Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

balasbebe

Citat din: albineTaranul este inrudit cu apicultorul???
Dar fermierul?
Dar betivul?

balasbebe

Citat din: dragos2006mai am ! acum e numai buna s-a uscat perfect , daca vrei niste rame nu se pune problema pentru tine.
Pentru poze? Am pus la anunturi.

D006

Stiutorul de pe forum ne poti invata ce este Farrar Rule?Sa ne destepti si pe noi ca vad ca pe multi i-ai desteptat.Curaj, eu ma grabesc si voi fi ocupat o buna bucata de vrame.Daca gresesti se supara prietenul.

alvo

argumentele aduse nu m-au convins!
cine are nevoie de ciobanii nespalati din varful muntelui care se spala pe maini si pe c**ie in laptele din care fac traditionala,stramoseasca si f.scumpa telemea de oaie?
cine vrea sa doarma langa oi afara in mijlicul iernii?
desi traim in secolul XXI,voi vad ca sustineti in continuare conservarea traditiei stramosesti a celor doua gropi!
voi nu vedeti cum arata? plini de reumatism cu articulatiile umflate,fara dinti in gura,cu stramoseasca "roseata"din obraji transformata intr-o vipie vinetie in varful nasului si pometii obrajilor din cauza alcoolului, cu bautura si tigari luate "pe caiet"de la jmecherul satutlui?
PS:palizii si "stravezii"nemti i-au intrecut totusi,in toate domeniile pe vigurosoo tarani romani !

alvo

Citat din: costoiuaurelReferitor la incarcarea microbiana a alimentelor si dezvoltarea sistemului imunitar, pentru cei care au trait de mici la tara, au fost momente cind fiind copii  la bunici sau in alte situatii mancau prune,sau mere nespalate culese direct din pom sau beau lapte direct muls de la vaca fara a face complicatii si culmea sau trezit ca la a doua sau a treia tinerete au stomacuri mai sanatoase decit cei de la oras care au servit alimentele igienic. Sa mori e usor.......sa vietuiesti cit mai mult in aceasta jungla e mai greu...
in nustiu ce tara africana sida este endemica!
asa vreti sa ajungem?
cat despre traditii,mi-au revenit in minte nemuritoarele versuri de dragoste si dor ale poetului national :
of,of,of draga Marie,
te-am vazut sapand la vie
imbracata-n blugi si ie!
te-am vazut in blugi si geaca
cum dadeai apa la vaca!

D006

Draga  alvo tu ai dreptate dar sa nu uitam o vorba din batrani : " nimeni nu este profet in tara lui " . Noi romanii pentru a purta numele de  ROMANIA  am avut nevoie de o dinastie germana sa ne conduca , pana la Carol 1 am fost doar un popor la confluenta marilor imperii .  Im timp am ramas doar cu numele de Romania dar nu am reusit sa ne "contaminam " de microbul civilizatiei de la Dinastia de Habsburg si de la cea de Hohenzollern-Sigmaringen .   MUlti romani dau vina pe soarta si pe "Miorita" dar nici unul nu vrea sa ridice capul din pamant si sa recunoasca ca satul roman trebuie modernizat.

D006

alvo

odata,la viata satului a fost invitat ministruil agriculturii din OLANDA
vizita in RO coincidea cu sarbatorile de iarna si acestui invitat i-au fost prezentate de catre omologul roman traditiile de aceste sarbatori:ursul,capra,cerbul,irozii ,sarmale,tuica fiarta,caltabosi,sangereti,dansuri populare romanesti executate de dansatoare semidespuiate si reporterita ii pune intrebari olandezului:
R:v-au placut traditiile romanesti de iarna?
O:da!
R:dvstra aveti asa ceva in OLANDA?
O:nu,nu prea avem,ca noi nu am avut timp de traditii,am fost ocupati cu munca,cu afacerile....
O=olandezul

alvo

Citat din: stupar-escu......gheaburisme?....Nimurugi........
cum se traduce in romaneste?
   sau:
Roman e ala ce o stat la Rovine sau in Cotul Donului.Asa nespalat si neingrijit,nu o dat inapoi
de unde stiti dvstra cum a fost la Rovine si la Cotul Donului?
Eu stiu despre Rovine din carti,iar despre Cotul Donului de la tata-l meu care a fost acolo si din cate mi-a povestit acolo nu a fost cea mai glorioasa pagina din istoria neamului!
in ceeace priveste "o stat la Rovine si la Cotul Donului"s-ar putea sa aveti dreptate!
cei ce erau acolo trebuiau sa lupte nu sa stea!
iar la Cotul Donului,"s-o cam dat inapoi!"

