foto - cristi x

Creat de dragos2006, Octombrie 18, 2007, 03:27:35 AM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: stefan1
Citat din: AndreiRNEste a doua oara cand aud ca albinele au reciclat ceara de la capaceala.
Un apicultor local mi-a relatat o observatie similara,
Am citit despre capacelele celulelor de puiet. Sunt cele mai groase la capacire, dar apoi sunt subtiate permanent. Nu mai retin cifre, dar la eclozionare capacelele au sub 50% din greutatea initiala.

Inca  un lucru  curios,totusi  mi  se pare ca,capacelele celulelor  de  puiet ar avea  o  alta compozitie .Poate ma  insel  ,dar  apar  multe  modificari si  in  special  la puietul  bolnav:culoare,curbura,perforatii.Deci  ar  putea fi  modificate si  subtiate de  catre  un agent  chimic.E corect?

stefan1

In mod clar capacele de puiet au alta compozitie decat cele de pe celulele cu miere. Eu stiu ca contin si polen. Din ce am citit, albinele sunt cele care intervin la capacele si refolosesc o parte din materialul lor probabil la alte capacele. Si culoarea capacelor de puiet e diferita de cea a celulelor de miere. Curios, la specia Apis Cerana capacelele la puiet sunt albe-galbui, sigur de alta compozitie, probabil cu mai multa ceara sau poate numai din ceara.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

milu56

As avea o rugaminte,unde ati citit acestea nu sar putea spune cum se numeste cartea si cine e autorul. :nono:

stefan1

Nu retin de unde am citit aceste lucruri, insa sigur nu-s inventiile mele. Ar fi foarte greu si complicat sa punem toata biografia citita cand facem o afirmatie. Oricum era vorba de un studiu, care da greutatea acestor capacele la diferite date de la capacire. Oricum este un lucru minor in ceea ce priveste cresterea albinelor si nu ar trebui sa fie motiv de galceava.

milu56

Nu e nici o galceava,e interesanta discutia.

stefan1

Nu este aici topicul, dar o sa pun niste date despre celule in alta parte.

D006

pentru cei care doresc sa tinem legatura - milotoi.ro   :hi:

D006

cine doreste un exemplar scanat din calauza stuparului ma poate gasii la:
milotoi @ clicknet.ro

D006

si un exemplar dintr-o lucrare deosebita:

D006

x

D006

in curand photo cu realizarea centrifugii cu ax orizontal. pana atunci proiectul actualizat:
www.milotoi.ro/Cris/Centrifuga.htm

D006

vei produce astfel de centrifugi in serie sau faci numai una artizanal ?

D006

Citat din: dragos2006vei produce astfel de centrifugi in serie sau faci numai una artizanal ?
nu am utilajele necesare pt a putea face acest lucru in serie, iar la sumele care mi s-au cerut pt executie (2.000-2.500 euro), nu cred ca ar fi prea multi amatori.
proiectul este realizat in practica fara cuve si sistemul de blocare rame.
chiar daca nu a iesit ca in poze, satisfactia este mare ca o realizez singur la un cost (numai materiale) in jur de 3.000 ron.
chiar daca are abateri de pana la +/- 5mm o sa prezint ceva photo in curand.

D006

Vei ramane uimit cati cienti ai avea !  ia numai exemplul Apitotal care a ajuns la niste preturi absurde si tot nu face fata la comenzi.

prisecarul

Citat din: cristi xin curand photo cu realizarea centrifugii cu ax orizontal. pana atunci proiectul actualizat:
www.milotoi.ro/Cris/Centrifuga.htm
foarte interesanta centrifuga!
dragos are dreptate, mai ales daca raportul calitate-pret avantajeaza apicultorul!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!