Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Multumim lui Dragos pentru modul atractiv in care ne prezinta aceste materiale interesante.

Fac totusi o corectura. Charles Dadant a murit in 1902, deci citatul din 1934 era fie din cartile lui de apicultura publicate in timpul vietii, sau in "The American Bee Journal", fie apartinea fiului lui, Cmille Pierre Dadant (care a murit si el in 1938), sau nepotilor lui, caci apicultura a devenit o afacere de familie care continua si azi, la a cincia generatie Dadant.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

balanescuadrian

Citat din: dragos2006 din Iulie 06, 2010, 03:55:12 PM

Anul acesta nici nu am apucat sa plec la floarea-soarelui din cauza vremii ca a si trecut , noroc ca am cules pe vatra si voi ramane pe loc.

cum a trecut? ...vad ca abea acum infloreste?...gresesc ??

apicmd

nu gresesti. la mine   to abia acum  parq  vre sa dee  in  floare :nod:
BPR!!!!

D006

In Baragan si IMB tunul la floare se da pana in 10 iulie apoi e doar tacaneala . Cum la mine merge fanul si nu mai are rost sa ma stresez cu pastoralul anul acesta mai ales ca am o comanda mare de polen.

ionut.api

culesul la floare merge excelent.desi nu stiu soiul se pare ca este melifer . aici in zona costinesti-cta am inregistrat de cateva zile un spor de 4.5-5 kg.oricum a dat Bunul Dumnezeu caci pana acum nu am stiut ce inseamna sa extragi miere pe anul asta

viorel_v2000

4.5-5 kg/zi sau /"cateva zile"?

D006

Fratilor a venit soarele si pe ulita noastra ! merge treaba oriunde , cred ca daca ai stupii intre blocuri , tot iti baga miere. La mine pe vatra merge la 3 kg. pe zi asa ca nu mai plec nicaieri acum . Pacat ca acest lucru se intampla o data la 7 ani. :mad:
  Am ajuns sa am in stupina la culesul de tei stupi , vorba lui Andrei Calinescu , turn Eiffel.   :wink:

D006

Citat din: sfantul spiridon din Iulie 03, 2010, 04:49:19 PM
1. cum sa scap de furnici?
2. au intrat in stupi si au reusit sa-si faca in lemn canale

1. Acid boric amestecat cu miere si pus intr-un flacon de medicamente cu gauri mici cat sa intre o furnica. Vor cara amestecul la regina si sa terminat cu colonia de furnici.
2. De aceea e bine ca lemnul de stupii sa fie pus la saramura inainte sa-l vopsesti.

D006

Citat din: sfantul spiridon din Iulie 04, 2010, 08:39:24 PM
ulei ars si am varsat in colturile stupului
oare este toxic pentru albine?
Pai daca e toxic pt tine cred ca albinele mor si mai repede.

D006

Dupa cateva zile frumoase iar a venit ploaia  :nebun:  noroc ca am avut cules abundent si familiile sunt bine.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: AndreiRN din Iunie 16, 2010, 11:00:49 PM
Citat din: dragos2006
1. Lasa-l pe Andrei ca acum are treaba ,
2. face  un film in care ne prezinta noua cum recolteaza el polenul in California.
1. Cam ai dreptate. Aseara ma chemat cineva sa iau un roi din curtea lor si am mai facut $50. Apoi am inspectat o prisaca si am scos niste rame complect capacite si incarcate cu miere si am pus rame goale.
2. Pai ce e atata de filmat. Am pus colectoarele Made in Moldova la stupi si seara pe intuneric de golesc pe cele de acasa si la servici pe la ora 16.00. Apoi la congelator cu el si la clienti care doresc. Acuma a aparut polenul mov de la jacaranda.

niste poze, ceva despre colectoarele made in moldova...?
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: dragos2006 din Iunie 30, 2010, 03:12:58 PM
   Acum sa va prezint filmul anului facut azi la mine in stupina , cred ca voi lua oscarul pentru documentar stiintific.  :rotfl:  :rotfl:

Apropos de cuvintele din incheierea filmarii...
Ai reusit in cele din urma sa-ti bagi.....-n capul ei?

Stii care e deosebirea dintre tantar si femeie?
Pe tantar nu-l tii de cap cand suge!

sa fii sanatos si ... Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se indeplineasca
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

In stuparie e mult pana te prinde microbul  :nebun:  apoi te intrebi ce cauti tu intre stupi cand ai putea sa faci altceva mai banos ????? Din acest motiv cate odata iti vine sa faci cum zice  ciobanul  : " ... dar cand e vant si ploaie si te uda pa-n la ...oaie iti  bagi aia  in ea de oaie ! "

orbanstefan64

da da dar ciobanul e fericit cind ploaua. sti ti de ce?pt ca stie ca dupa poaie iese soarele si vine vreme buna :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

sfantul spiridon

mai stefane,
decand esti tu apicultor ai vazut un an apicol mai prost ca asta?
deci, sa fim bucurosi ca la anul.............. :rotfl:
o sa fie si mai............foaie verde de dudau
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro