Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

puiu

Multumesc!
Domnului Kiwi Bee pentru experienta sa data apicultorilor din Romania. Apicultorii sunt receptivi la nou. Va vom urmari cu placere postarile. Asteptam.

D006

Acest clip este pur si simplu definitia mentalitatii romanesti :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/vxy-t3lrhQA[/youtube]

D006

Daca as putea as face un sondaj de opinie cu o singura intrebare :
   IN 2010 SUNTETI HOTARATI SA FACETI BANI BUNI DIN ALBINE ?

ioanardelean55

cine nu vrea bani in ziua de azi indiferent de unde ?????!!!!! :hi:  :hi:  :hi:  :hi:

D006

Una este sa vrei si alta este sa fii hotarat . Si eu as vrea sa fiu Obama dar in sinea mea stiu ca nu pot .

D006

Kiwi Bee

[quote author=dragos2006 a scris:
Fara suparare , daca aveai o minima experienta in apicultura stiai care este diferenta intre o turta proteica si una energetica .  Intamplator am vizitat pe viu stupini industriale si stiu cum se munceste si cum se face miere .[/quote]
Nu am experienta personala in stupina industriala(cu sute sau mii de familii).
Nu am spus niciodata ca asi avea.
Tatal meu avea cu prietenii lui peste 200 de familii in stationar 100%.Odata a ajuns aproape la 50 sa fie ale lui.Mai multe nu a avut niciodata.
Eu nu aveam de ales si eram linga cotul lui inca de la virsta de nici 4 ani(din vara anului 1974).
Eu nu stiu ce inseamna sa mergi in tabara de elevi.Asta este.
Nu se lucra in mod industrial nici macar in mod modern.Erau niste stupi timpiti ca si un turn.Nu le stiu denumirea.Las ca mai scriu pe topicul adecvat despre asta.
Eu doar am scris ca am vazut o contradictie in cele 2 postari ale tale.Asa cum am scris.
Nu am spus ca turtele sau alte tipuri de hrana administrata la albine nusi fac efectul dorit.
Sil fac dar majoritatea din aceste "hrani moderne" au efecte laterale si prin urmare vom avea reziduri in produsele apicole.
.........si nu uitati ca mierea noastra o consuma batrinii, copii, bolnavii.............. asta tu ai scris.
Nu esti mincinos nici prost, doar in ochii mei cele doua lucruri se contrazic.
Nu cred ca ar trebui sa ma supar.Nici tu , spun eu.
dragos2006]  In Romania prin LEGE  este interzisa cultivarea de soia modificata genetic.[/quote]
Nici nu mam gindit sa fie altfel.Vai da' in Romania sa nu fie lege?
Tarile est europene siau introdus legi si standarde noi mai aspre decit in Germania, Franta, UK sau Olanda, etc numai ca sa fie luate in membrii EU.
Guvernele tarilor est europene au obtinut ceea ce au vrut.Acum primesc fonduri grosolane.
Si cine imparte PARTE-SI FACE!!!
Eu asa am auzit zicala intotdeauna.
Un exemplu:
-citiva apicultori (chiar prieteni) doresc sasi cumpere soia pt. cele paste 2 mii de familii de albine ale lor.Daca cumpara o cantitate mai mare de la En-gross ies si ei mai ieftin.
Cum se face biznis industrial/in mare.Apicultorii in cauza vor cere mai multe oferte de la diferiti En-grosisti.Eu stiu raspunsul din start:"soia romaneasca va fi mai scumpa decit cea provenita din alta tara EU".Apoi putem sai facem pe taranii romani prosti ca nu stiu sa faca afaceri.
Binenteles apicultorii in cauza vor cumpara soia din sursa mai ieftina.
Nimeni nu le garanteaza de unde vine original acel soia.En-grosistul isi lauda marfa ca vrea si el sasi faca procentul.
'Asata m aduso din Rep. Ceha.Ieeeeeeeeeee"
Daca o dai la albinele tale ele vor vorbi si in Ceha.
Dar puteam sa zic si Marea  Britanie sau ect.
EU are multe tari membre si sint multe portite.Ce nu se poate introduce prin Romania va fi introdus prin alta tara.Importatorii mari nu cunosc cuvintul "NU".
Odata ce marfa este in EU se poate vinde in 27 de tari diferite fara nici o problema.
Cum sa explic mai simplu?
Trebuie sa plec pina la litoral sa ma balacesc cu copiii, dar mai revin cu stupii aia pe celalalt topic mai tirziu
numai bine

albine

Citat din: dragos2006Daca as putea as face un sondaj de opinie cu o singura intrebare :
   IN 2010 SUNTETI HOTARATI SA FACETI BANI BUNI DIN ALBINE ?
DEPINDE DACA FACI TALENTE LA PRET.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

unincepator

Citat din: dragos2006Draga  alvo tu ai dreptate dar sa nu uitam o vorba din batrani : " nimeni nu este profet in tara lui " . Noi romanii pentru a purta numele de  ROMANIA  am avut nevoie de o dinastie germana sa ne conduca , pana la Carol 1 am fost doar un popor la confluenta marilor imperii .  Im timp am ramas doar cu numele de Romania dar nu am reusit sa ne "contaminam " de microbul civilizatiei de la Dinastia de Habsburg si de la cea de Hohenzollern-Sigmaringen .   MUlti romani dau vina pe soarta si pe "Miorita" dar nici unul nu vrea sa ridice capul din pamant si sa recunoasca ca satul roman trebuie modernizat.
da,da trebuie modernizat dar si cu contributia dv-oastra si a noasta alor toti ca bine aspus mos roata ,, unirea face puterea'', dar pacat noi ne unim numai la lucruri rele.Antrebare:de ce nu putem face asoci atii de 3-4 sau 5 persoane crescatori de albine,oare?casa putem beneficiia de facilitatile care s-ar acorda prin aceasta forma,de ce oare se amina atit de mult a2 -transa cu fondurile europene?

