Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: floresFelicitari familiei Gavrila!
Va multumim pentru aprecieri !

D006

Citat din: milu56
cred ca este bine ca stuparul sa nu se grabeasca la vanzare.
Un stupar chibzuit si matur este constient ca prin graba are de pierdut oriunde.

D006

Eu fiind incepator ma intereseaza toate parerile argumentate.Nu cred ca Dragos fece pe ,,desteptul,,,

D006

prisecarul

dar nu inteleg care-i problema cu procesatorii!
mii de stupari dau mierea la ei si nu zic nimic!
sunt 2-3 nemultumiti si strica un forum!
nu-i mai predati mierea si-l aduceti in faliment!
deschideti fratilor un forum pentru a va exprima nemultumirile si incheiati subiectul!
"Daca voi nu ma vreti,eu va vreu pre voi"
si pana la urma cum s-a terminat piesa de teatru?
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

D006

Azi la stupina o vreme foarte frumoasa , iarna tipica , si pentru ca tot batea puternic soarele nu am putut sa ma abtin si am ridicat doua capace , am constatat ca albinele sunt bine merci si isi vad de treaba in continuare.

D006

balanescuadrian

salut revenirea dl  dragos in jurnalul apicol ... ii apreciez munca pe care a depus-o ...mereu obisnuiesc sa privesc pe paginile din urma si sa fac comparatie intre iarna de anul trecut si cea de anul acesta , intre dezvoltarea stupilor de anul trecut si cea de anul acesta!(acest jurnal este chiar binevenit)
dl dragos e un profesionist care merita toata aprecierea!
tineti-o tot asa!

D006

Citat din: balanescuadriansalut revenirea dl  dragos in jurnalul apicol ... ii apreciez munca pe care a depus-o ...mereu obisnuiesc sa privesc pe paginile din urma si sa fac comparatie intre iarna de anul trecut si cea de anul acesta , intre dezvoltarea stupilor de anul trecut si cea de anul acesta!(acest jurnal este chiar binevenit)
dl dragos e un profesionist care merita toata aprecierea!
tineti-o tot asa!
Sunt intru totul de acord cu ceea ce ati scris dumneavoastra.
Intr-adevar, fam Gavrila este devotata acestei afaceri si de aceea sunt un exemplu pentru multi dintre noi. Asa ca lasati rautatile deoparte si incercati sa invatati ceva din aceste postari ale familiei Gavrila!
Spor la treaba si toate cele bune!  :hi:

D006

Citat din: dragos2006am pus pe cantar prima familie din rand , imi vine mai usor, plec de la 31,3 kg la data de 27 ianuarie , sa vedem evolutia...
Aceasta este postarea ce acum fix un an , acum cantarul are 28 de kg. daca nu ma insel . Am lipsa la cantar ...  efectul gerului s-a vazut in consumul de hrana.

jimm

De acord cu adi, majoritatea postarilor sunt constructive si pline de substanta, jos palaria si cu filmuletele postate
Sa nu uitam ca omul care are dusmani este un om important!

Kiwi Bee

Citat din: dragos2006
Citat din: dragos2006am pus pe cantar prima familie din rand , imi vine mai usor, plec de la 31,3 kg la data de 27 ianuarie , sa vedem evolutia...
Aceasta este postarea ce acum fix un an , acum cantarul are 28 de kg. daca nu ma insel . Am lipsa la cantar ...  efectul gerului s-a vazut in consumul de hrana.
Mai speriat.Am crezut ca ai plecat .... in capatul lumii.  :)
Eu nu citesc celelalte forumuri, imi ajunge asta caci am si alte lucruri de facut.
Bine ca teai intors.Daca ramii cum ai fost in ultimul 1 an e Ok.
Din pacate nici acest forum nu este programat perfect.Ce bine ar fi daca la logare ar fi urmarire de IP(si fara logare sa nu fie posibilitate de postare).Plus un utilizator logat sa nu poata reveni/loga mai tirziu cu un alt nume(scuze stiu ca la tine in familie nu esti singurul utilizator al acestui forum).Asa sar exclude ca unii sa intre pe forum sub mai multe nume(cind cum il taie).Si de vreun utilizator face pe puternicul il dam il  "turnam" la administrator care ii anuleaza numele + nu da voie la logare la nimeni de pe acel IP.Ce frumos ar fi  :)
Ei altceva.... adica apicultura.
Poate ca mie mia trecut cu vederea in jungla forumului, dar nu am gasit topic referitor la procesare.
Ce parere aveti?
"Procesarea mierii de la A la Z"
-aici A ar fi, luam mierea de la centrifuga...inca este fierbinte  :)
-Z ar fi, il dam in mina la cumparator(sau la magazin) ambalat cu eticheta
De exemplu multi nici nu au vazut refractometru inca, daremitemi sal foloseasca(si eu doar de citeva ori am vazut si de fiecare data altul il folosea).Si sint foarte multe chichite in procesare(atit la nivel de bucatarie cit si industrial).
Apoi
"Procesarea cerii"
"Procesarea propolusului"
"Procesarea polenului"
si tot asa pt. fiecare produs prim apicol.
Multi stie sa produca "multe:miere, polen, propolis, etc"  dar la procesare poate ca nu au experienta.In plus cerintele de azi nu se compara cu cele de acum 35 de ani.Dar ar fi binevenite si povestile de acum 35 de ani sau 50.
numai bine

milu56

Sa speram ca va fi un an bogat cu multa miere.

milu56

Citat din: dragos2006Dupa cum v-am promis voi incerca sa tin un jurnal , am schimbat rubrica deoarece acolo am pus niste poze care nu au legatura cu apicultura si la sesizarea unui coforumist am considerat ca in acest topic sa nu prezint decat apicultura . la rubrica "un nou inceput' voi posta imagini intalnite in viata de zi cu zi unele care nu au legatura cu apicultura.
Este luna ianuarie si in unii stupi trebuie sa intervenim de urgente pentru ca altfel pot muri de foame. eu am cumparat laun pret convenabil urmatorul produs :

Mai folositi acest produs si acum?

sfantul spiridon

de ce nu am fi mai costructivi (sper sa nu fiu iarasi catalogat ca partinitor)....sa discutam mai mult de meseria de apicultor si de ce implica asta, si mai putin despre alte lucruri...cu totii cred ca ne dorim asta...avem o iarna grea si asta cred ca ne face mai nervosi
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro