Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

viorel55

Citat din: szlörincDl.Dragos e in concediu??De la rest nu prea ai ce invata! :nono:  :nono:
Aveti rabdare,d-l  Dragos este  ocupat cu organizarea intalnirii procesatorului de la Baicoi,dupa aceea va reveni pe forum....

D006

D006

viorel55

Ati vazut reportajul de la REALITATEA TV de acum cateva minute?
Regele mierii de la Baicoi a exportat in anul 2009 peste 3000 tone miere.Spunea ca ar mai exporta ,dar nu mai are ce. Asa ca mierea romaneasca se cauta.....Cine mai are ...sa tina la pret !!!

valter

Anul trecut am vandut-o in luna decembrie si contrar afirmatiilor prietenului Dragos 2006 am castigat cel putin 10-15 % in plus la trei sortimente ,si pretul din vara la un sortiment-mai putin reusit, salcam cu putina amorfa.
Pentru anul 2010 promit c-o vand in 2011, sau 2012 indiferent de cantitate si pretul oferit.
Am putea castiga mult mai mult daca parte din cei care au scos capul la suprafata si au banuti sa-si duca zilele modest, ar stoca marfa si nu ar mai da curs momelilor oferite de cei de dincolo de masa...
Domnule si cand ai vezi plangand...te-apuca o mila de ei...de te alaturi si-ti sare camesa de pe tine de...ras.
Pana una alta unii rad...nu noi.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Incet incet se leaga sau  se dezleaga ... fortarea spalarii unui anumit procesator.Acela care a ramas fara obiectul muncii.Hai repede fuguta cu mierea la sefu lui Dragos.

D006

Citat din: stupar-escuIncet incet se leaga sau  se dezleaga ... fortarea spalarii unui anumit procesator.Acela care a ramas fara obiectul muncii.Hai repede fuguta cu mierea la sefu lui Dragos.
Da tu sti sa faci un borcan cu miere?

centrifuga

Citat din: stupar-escu
Citat din: centrifugaai spus intr-o postare anterioara ca joci un rol.
cine te-a distribuit in acest joc si cine esti de fapt?
daca ai avut probleme reale si nu inchipuite cu Dobre,descrie-le in amanunt aici,altfel putem crede ca rolul ti-a fost dat de un alt Dobre
la un moment dat ai afirmat ca vii la Ramnic si ca ai sa te razboiesti cu Dobre,am fost la Ramnic si am asteptat sa te vad in actiune,dar...canci!
decat sa te "dai pe uscat" la Dragos,mai bine ai descrie exact povestea ta reala a experientei cu Dobre si s-ar putea sa ai adepti
departe de mine ideea de a fi aparatorul procesatorilor,orice nume ar purta,dar totusi,cateva amanunte ar fi de folos sa vedem in ce barca sunteti,daca nu cumva sunteti reprezentantul unui alt procesator,sau sunteti un nimic...
Am citit acest forum cu drag dar si cu nervi uneori.Libertatea clamata aici ,a fost usor usor sechestrata de o minoritate clantoasa.Si ce-i cu asta? Nimic, doar ca informatia a disparut .In golul lasat a intrat spalatoria Nufarul pentru procesatori.
Asta nu se rabda.Relatia mea cu individul s-a terminat dupa o teapa cu analize falsificate.Cantitatea? ~ 6 tone/sortiment superior adunat cu truda din zona secetoasa a tarii.
Eu nu am fost la Ramnic? Singur ce puteam face acolo?Cati erau pregatiti la contraatac?
Cine ar fi avut curajul in vizuina lupului? Am si eu o varsta.Cati din cei de acolo au avut curajul sa maraie?Procesatorul a tinut lectie de partid si a ridicat degetul.Unul nu a sughitat!
imi pare rau ptr teapa luata de la Dobre!
cele 6 tone de miere erau deun singur sortiment? adica de exemplu salcam?
daca da,Dvstra sunteti un mare apicultor,care ati obtinut intr-un sezon in zona secetoasa a tarii -de sud-6.000kg de miere,inseamna ca detineti si exploatati un nr.semnificativa de familii de albine!
daca este asa,(cam 400familii x 15kg/familie=6000 kg)nu inteleg de ce nu va prezentati stupina,ca ati avea cu ce sa ne impresionati!
nu va rusinati,nu fiti modest! aveti cu ce sa va laudati!
uitati,pe Dl Andrei din Los Angeles,a carui tara sunt Statele Unite ale Americii,am avut oacazia sa-l cunosc personal,asta dupa ce-i vazusem preocuparile apicole pe internet! Ba chiar am facut si o mica afacere,asa cum ne intelesesem pe internet!
de aceea nu inteleg de ce nu iesiti din anonimat-nu e necesar sa va spuneti numele-ci o poza-doua cu stupina,una-doua cu Dvstra ca sa aveti credibilitate!
si daca sunteti apicultor-practicant intr-o stupina de 400 familii,veti avea credibilitate pe acest forum si vom incerca sa facem ceva ptr a mai scapa de tepele procesatorilor!
asta daca nu sunteti si Dvstra tot un colector de miere!
eu va astept cu poze din stupina Dvstra si cu mai multe detalii legate de aceasta-marime,sistem de exploatare etc!

