Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Ai perfecta dreptate bucovineanu. Nota 10 cu felicitari pentru ceea ce ai amintit, dar as mai avea ceva de adaugat.. alimentele din supermarchet sunt mai "sanatoase"de cit cele de la producator care sunt facute traditional pentru ca au o  multime de "E" care ne "ajuta" sa traim mai "igienic"...atit de igienic incit ne "curata" si pe noi...DEFINITV..... cu mult mai repede. :nod:

D006

Citat din: puiuAceasta este adevarul.
Alvo spune... "lactate,carne...sunt produse in conditii neigenice."
Daca are dreptate eu nu stiu,dar stiu ca sunt fff multi apicultori care prezinta mierea la procesatori in conditi de neimaginat. Daca nu ne vom schimba mentalitatea vom sta multi ani in "stagnare". ESTE ADEVARAT.
Apicultorii trebuie sa fie CONSTIENTI  ca produc un ALIMENT  pe care unii oameni il asimileaza cu un medicament. La urma urmei nici un procesator sau veterinar nu sta dupa noi sa vada cum extragem dar constiinta ne obliga sa recoltam produsele stupului in conditii cat mai igenice . Pana la ambalaj vorbim de curatenia corporala a stuparului  , de conditii minime de extractie , centrifuga curata , tava de descapacit , ambalaje spalate . Iar mierea sa fie stocata fara resturi de albine si in conditii cat de cat igienice .
 
  Sa nu uitam ca produsele stupului sunt consumate in principal de oameni bolnavi si copii si cred ca nimeni nu vrea sa dea la copil un aliment contaminat cu resturi organice sau praf.  :nono:
  In legatura cu depunerea dosarelor pentru accesare de fonduri : in judetul Buzau nu exista criteriu politic la depunerea dosarelor .

D006

Dragos2006. Nu am de unde sa stiu cum e in judetul Buzau referitor la depunerea si aprobarea dosarelor dar iti spun sigur ca sunt "locuri" unde se pune baza si pe asta. Eu vroiam sa iti arat printr-un exemplu de genul asta ca sunt si alte motive pentru care nu se poate misca nimik in tara si nu doar taranul  din cauza ce " prost" ci din faptul ca nu este ajutat. Sincer..sunt curios citi consultanti agricoli de la primariile de la sat se ocupa pe bune de ceea ce sunt platiti sa faca...anume...sa informeze populatia..sau daca ma duc si ii cer o informatie legata de un anumit domeniu stie sa ma ajute..sunt marea majoritate...in afara cauzei...si total paraleli cu ceea ce ar trebui sa stie...Doamneeeeeeeee. ce n-as da sa prind un post de functionar public sa am o singura problema ..si anume sa ma uit la ceas cum trece vremea si sa imi ridic banii........Se pare ca e destul de comod si nu ii deranjeaa nimeni sa ii evalueze..sa ii supuna la niste testari...chesti de genu.....verificari.....

D006

Vezi tu cum sta treaba in viata  :nono:   eu am un consultant agricol care imi da raspuns la orice intrebare , chiar daca nu-mi da raspunsul pe loc se intereseaza la minister si in maxim 48 de ore are raspunsul . Nu e chiar asa , consultantii cu cat au mai multi clienti cu atat castiga mai bine . Tu faci confuzii grave in ceea ce priveste structurile statului , pur si simplu tu nu stii diferenta intre PNDR si APIA .  Eu zic , ca tot ai internet , sa studiezi structura  agriculturii romane si a  institutiilor centrale si locale si apoi sa ai o parere critica despre functionarul public  !  :nono:   Eu unul stiu sa cultiv o relatie si atunci cand am o nevoie mi se deschide orice usa , dar atat timp cat stai numai pe criticat si numai cu ganduri negative in creier nu vei reusi.
   Stii care este drama prostului  : nu este suficient de destept sa inteleaga ca este prost.

puiu

Cu respect fata de apicultorii constienti ca MIEREA este un aliment care poate fi servit in familie.
As da din mierea adusa de un apicultor(nu toti) la procesator, 2-3 linguri de miere nu mai mult sa o serveasca in familie Domnul Valter. As fi foarte fericit sa-i vad mimica fetei la intalnirea cu asemenea "aliment" daca putem sa-i spunem asa.Eu nu sunt procesator dar,am observat lucruri care sau intamplat si cred ca din 100 de persoane daca ar fi vazut asa ceva sub 10% ar mai manca miere. Capaceala,furnici, tantari,albine moarte,ce sa mai spun...

eusebiu

Mai scoate si procesatorul 1-2 faguri :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Mai face si el un insectar :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Astea asa pentru marirea profitului :hi:  :hi:

valter

Mai dragaaaa puiule nu te gandi tu la morga mea, orcum o am destul de pocita, e greu sa deslusesti m'neata atunci cand sunt mirat, serios, ori zambesc.
Viata te obliga de multe ori sa faci si ce nu-ti trece prin cap, apoi de mancat scoici, lacuste, furnici nu vad nimic rau, contaminant pentru organismul unui om sanatos.
Da, eu inteleg ca te mila de sitele de filtrare a'lu Dobre, Filosfera samd...
Lasa ce mananca omu'n casa e o halvita,altceva e cu ce preda la procesator.Procesatorii sa se bucure ca inca mai vin fomistii sa le verse marfa fierbinte, cu furnici si descapaceala, ca o sa vina timpul cand o sa se roage s-o duci si cu span de centrifuga in ia.
Mierea este un produs exclusiv BACTERIOSTATIC. Nu se depreciaza daca are un continut normal de apa, o limita rezonabila de impuritati si doua picaturi de transpiratie.
Cum subesctul petru mine-i incheiat, va doresc miere curata, in batista strecurata, la poatra la D.... lasata.
papa.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Vezi tu...Dragos2006..daca tot....dupa cum imi miroase mie..si tu esti unu din.."baietii destepti" care stiu sa se "descurce" intr-un fel sau altul...stie ce nu prea cred... ca este chiar asa cum spui tu.. ca in judetul tau nu sunt probleme la depunerea si aprobarea dosarelor, ca tu ai un consultant care iti raspunde la orice...etc.....etc.... tu pri a fi unul din putinii oameni de succes ai tarii, care a avut mult noroc in viata si care nu are cunostiinta de partea "necurata" a lucrurilor" care se petrec pentru a beneficia de un drept legal si egal chiar si cu cei care sunt mai "dotati" D.P.D.V. AL BANILOR...ASA CUM IMI MIROASE MIE CA ESTI TU. rEFERITOR LA INTERNET... MS... PT SFAT DAR NU E NEOIE SA MA SFATUIESTI TU CE SA INVAT SI CE NU DE PE INTERNET. Eu ma refeream la consultantii agricoli de la primari..care apartin de directia agricola.... dar...daca tu nu esti destul de inteligent ca sa intelegi ca.....la acestia m-am referit...nu am e sa fac..decit sa renunt a mai continua discutia cu tine. Ai zis ca...in viata trebuie sa ma ifaci si lucruri care care sa mentii o relatie...citez "Eu unul stiu sa cultiv o relatie si atunci cand am o nevoie mi se deschide orice usa" Eu cred ca tu nu "cultivi" relatia prin niste mijloace...corecte..sa le spun asa.. daca tot te ti ca esti corect si la tine este un mic coltisor de corectitudine si adevar in localitatea sau judetul tau.. ti se pare corect sa "cultivi" o relatie sau... atunci cind ai nevoie sa te duci..sa colaborezi..iti rezolvi problema...si ai plecat... fara a fi "atent" CU UN USAU ALTUL...CARE PENTRU A TE AJUTA PE TINE SI PE ALTII SUNT PUSI IN POSTURILE ASTEA..... Cind oare o sa scapam de mentalitatea...sa ma duc cu ceva sa ii dau sa fie mai grijuliu?????

D006

Pentru mine a fi atent inseamna a da un telefon de sarbatori , a merge la un gratar , la un restaurant , etc .
  De la oricine ai de invatat copilu !  Cand Valter a spus pe net ca a extras peste 100 de kg. miere pe familie mi-a venit sa-l iau la misto si-a iesit o clabucela intre noi de  mama-mama !  Dar in vara am mers personal la Valter am luat notite  , am aplicat in parte si am ajuns la concluzia ca se poate face 100 kg. pe familie .   Invatati , invatati , invatati !
  Si apropo de Valter , chiar daca pe net pare chiar fioros in viata reala este un bun crestin ortodox si in tot sezonul merge Duminica la biserica !

D006

Dragos. Nici nu m-am gandit la nimik altceva cand m-am referit la atentia acordata... dar vreau sa spun ca ...chiar si atat cat ai mentionat tu... nu mi se pare corect pentru ca pana la urma daca stam sa judecam drept...nu e prea corect nici asta.. si de ce spun asta... Tu te duci cu iei la un gratar se mai discuta ba una...ba alta.. ei te tin minte de "baiatul bun" si in comparatie cu unul care e la inceput de drum tu ai un avantaj, chiar si numa faptul ca te cunosti cu acele persoane, pe cand unul care merge prima data si incearca sa acceseze niste bani pentru un proiect, acela nu indrazneste sa le spuna sa mearga la un gratar sau sa le propunaaltceva...Nu spun asta cu absolut nici o rautate dar recunoaste ca nu este tocmai un mod cinstit ..chiar si acesta...
Nu ti se pare cel mai corect ca tu...sau eu....sau orice cetatean al acestei tari..atunci cand vrea sa aplice un proiect pentru a beneficia de de niste fonduri sa nu existe nimik altceva decit o relatie de " afaceri" sa zic asa... Adik tu ca solicitant sa te duci sa ceri ajutor...sa concepi proiectul, sa fi ajutat sa treci prin toate fazele apoi ..la final sa iti iei banii si sa te apuci de treaba ta iar cei care te-au ajutat pe tine...sa ajute si pe altii la randul lor...fara sa mai fie nevoie sa te simti tu dator fata de ei ...ca si cum ei ar fi dat banii aceia din buzunarul lor...si parca nu tot pentru tara e avantajos pana la urma ca faci o afacere....? Castigul tarii este ma mic sau mai mare..in functie de afecere...cit de mare este si care e cifra de afacere... dar...un cistig este... ei trebuie cumva...( cei care dau banii) sa te faca cumva sa te simti dator fata de ei... chiar dacxa o fac intr-un mod mai...elegant.....dar o fac....De ce nu incercam sa facem ceva ..fara sa asteptam sa ne mai pice ceva...pe linga salarul nostru...si atit.

