Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

La mine a inflorit salcamul 2 , vremea ESTE EXCELENTA SI FLOARE DESTULA.

D006

La ora  8 dimineata albinele erau pe salcam

crombra

Fericitule!
La mine, canci miere. pacat de floarea murata de ploaie.
Poate compensez cu facelia. :hi:
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

dedu

Azi am controlat stupii,cuiburile sunt blocate,cum iasa albina cum pun miere.Au pus ceva miere si in magazii,peste 5-6 zile o sa recoltez(dupa ce i peste jumatate din ramele din cat capacite)!!!
Am avut ceva noroc,o plouat vreo 4 zile dar i tot vreme buna de cateva zile incoace si aduna pe rupte!!!
Cat costa mierea de salcam in Alba-Sibiu-Cluj(aici in jurul Albei)?Am auzit ca in alte zone i 14 lei da asa va fi si pe aici? :roll:
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

In zona mea au sosit si apicultori clujeni cu stupi  MER , au stupini foarte frumoase si bine populate.

D006

Stupina clasica : camion si pavilion

D006

Ma credeti sa nu, nici mie nu mi-a venit sa cred..... dupa o saptamana in care cantarul a ramas constant (ploi si frig) azi, dupa 2 zile in care nu l-am verificat, arata + 7 kg.
Stupul de pe cantarul de control -10 rame cu cat de 3/4 - este in vatra satului in comuna Cateasca, jud. Arges ....  unde nu este foarte mult salcam. Vream sa mut stupii intr-o alta vatra pe care salcamul abia infloreste, deoarece floarea sacamului ce se afla in sat a inceput sa ofileasca... asa mai raman pe loc pana cantarul nu mai are cresteri importante.

andrei_calinescu

Acum dupa ploile astea si pietrele dau miere.
Asta e avantajul nefolosirii substantelor fitosanitare(dezerbant). In Franta, unde era floare printre vii, acum nu mai e decat pamantul cape Luna, nici un fir de iarba n-a ramas.
Tratamente otravitoare cu RoundUp.
Nu va dati seama ce norocosi suntem(inca).
Dragoselu', cand ati fost anul trecut la Apimondia ai facut poze si prin vii. Iti aduci aminte sa fi vazut vreo floare?

andrei_calinescu

Dedule,
Adauga al doilea magazin intre corp si catul cu miere.
Or sa capaceaca linistit sus si iti mai umple si aldoilea magazin cu poliflorasi alte alea.
Plus ca mai deblocheaza si cuiburile.

D006

In Franta am ramas socat de aspectul din vii unde vedeai numai piatra , ne intrebam de unde aduc nectar albinele , am vazut hranitoarele si am inteles.

am stupii acum in vatra satului si merge forte bine culesul la salcam 2 plus ca vine fanul.

D006

Treaba merge excelent la salcam , am inceput sa pun si al doilea cat .

D006

Salcamul este la inceput si arata excelent , Dumnezeu sa ne dea timp bun si mierea ve curge din belsug.

D006

Inca 7 kg intr-o zi (26.05.), a treia in care albinele au putut sa lucreze....... Azi nu am ajuns la stupi...... Va doresc tuturor "Bidoane pline"!

D006

La noi cantarul a sarit de 70kg. si daca scapam usor de ploi va bate bine in sus.

D006

Nuclee de imperechere la Dan Puisoru.