Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Ieri prin zona Ramnicului a trecut coforumistul nostru drag  "gheco" , un mare sufletist si om de caracter . Pacat ca nu am reusit sa ma  reintalnesc cu el dar ne-a last cadou un miel bio.  Intamplare fericita , a fost si finala CM  de fotbal , astfel incat  am dat din goarna si am adunat apicultorii din gruparea noastra la un miel la ceaun.
  Multumim gheco !

D006

Productie buna si la miere si la polen :

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/watch?v=FNcVh856ejE[/youtube]

D006

La zi in apicultura  romaneasca :

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/watch?v=wEXoVqiC83w[/youtube]

D006

O matca cu probleme ai ales pt prezentare ca era cam saraca in puiet capacit.
Oricum filme cu apicultori lucrnd tot pui dar cu tine ...... lipsa.

D006

Am ajuns la nivelul la care altii muncesc fizic pentru mine , eu muncesc cu creierul  :wink:  De fapt asta este definitia capitalismului. Restul puietului este in urmatorul corp dar ploaia nu ne-a lasat sa-l vizualizam.

D006

Munca fizica aduce sanatate atat fizica cat si mentala.
Uni o vad ca ceva rusinos si gresesc.
Definitia capitalismului nu are nimica cu munca fizica sau intelectuala ci cu capitalul financiar.
Oricum de vreo 100 de ani nu a mai fost capitalism pur nicaieri.
De unde sti ca era puiet daca nu l-ai vazut?

soadi

D006

De mic copil m-a fascinat dibacia ciobanului care-s recunoaste oaia dintr-o mie . Marian mereu ma intreaba cum de recunosc starea unei familii de la distana . Si astfel  intre noi a aparut o disputa constructiva in ceea ce priveste recunoasterea starii unei familii pana a o deschide.
   Intr-o propozitie : "ochiul stapanului ingrasa vita ".

D006

Citat din: dragos2006 din Iulie 14, 2010, 08:44:22 PM
1. De mic copil m-a fascinat dibacia ciobanului care-s recunoaste oaia dintr-o mie .
2. "ochiul stapanului ingrasa vita ".
1. Si eu cand zburam voiajori competitiv puteam recunoaste unele pasari inca din zbor dar alti nu intelegeau.
2. Eu pun pariu $1000 ca nu este adevarat. Nici macar daca iti mananca ambi ochii.  :hi: :hi:

D006

Fratele meu cel americanizat , tu chiar nu stii ce este aia o figura de stil ? o parabola ? un epitet ?

D006

Normal ca stiu dar ....... e mai distractiv asa.
Oricum formele artistice de comunicare nu isi au rostul in subiecte stiintifice si educative.

D006

:rotfl: :rotfl: :rotfl:  esti in forma maxima !!!  Momentan forumurile apicole nu sunt academii de stiinte cum nici noi nu suntem profesori universitari.
    Important este schimbul de idei si libertatea de expresie.

D006

De acord.
Un amalgam de glume si subiecte la o masa rotunda.  :hi:

stefan1

Andrei, te-ai gasit sa bagi vina unde nu este cazul. Familia aratata chiar era faina si cu un cules foarte bun, dupa cantitatea mare de miere necapacita din cuib (sper ca nu era din stimulari). Asa ca pastreaza-ti sagetile pentru alte tinte.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Scuze dar nu am bagat nici-o vina ci doar am observat ca nu era nicio rama cu puiet capacit in cuib. Da, miere poti gasi multa in familiile care au roit.