dedu

dragos2006-100kg este media de miere pe familie pe an la Valter?
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

nu in fiecare an  dar cand prinzi sezonul te faci om !

stefan1

Ma mir de oamenii care au asa o parere proasta despre tarani. Daca am sonda putin, aproape toti au parintii sau bunicii de la tara. Din pacate cei care au plecat au uitat de multe ori tocmai obiceiurile bune din satul romanesc si si-au insusit superficial codul unui orasean. Multi cred ca a fi domn inseamna a nu munci, a te descurca. Dar cum a spus Eminescu: "A statelor greoaie cara trebuie-mpinse/" si asta nu se face cu speculatii ci cu munca. Iar cei care nu mai consuma produsele taranului o fac iar de multe ori din snobism. Sute de generatii au crescut cu lapte de la vite, cu carne de la animalele crescute si sacrificate in gospodarie. Acum deodata au devenit neigienice, nocive, necomestibile. Ce are o miere care are in ea descapacitura sau chiar albine inecate? Mierea impiedica dezvoltarea germenilor patogeni, in ea se poate conserva chiar si carnea. Recoltarea nematurata si prelucrarea termica sunt adevaratele atentate asupra calitatii mierii, dar tolerate de toti. Am dat la cineva in Elvetia miere si ani de zile amintea ca o numeau copiii Sonntaghonig (miere de duminica).
Cat priveste incarcarea microbiana la alimente, ar trebui, dar nu e locul, o discutie foarte extinsa. Restrictiile aberante care sunt au fost de multe ori impuse de producatori superspecializati care vor sa-si elimine concurenta care nu dispune de asemenea echipamente. Este aberant sa se oblige ciobanii sa aiba in varful muntelui camere cu faianta si apa curenta si chiar sa-si taie mieii numai in abatoarele lor. la fel cu laptele, ouale, vinul etc.
In Anglia si SUA a fost cu multa vreme in urma tras un semnal de alarma ca omenirea se indreapta intr-o directie gresita prin exagerata asepsie (lipsa de germeni patogeni) din alimentatie. Se spunea ca organismul uman are nevoie de o anumita incarcatura microbiana, care intretine in buna stare mecanismele imunitare. Altfel ne pierdem abilitatea de a ne apara si vom fi expusi oricand la mari pericole. De fapt omul a pierdut de-a lungul vremii multe din armele lui de aparare. Astfel acum nu mai putem trai fara incalzire sau fara o alimentatie rafinata. Ciobanii dorm langa oi in cele mai mari geruri ale iernii si au o roseata in obraji pe care orasenii care se hranesc asa de sanatos si variat nu o pt avea cu toate vitaminele si stimulentele luate.
Si intre natiuni apar astfel de diferente datorita stilului de viata. Am citit de un comandant militar german care a condus acum doua secole unitati militare banatene, formate unele din svabi si altele de romani. A avut cuvinte de lauda fata de romani, care erau mult mai rezistenti in conditii grele, in timp ce nemtilor le scadea drastic randamentul daca nu aveau conditii de hrana si odihna corespunzatoare. Si in ultimul razboi mondial nemtii au avut astfel de probleme in comparatie cu rusii. Ar fi foarte multe de spus si sa nu 'punem botu' la tot ce ni se spune sau impune.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

balasbebe

Ai nevoie de audienta.
Am si eu ceva pentru tine
Un gand bun si miere multa! :hi:

costoiuaurel

Referitor la incarcarea microbiana a alimentelor si dezvoltarea sistemului imunitar, pentru cei care au trait de mici la tara, au fost momente cind fiind copii  la bunici sau in alte situatii mancau prune,sau mere nespalate culese direct din pom sau beau lapte direct muls de la vaca fara a face complicatii si culmea sau trezit ca la a doua sau a treia tinerete au stomacuri mai sanatoase decit cei de la oras care au servit alimentele igienic. Sa mori e usor.......sa vietuiesti cit mai mult in aceasta jungla e mai greu...