unincepator

Citat din: stupar-escuUite cine vorbeste! Ce sti tu despre Romania ma? Ce e Romania?Doua fetze, doua masuri , minciuni si interese ascunse?Cand spui Roman ce vezi ma?Friptane si gheaburisme?Non valori cocotate la bucate grase?Nimurugi cu tupeu?
Roman e ala ce o stat la Rovine sau in Cotul Donului.Asa nespalat si neingrijit,nu o dat inapoi.
Roman e ala ce stie valoarea unei cruci.Roman e ala datorita caruia astazi sarbatoresti craciunul si nu...mos gerila!!
Roman e ala pe care l-au muls toti si acum arunca in el cu noroi.Romanul e inca taran.Restul sunt ...Europeni de la oras cu limba si creerii pusi pe bigudiuri.
MULTUMESC ,adevarat asa este ai dreptate; cei ce nu-si recunosc locul de unde au ajuns la oras sau di antimplare domni la tara, aceia nu sint ROMANI, sant scursuri.

unincepator

Citat din: dragos2006Fara suparare , daca aveai o minima experienta in apicultura stiai care este diferenta intre o turta proteica si una energetica .  Intamplator am vizitat pe viu stupini industriale si stiu cum se munceste si cum se face miere .
  In Romania prin LEGE  este interzisa cultivarea de soia modificata genetic.
da este interzisa bine spui dar nu se si aplica, iar e de vina taranul.

D006

Va iubesc pe toti , dar intr-un an de "jurnal apicol"  am invatat ca trebuie sa mai am grija si de mine si sa las deoparte toate mistouriule si injuraturile primite si sa intaresc  si mai mult  prieteniile facute aici .
  Prezenta mea pe forum se va reduce substantial in perioada urmatoare si voi dezvolta legaturile cu omenii cu care m-am cunoscut fata in fata.

dedu

Azi au fost 11 grade,am ajuns la 2 de la scoala si neavand stare sa stau am mers sa scot albinele moarte cu o sarma indoita la un capat din stupi,nu am scos deloc de azi toamna albine moarte pe urdinis si azi am prins momentul!!!
De la 2 roi am scos cate 150 respectib 180 de albine moarte(le-am numarat),de la ceilalti 10 nu am scos decat 20 de albine asa de familie(de la unii mai putin)!!!
Ar trebui sa ma alarmez la acei doi roi ca or murit atatea?Oare ar avea ceva daca le-as pune de acum la acei doi stupi niste turte proteice(nu am bani sa cumpar la toti dar as pune la astia doi sa fie cat de cat ok)!!!
Astept un raspuns cat mai repede!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

dedu

Si inca ceva,cam cat costa turta proteica,am inteles ca i foarta buna,cum se vinde:la bucata ori la kg?Cat costa?
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

Kiwi Bee

Citat din: deduAzi au fost 11 grade,am ajuns la 2 de la scoala si neavand stare sa stau am mers sa scot albinele moarte cu o sarma indoita la un capat din stupi,nu am scos deloc de azi toamna albine moarte pe urdinis si azi am prins momentul!!!
De la 2 roi am scos cate 150 respectib 180 de albine moarte(le-am numarat),de la ceilalti 10 nu am scos decat 20 de albine asa de familie(de la unii mai putin)!!!
Ar trebui sa ma alarmez la acei doi roi ca or murit atatea?Oare ar avea ceva daca le-as pune de acum la acei doi stupi niste turte proteice(nu am bani sa cumpar la toti dar as pune la astia doi sa fie cat de cat ok)!!!
Astept un raspuns cat mai repede!!!
Eu spun ca roii nu au avut puterea/capacitatea de a scoate albinele moarte pe urdinis.Preferau a ramina in ghem sa mentina caldura.
Pe cind la familiile celelalte a fost un nr. de albine care tot timpul facea curatenie(nu chiar non-stop dar se vede rezultatul.Nu ai albine moarte pe fund!!!)
Daca ai 1 kg de miere(mierea ta nu de la altul) amesteco cu zahar pudra pina faci un amestec ca si plastelina(adaogi zaharul pudra treptat) si ar fi mai norocos sa adaogi si 5% polen.Rupi fagurele dintro rama din stocul tau care are polen in ea si o macini si o adaogi asa.
Adaogi zahar pudra pina cind amestrecul nu se mai lipeste de mina. Din plastelina asta faci turte subtiri cit palma.
Pui turta direct peste rame sau o pui pe un celofan, cum iti doreste inimioara.
Aceasta reteta nu contine nimic artificial.... dar poti cumpara ceva mai super-beton si de la pravalie.Cum crezi tu.
numai bine
PS-ai administrat o doza sanatoasa de sirop la roii aceia in toamna inainte de ai ierna?Un nr. mai mare de albine moarte(mai ales daca sint ingramaditi la urdinis) poate insemna ca nu au mincare suficienta.Nu te speria sint 1001 de variatii.