Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

azi la Blaj a fost o zi extraordinara ; frumos

gudas valentin

Citat din: dragos2006azi la Blaj a fost o zi extraordinara ; frumos
Puneti poze sa vedem si noi ce a fost asa frumos  :)
                   Valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

D006

de maine incep sa descarc pozele si filmele , foarte multa informatie si multe contacte.
   Felicitari domnului Mates pentru organizare precum si domnului Primar care a sprijinit total acest eveniment !

D006

Imagine de ansamblu :

D006

Alta

D006

locatie frumoasa

D006

D-l dr. ing. Ion Popescu a tinut o prelegere interesanta despre evolutia apiculturii in Romania si perspective.

D006

Seara D-l  Mates ne-a oferit o petrecere de neuitat :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/H0TdPHHbI3o[/youtube]

D006

Sa o luam pe rand : prelegerea domnului Iosef Oros a fost foarte importanta pentru producatorii de polen :
  Pentru cine nu stie D. Oros este inventatorul celui mai perfomant colector de polen din Romania , culme este ca omul a lucrat la Apicola Zalau si cred ca a fost sef si la ACA dar cand a devenit foarte popular in randul stuparilor salajeni a fost dat afara , de ce oare cei care performeaza in apicultura sunt indepartati din ACA ?
  Se stie de mult timp ca tot omul poate recolta polen dar problema este cu uscatul , pt. ca recoltarea si uscarea nu se fac corect polenul rezultat isi pierde multe substante care de fapt ii dau valoarea nutritiva.
  Pe cale de consecinta Oros a inventat si un uscator de polen prin congelare si caldura succesive , astfel ca apa din polen condenseaza si este recoltata pentru a fi ulterior valorificata.  :uimit:
   Important !!! temperatura la uscare NU  depaseste 35 grade celsius pentru ca polenul sa nu-si piarda toate calitatile .
CONCLUZIE !  faceti polen de calitate !  schimbati-va mentalitatea ! USCAREA ESTE TOTUL !
  In final ca o reparatie morala d. Radu Malan actual presedinte ACA Zalau a recunoscut contributia d. Oros la dezvoltarea apiculturii romanesti !  MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA.!

D006

Azi am revenit  printre stupi si am gasit pamantul plin de flori , pacat ca este frig si bate vantul.

D006

Cornul sta sa infloreasca ! vine si caldura ?

D006

Pentru ca Valter  in vizita lui la mine m-a motivat puternic sunt hotarat sa-mi dezvolt stuparia asa ca incepand de astazi m-am pus pe treaba si am inceput sa maresc vatra stupinei , am facut gardul. :hi:

CRISTI M

La cati stupi va opriti ?
:razz:

D006

Media pe UE este de 246 familii pe apicultor profesionist , eu ma gandesc undeva la 300 de familii plus crescatorie de matci cu cel putin 100 de nuclee a cate 4 compartimente. Anul acesta daca imi ajuta Dumnezeu bat la 250 de familii si reusesc sa cresc fagurii pentru 50 de nuclee.

filip

Anul asta prevad un timp bun de crestere a foitelor in timpul infloriri pomilor fructiferi.Fara a afecta productia de SALCAM
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)