Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Si eu sunt patit , mi-a adus cineva o regina din Italia si nu te puteai apropia la doi metri de stup ca te omora , trebuia sa te imbraci in costum de cosmonaut sa umli la ea. Mai bine lipsa.

D006

spuneati ceva de startovit , nu puneti an sirop?

D006

da si startovit . Peste o luna vad rezultatul , pana atunci astept ... si stimulez !

D006

cum al folositi si la ce interval?

D006

Pun 5 gr de Startovit la 10 litri de sirop 1/1  si stimulez de doua ori pe saptamana , ideal ar fi sa reusesc se trei ori pe saptamana. La 15 martie fac o verificare sumara si daca vremea permite voi da mai mult sirop  dar de atunci in hranitor.

D006

un moment  de liniste sufleteasca
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/qTqchZPPB10[/youtube]

ALBINEL 1984

Va salut dle Dragos si apreciez faptul ca sunteti deschis si aratati cum faceti ,ce nu inteleg unii  este ca aplicati metodele respective pentru ca timpul va permite si aveti si la ce sa aplicati mai mult eii nu admit ca in functie de zon ageografica a fiecaruia lucreaza albina  si vor ca ei sa aiba adevarul absolut si de aici incep contre fara rost.Cu respect  :hi:

D006

Demersul meu de a tine acest " jurnal apicol " a plecat ca o replica la secretomania si ranchiuna expimata de unii supari  pe diverse forumuri . Am considerat ca cineva trebuie pana la urma sa sparga aceste bariere si cum in ziua de astazi este foarte usor sa faci o poza sau un film , am considerat ca este usor sa arat activitatea mea in stupina . Nu am considerat niciodata ca ce fac eu este cel ma bine dar rolul unui forum cred ca acesta este : SCHIMB DE IDEI  chiar daca sunt contradictorii dar sa rezulte ceva folositor in apicultura.
  Orice opinie este binevenita si dialogul este deschis!

D006

Putina istorie apicola :
  Articol aparut in revista "Romania Apicola"  numarul 4 - 8 aprilie - august 1946.
  "Pentru o organizare temeinica  a stuparitului romanesc"
      " Faptul ca revista noastra  "Romania Apicola" , cu toate greutatile  ce au incatusat timpurile prin care am trecut  , a aparut fara intrerupere in tot timpul razboiului  , neavand cazuri similare decat in doua tari din Europa si nu prea multe in lume , denota o mare infratire a romanului cu aceasta inteligenta insecta.
............................................................
     Societatea centrala de apicultura din Romania in cei 21 de ani de acivitate a realizat lucruru de mare insemnatate pentru propasirea apiculturii romanesti iar martor pentru o  mica parte dinele ne este materialul publicat in "Romania apicola" !  De remarcat este ca aceasta societate a fost dusa , de multe ori si cu mari sacrificii materiale de un manunchi de apicultori restul multumindu-se cu un rol pasiv. Ei bine nu se poate face asa treaba in intregime. Vremurile sunt grele . trebuie ca de acum incolo toti sa punem umarul. Va trebui ca oricare stupar sa fie incadrat de drept ca membru in societatea de apicultura  , sau uniune care sa aiba REGIONALE IN FIECARE JUDET iar pentru rezolvarea nevoilor materiale  : procurare de unelte , stupi , materiale diferite , faguri artificiali etc.  , precum si pentru desfacerea de miere , sa ne organizam o COOPERATIVA APICOLA  , sub auspiciile  SOCIETATII CENTRALE DE APICULTURA .
   In imediata urgenta , avem nevoie de o lege DE INCURAJAREA APICULTURII  , prin care sa se protejeze apicultura si sa i se dea sprijinul necesar . "
                                        Capitan Ing. Veceslav D. Harnaj
  P. S. Ce actuale sunt aceste randuri chiar daca au fost scrise cu 62 de ani in urma !

D006

Mai demult am auzit de siropul de stimulare pentru primavara facur cu zer de lapte . De curand am luar un  produs cu aminoacizi pentru sportivi care era pe baza de zer.
   Este cineva care foloseste zer in alimentatia albinelor ?

D006

an sirop daca puneti startovit, mai puneti si protofil?

D006

Cam devreme administrarea siropului!Mai ales prin turnarea peste albine.Sant nevoite sa ventileze,sa se usuce,prin urmare raceste cuibul.Lasa miere suficienta pt. iarna,nu bata joc de ele.Daca totusi nu au provizii suficiente dai turta,pana se incalzeste vremea peste 18 grade.Prin turnarea siropului peste albine este periculos,deoarece va curge din stup siropul,faci un futisag de ramai fara albine.
La ranire cu sirop trebuie sa ai mare grija sa nu scapi nici o picatura,sa ai o carpa la indemana sa stergi orice urme de sirop.Mai usor sa previi furtisagul de cat inlatura!
Si la Rn-Sarat este frig. :

D006

Citat din: laurentiuan sirop daca puneti startovit, mai puneti si protofil?
Bineinteles ! startovit sunt minerale iar protofilul este o tinctura de plante

D006

Citat din: szlörincCam devreme administrarea siropului!Mai ales prin turnarea peste albine.Sant nevoite sa ventileze,sa se usuce,prin urmare raceste cuibul.Lasa miere suficienta pt. iarna,nu bata joc de ele.Daca totusi nu au provizii suficiente dai turta,pana se incalzeste vremea peste 18 grade.Prin turnarea siropului peste albine este periculos,deoarece va curge din stup siropul,faci un futisag de ramai fara albine.
La ranire cu sirop trebuie sa ai mare grija sa nu scapi nici o picatura,sa ai o carpa la indemana sa stergi orice urme de sirop.Mai usor sa previi furtisagul de cat inlatura!
Si la Rn-Sarat este frig. :
La Rm. Sarat sunt cel putin 10 grade la pranz , dau doar 60 ml. de sirop pe familie , siropul ramane pe speteaza superioara a ramei mai ales ca unele au si uluc. . Cat priveste furtisagul subiectul a fost abordat mai sus.  Daca nu dau acum mai tarziu nu mai are rost pentru ca va gasi in natura si polen si nectar.

D006