consistenta , spre exemplu acum la mine acasa la ora 8:30 sunt 10 grade.

Dragos dar nu ai incalzire centrala de e asa frig la tine acasa ? Mai baga pe foc ca se raceste copilul . :rotfl:

D006

Traducere : acasa = Rm. Sarat
  Precizare : "acasa" este diferit de "in casa"

D006

Albinutele s-au invatat cu siropul asa ca-l asteapta cu mare placere. Acum fac o presupunere dar pentru ca stropesc cu el pe deasupra ramelor si cazand pe albine automat acestea se curata reciproc , poate asa se dezvolta mai bine instinctul de curatire !?  oricum in sirop este si acid formic care are si efect antiparazitar.

D006

Astazi m-am intalnit cu prietenul meu Valter

D006

Tot eu cu Valter si oaspetii de la Constanta in uniuniunea cu stuparii de la Ramnic

D006

O lectie pentru toti  carcotasii : eu cu Valter ne-am contrat rau de tot pe net dar cand a fost vorba sa ne intalnim sa mergem la o treaba am fost ca fratii , pot spune daca imi permite comparatia.
   Acum plecam impreuna la Blaj !  de vedem dupa plaiuri ardelene !

valter

apicultorii ar trebui sa incerce sa treaca peste barierele create de ei insisi si pas cu pas sa se uneasca pentru a constitui un singur glas;
personalitati diferite, caractere extrem de apropiate am reusit sa trecem extrem de usor peste mojiciile provocate de mine pe celalalt forum;
tin sa multumesc dl dragos si sotiei domniei sale pentru ospitalitate si dragostea cu care ne-au primit la Ramnicul Sarat.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

filip

Ceva impresii de la BLAJ?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Citat din: valterapicultorii ar trebui sa incerce sa treaca peste barierele create de ei insisi si pas cu pas sa se uneasca pentru a constitui un singur glas,
personalitati diferite, caractere extrem de apropiate a; reusit sa trecem extrem de usor peste mojiciile provocate de mine pe celalalt forum,
tin sa multumesc dl dragos si sotiei domniei sale pentru ospitalitate si dragostea cu care ne a primit la Ramnicul Sarat.
Felicitari  d-le  Valter,asa  mai  merge prieten  si  cu  doctorasu(si  pt  tine Dragos)