Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Anul trecut a fost publica.
Anul acesta ...... depinde de degetele tale.  :hi:

D006

Bineinteles ca este publica . Rolul acestei intalniri il reprezinta schimbul de informatie si socializarea.

D006

Citat din: pharaonu75 din Octombrie 25, 2010, 09:11:07 PM
Nu pot sta departe de forum tocmai acum cand am mirosit ceva oportunitati de obtinere a informatiilor pe masura 141-142 de la dragos...
Sati spun eu cum face sau sa se dea singur de gol?
Asteptam pe el intai.  :hi:

D006

azi cu ocazia zilei de Sf. Dumitru am fost la hram in "parohia" mea ocazie cu care am admirat o stupina stationara cu rezultate excelente atat in productia de miere cat si in atragerea fondurilor UE.

D006

Vremea se incalzeste de la o zi la alta , la mine saptamana viitoare sunt anuntate pana la 18 grade , putem efectua in stupi unele interventii binevenite :
  - strangerea cuibului la maxim si descapacirea unei rame dupa diafragma. Un kg. de miere adus acum in cuib inseamna consumul pe luna decembrie a familiei . Atentie mare! sunt foarte multi incepatori care nu au miere in stupi , procurati-va turte de Apifonda si nu ezitati sa le dati la familii altfel riscati ca la primavara sa numarati cutii goale si nu familii de albine.
  - e vreme propice pentru un tratament cu varachet , etanseizati cutiile si bagati mare !

Cine nu respecta aceste reguli la primavara va cumpara familii de albine si nu uitati ca vor fi foarte scumpe  :nono:

bucovineanu

In aceasta perioada nu e bine sa fie descapacite rame dupa diafragma. Chiar daca e cald,  daca in cuib au mancare suficienta vor cara greu mierea de pe rama descapacita. In plus exista pericolul ca albinele sa ramana pe acea rama si sa moara la venirea frigului.

D006

Am verificat , in 48 de ore e carata toata in cuib . La  mine unul este loc suficient in cuib deoarece eu nu prefer iernarea "la rece". Rama nu ramane dupa diafragma deoarece dupa golire o scot din stup.
  Maine voi pune si niste rame cu miere afara la soare de unde albinele sa care mierea , voi face un film frumos  :zzz:

bucovineanu

Nu am inteles ce inseamna nu " la rece". Inseamna cumva cu mancare de pe o zi pe alta? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

D006

Taman invers , iernarea familiilor pe rame pline de sus pana jos cu miere . E un termen folosit frecvent in cartile de specialitate .  :wink2:

Nu uitati ce scop aveti in viata cu stuparia ! daca tii stupi doar de frumusete atunci poti face cum te taie capul . dar daca vrei sa produci PLUSVALOARE linia directoare o reprezinta productia !  Iernarea intra doar in rutina.

bucovineanu

Pai daca ramele sunt pline,in aceasta perioada  trag mult mai greu mierea din rama de dupa diafragma asa cum am zis in postarea anterioara.

D006

De ce nu ai citit cu atentie , eu nu am rame pline cu miere de sus pana jos decat la acoperire.

soadi

Daca rama data dupa diafragma e zgariata sau descapacita cu furculita, o vor cara in cuib.
Daca rama data dupa difragma e scoasa din cuib, scuturata de albine si bagata dupa diafragma, albinele vor forma ghemul inclusiv pe acea rama. :wink2:

D006

Totul decurge conform planului .

nicu has

frumoasa vreme foarte buna pt intervenit in stupina oricum meteorologii anunta vreme destul de calda
dle dragos am observat la multi folia eu pun salteljte este mai buna folia? :hi:

D006

Folia ramane in aceasta pozitie pana fac si ultimul tratament cu Varachet apoi o ridic de pe rame si o pun impreuna cu salteluta pe podisor.