Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Haideti sa vorbim de albine !
Azi la mine a fost o vreme excelenta fetele au iesit puhoi la zbor.

D006

In aceasta stupina am avut 10 fetite la iernat in nucleie pe 3 rame , am avut un deces restul zboara ca la balamuc

D006

Am intrat in familii si am descapacit de pe ultima rama caM UN DECIMETRU PATRAT pentru stimulare

filip

A fost bine intr-un fel temperarea asta a incalzirii,salcamul e foarte sensibil da mugurul floral iar orice bruma sau inghet il afecteaza.Sa speram intr-un an bun.Iar fetele fac ce stiu ele mai bine,in perioada asta schimba generatia. :)
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Dar fetele stateau nerabdatoare si asteptau si ceva desert !

D006

Asa ca m-am conformat si am sarit cu o portie de 500grame de turta proteica stropita cu protofil in doza de 34ml la kg.

D006

Eu iarna nu stuparesc.Au mancare din belsug,au scutire de a prelucra zaharul,las sa dea zahar cei in program bio

D006

Din cate stiu eu zaharul este interzis la bio !!!!
(exista un zahar bio dar e mai scump decat mierea)
la mine nu mai este iarna deja a ecluzionat generatia depusa la 6 februarie si au si mancat polenul adus la alun.
De maine incepand toate ouale depuse vor deveni albine care vor prinde inceputul la rapita , eu am o vorba : se declanseaza lupta pentru rapita.

D006

Rapita departe de mine,sa maduc si sa stau in frig noaptea,sa-mi dea negustorii cat vor,asa prostie nu fac.Sant flori de primavara de la care se dezvolta foarte frumos,in totdeauna am avut familii puternice la salcam.La rapita este frig,apuca cate un vant puternic rece,multe culegatoare raman pe camp.Mierea de rapita nui cautata in piata,char daca nimeresti un timp bun cu cules.
Cei in program bio au voie sa mearga la rapita,Miere de rapita este bio?

D006

daca esti in bio ai voie sa mergi la orice cultura cu CONDITIA ca fermierul sa-ti dea adeverinta ca acea cultura nu este cu plante modificate genetic si nu s-au folosit substante interzise !!!

D006

Adica nu a administrat:erbicide,pesticide,ingrasaminte chimice,nici o substanta chimica,are cultura bio?Asa rapita gasim in Romania????

D006

Exista asemenea culturi , nu numai apicultorii sunt la bio ci si oricare ramura a agriculturii , la ora actuala Romania are 200.000 de hectare de culturi la bio printre care si rapita din care se face ulei bio.

D006

Ai vazut si aici santem in Romania,dai un borcan de miere la fermierul si iti da adeverinta.Polenizarea o faci gratuit.Daca nu au murit albinele de pesticide administrata nici omul nu moare,consumand aceasta miere"BIO" !!!

D006

Dragul meu conform legii de unde vrei exista prezumtia de  NEVINOVATIE  , atat timp cat omul imi da hartia la mana eu nu il judec , daca apare o problema cu persticidele in miere e treaba lui , doar el a eliberat hartia !  Eu am mers pe buna credinta .
Haideti sa fim si putini nemti !

D006

Scuza dar de calitatea mierii de bio d-ta raspunz nici de cum fermierul.Daca albina s-a dus la 3km unde a gasit o cultura tratata,care nu-i bio si de acolo aduna mierea,mai poti sa spui ca ai miere bio?La un tantalau care habar n-are de apicultura da.Un om cult cu experienta nu se poate vinde,