Kiwi Bee

Citat din: dragos2006
Citat din: puiuAceasta este adevarul.
Alvo spune... "lactate,carne...sunt produse in conditii neigenice."
Daca are dreptate eu nu stiu,dar stiu ca sunt fff multi apicultori care prezinta mierea la procesatori in conditi de neimaginat. Daca nu ne vom schimba mentalitatea vom sta multi ani in "stagnare". ESTE ADEVARAT.
Apicultorii trebuie sa fie CONSTIENTI  ca produc un ALIMENT  pe care unii oameni il asimileaza cu un medicament. La urma urmei nici un procesator sau veterinar nu sta dupa noi sa vada cum extragem dar constiinta ne obliga sa recoltam produsele stupului in conditii cat mai igenice . Pana la ambalaj vorbim de curatenia corporala a stuparului  , de conditii minime de extractie , centrifuga curata , tava de descapacit , ambalaje spalate . Iar mierea sa fie stocata fara resturi de albine si in conditii cat de cat igienice .

Sa nu uitam ca produsele stupului sunt consumate in principal de oameni bolnavi si copii si cred ca nimeni nu vrea sa dea la copil un aliment contaminat cu resturi organice sau praf.  :nono:
  In legatura cu depunerea dosarelor pentru accesare de fonduri : in judetul Buzau nu exista criteriu politic la depunerea dosarelor .
Mai dat gata Dragos..... stai sa ma ridic caci am picat de pe scaun  =D
A nu se intelege gresit!
-nu te cunosc si nuci nu vreau sa te supar sau sa te jignesc
-nu ma deranjeaza ce si cum scrii tu sau altul
-toata lumea are o opinie si un cuvint de spus
Cu modul meu de gindire in ochii mei vad o contradictie in cele postate de tine(vezi mai sus + o postare de a ta din topicul turte proteice sau asa ceva)
Ia sa vedem:
"ALIMENT , medicament , igiena , centrifuga curata, etc"
pe cealalta parte
"soia , vitamine , etc"
Pt. mine mierea curata nu incepe la "picioruse de albine in borcan".
Tatal meu si prietenii lui cu care aveau albinele impreuna aveau o singura centrifuga si nu era de INOX, dar mierea intotdeauna era transparenta lipsita de reziduri fizice.
Pt. mine asta este cristal limpede si normal.Nu am vazut in Romania sau nici o alta tara pe unde am umblat miere provenita direct de la apicultor care sa contina astfel de reziduri.Nu ii este greu la nimeni sa foloseasca un tifon daca nu are alta posibilitate mai buna.
Ei , tu vorbesti de:
- soia dar nui spui corect pe nume caci in ziua de azi i se spune "soia GENETIC MODIFICAT".
- vitamine care sint niste extracte de laborator modificate - nicidecum naturale
Hm,
nu doresc sa spun ca o turta proteica cu reteta recomandata de tine sau alta asemanatoare nusi face efectul dorit.Sil face.Matca va oua ca masina de cusut SINGER.
Cine nu doreste sa aiba o familie de albine super mare inca din primavara?
Ce efecte laterale au produsele genetic modificate se stie foarte bine.In ultimii 15 ani in multe tari sau publicat rezultate de laborator care dovedesc efectele nedorite.Cancer curat.
Pai nici albina nu o sa fie exceptie, dar ca sa prevenim orice boala pe parcursul sezonului se vor administra antibiotice chiar daca nu in sezonul de cules.
Cine nu crede sa viziteze o ferma apicola cu mii de familii de albine si va vedea cum se face apicultura moderna la scara industriala.Binenteles cu centrifuga sterilizata si cu miinile curate.
Orice apicultor stie(chiar si un incepator, caci si ala mai citeste o carte sau doua) precum orice se administreza la o familie de albine in orice perioada a anului la urmatorul cules se va imbiba in miere.La un test de laborator se pot depista usor rezidurile nedorite.Si inca nu am vorbit de miere bio.
Daca cineva administreaza sau propune administrarea a astfel de lucruri la familiile  de albine, acela sa nu povesteasca de miere fara reziduri.
Sper ca intelegi unde vad eu contradictia.Dar asta nu inseamna ca esti om rau.
E clar nu?
Altceva
Netuss, Bucovineanu, Balanescu Adrian si inca citiva spun foare bine ceea ce spun despre mincarea sanotoasa.
Au fost , sint si vor fi exemple urite de igiena la nivel de taran si la nivel industrial dar in medie putem spune ca mincarea provenita de la taran este mai sanatoasa.Si mai mult in estul europei decit in vest.
Pt. Netuss
sincere condoleante pt. amicul tau care nu a primit aprobare la cererea sa pt. livada.
Nu a fost destul de curajos.Faptul ca Romania este membru EU nu inseamna ca el sa mutat in EU.El tot in Romania sta si regulile de joc trebuiec respectate.Asa a fost , asa este si asa va fi.Poate intro buna zi isi va lua iniman dinti si se va duce mai hotarit cu o noua cerere si o sai zica la om in fata "daca eu primesc fondul si dumneata vei fi multumit".Dar poate ca atuncea fondurile vor fi terminate la nivel national.
De ce spun asta?
In 2004 cind Ungaria a intrat in Eu inca locuiam la Budapesta.Cu nici un an mai tirziu mi sa propus de catre un fost coleg de armata sa deschid o firma unde voi avea minim 20 de angajati si cunostinta sa (deputat din parlamentul Ungariei) va intocmi cererea si voi primi pina la 400 de mii de euro(in forinti binenteles) de unde va trebui sai dau acelei "persoane" 20% in bani gheata.Deci la negru.
Acum ce e?
De ce te miri?
Nu sta asa mirat.Mai clipeste din cind in cind.Si Ungaria este in estul europei!!!
Eu oricum eram pregatit sa decolez din Ungaria asa ca nu miam pierdut timpul cu acel plan.
Ba chiar si in vest sau peste ocean lucrurile merg asemanator.Daca un guvern da ceva bani mai grosi la tarani sau la "cei care aplica" trebuie sa fie un intermediar la locul potrivit daca vrei sa ai succes.Si intermediarul nu va lucra pe gratis ci pt. un procent bun de tot.Bun pt. el!!!
Care este diferenta dintre est si vest?
In est intermediarul cere banii in mina.Ba chiar anticipat.
Asta este.Cine nu accepta si nu se acomodeaza va avea livada cu trei pomi.
Mai iara sa facut dimineata.O tai la culcare.
numai bine

