Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

O probleme la cutiile cu manta montata inferior la cat : la vant mai puternic zboara si capace si podisoare.

erco

Eu de salcam nu prea am avut parte anul asta din cauza ploilor si altor probleme dar in schimb sper sa recuperez la amorfa,acum 3 zile am avut 5kg la cantar,ieri 3kg si azi in jurul la 2,5 kg.Bidoane cat mai pline va doresc.

sfantul spiridon

despre salcam 2 sau 3 nu mai vorbeste nimeni?
macar sa ne bucuram si noi pentru altii
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Hai sa urmarim un filmulet :

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/QcfD7XZTzI0[/youtube]

andrei_calinescu

Dragoselu',
Am vazut filmul fara sonor ca nu pot altfel deocamdata.
Ce faci, te orientezi spre caturi Langstroth ca fratele Valter?
Cand am vazut filmul la inceput am crezut ca ai pus al doilea corp Dadant peste primul, cu gand sa faci roiuri mai tarziu.
Anul asta pana acum e an de dezvoltat efectivele.
Daca incep caldurile dupa perioada asta o sa fie de rau la poliflora.
Avem aceeasi vreme si in Ardeal(langa CLuj) deocamdata n-a inflorit salcamul dar e activitate foarte buna la fanete.
In Franta vremea  e la fel, salcamul a fost compromis, acum e innorat si cu vant rece de nord.
Facem roi ca la balamuc.

nicomico

Dragos am vazut filmuletul si as vrea sa spun parerea mea despre faptul ca albinele nu au construit foita in anumite locuri pe langa sarma.Am vazut si filmuletul cu lipirea foitei in rama si vreu sa spun ca nu mi se pare prea buna .Lipirea se face pe fiecare sarma in parte ceea ce este o pierdere de timp si ai vazut in anumite locuri se topeste prea mult.
Eu am alta metoda pe care am invatato de la un stupar mai batran.Asez rama insarmata pe o scandura care intra in interiorul ramei .Peste rama pun foita si o scandura (placaj,plexic gros etc)care intra in interiorul ramei si peste ele o greutate de 5 kg ,care tine foita dreapta.Conectez curentul de la redresor la capetele sarmei,care se incalzeste uniform pe toata lungimea.Cu stima :hi:

D006

Ai dreptate , numai ca noi insarmam si orizontal si vertical si trebuie luat sarma cu sarma . Marian si-a facut reflexul pe dadant si probabil a tinut putin mai mult pe ME.  O alta problema a fost faptul ca in cele trei zile de la introducere vremea nu a fost tocmai favorabila pentru a baga simultan 10 faguri la construit.
  Pana una alta profitam si noi de ploi si inregistram o recolta record de ciuperci de fan.

jimm

Citat din: dragos2006Ai dreptate , numai ca noi insarmam si orizontal si vertical si trebuie luat sarma cu sarma . Marian si-a facut reflexul pe dadant si probabil a tinut putin mai mult pe ME.  O alta problema a fost faptul ca in cele trei zile de la introducere vremea nu a fost tocmai favorabila pentru a baga simultan 10 faguri la construit.
  Pana una alta profitam si noi de ploi si inregistram o recolta record de ciuperci de fan.
Ce tine dansul in mana este cuperca de fan?
Comestibila? Este uriasa!

orbanstefan64

se fac niste snitele din ele........................... :nod:  :nod:

D006

Ciuperca de fan !!  Le-am facut pe gratar si le-am mancat cu mujdei de usturoi. :nod:  :nod:

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: dragos2006Ciuperca de fan !!  Le-am facut pe gratar si le-am mancat cu mujdei de usturoi. :nod:  :nod:
aloooo
dragose.... cum pot cumpara si eu asa ceva sa testez pe gratarul meu...
sa vad cate incap..
:rotfl:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Sunt exrem de perisabile plus ca acum sunt cam pe trecute , asteptam buretii de Vara !  :hi:

D006

Ieri  am intrat in posesia primului lot de matci de la valter.

orbanstefan64

la cit puiet ii merita sa platiti dublu lui valter :rotfl:  :rotfl:
sa ave ti noroc de doamnele :nod:  :nod:  :nod:  :hi:

D006