D006

centrifuga

va inteleg supararea si sunt de acord cu Dvstra in ceea ce priveste persoana in cauza!
dar insist totusi sa dati mai multe detali despre stupina,mod de lucru,ar fi interesant ptr toti vizitatorii acestui forum!
cat despre saritul mustarului,cred ca imi sare la fel de repede ca si Dvstra!
dar asta nu conteaza1 eu nu am nimic de ascuns,raspund la toate intrebarile puse la care consider ca pot da raspuns! invit si pe cei care se indoiesc sa vina in stupina mea sa vada cum muncesc!
cat despre tepe,le luam in fiecare an de la procesatori,toti apicultorii,prin nivelul preturilor stabilite numai de ei!
ptr, mine si ptr altii ar conta f.mult sa fim siguri ca vorbim cu un apicultor si nu cu un colector zonal,mai mic,care a fost tepuit de un rechin mai mare!
in rest,numai de bine!

centrifuga

Sper ca aceasta discutie-disputa de pe Jurnalul lui Dragos sa fie inceputul unei noi orientari a colaborarii si solidaritatii apicultorilor!
Si tinand seama de:
-libertatea de expresie  constitutionala a tuturor cetatenilor Romaniei
-mentinerea unui dialog cu cei carora le dam mierea
cred ca ar fi bine sa se infiinteze o sectiune a acestui forum intitulata ''COLTUL PROCESATORULUI" sau ceva de genul asta!

stefan1

Un lucru trebuie sa dea de gandit: nu este nici un procesator in Romania care sa dea stuparilor cat vor ei pe miere si nici macar un pret sensibil mai mare decat ceilalti procesatori. Oare sa nu fie nici un om cinstit in Romania? Sau si procesatorii sunt un rau necesar si si ei se confrunta cu incercari de tragere pe sfoara de catre beneficiari cat si de unii din stuparii care le furnizeaza mierea.
  Dreptul la cuvant cred ca trebuie sa-l aiba si procesatorii si cei pacaliti de ei, si fiecare dintre forumisti sa traga ce concluzii vrea.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

milu56

Am stat de vorba cu apicultori care au vandut mierea ieftin si miere de calitate,ca la urma sa vina oamenii care erau cumparatorii fideli in cantitati mai mici bineinteles si sa nu mai aiba miere,cred ca este bine ca stuparul sa nu se grabeasca la vanzare.

crombra

Ieri sau alaltaieri pe REALITATEA Tv a fost un reportaj cu Firma Tremot Dobre si fii din Baicoi. Acolo se spunea ca mierea produsa costa 2.5 euroi/kg.
Dar nu am inteles, cea produsa in stupina proprie sau cea valorificat de la apicultori.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

D006

Felicitari familiei Gavrila!