D006

Fara suparare , daca aveai o minima experienta in apicultura stiai care este diferenta intre o turta proteica si una energetica .  Intamplator am vizitat pe viu stupini industriale si stiu cum se munceste si cum se face miere .
  In Romania prin LEGE  este interzisa cultivarea de soia modificata genetic.

crisbee

Citat din: stupar-escuUite cine vorbeste! Ce sti tu despre Romania ma? Ce e Romania?Doua fetze, doua masuri , minciuni si interese ascunse?Cand spui Roman ce vezi ma?Friptane si gheaburisme?Non valori cocotate la bucate grase?Nimurugi cu tupeu?
Roman e ala ce o stat la Rovine sau in Cotul Donului.Asa nespalat si neingrijit,nu o dat inapoi.
Roman e ala ce stie valoarea unei cruci.Roman e ala datorita caruia astazi sarbatoresti craciunul si nu...mos gerila!!
Roman e ala pe care l-au muls toti si acum arunca in el cu noroi.Romanul e inca taran.Restul sunt ...Europeni de la oras cu limba si creerii pusi pe bigudiuri.
ala e roman :nod:  :nod:

crisbee

ce s-a ales de acest jurnal :roll:

D006

Acest jurnal inainte de toate vrea sa prezinte apicultorul roman in toata splendoarea sa !
  Aceasta este doar o activitate de iarna semn ca albinele inca hiberneaza.

balanescuadrian

Citat din: alvo
desi traim in secolul XXI,voi vad ca sustineti in continuare conservarea traditiei stramosesti a celor doua gropi!
eu nu sunt de acord cu ele ...dar am iesit in poarta  parintilor mei  (care au groapa cimentuita si vitanjata!!) si am inceput sa ma uit la vecinii care trec prin fata portii!! concluziile le-am scris!!
eu v-am rugat sa ne dati o solutie UMANITARA de rezolvare a problemei... e usor sa acuzi .... "uite ignorantii" dar apoi sa plecam linistiti si sa ne vedem de treburile noastre! ...  :nono: