foto - cristi x

Creat de dragos2006, Octombrie 18, 2007, 03:27:35 AM

« precedentul - următorul »

D006

x

D006

x

D006

va salut domnul CRISTI

-SUNT INCEPATOR SI AS VEA SA FAC SI EU 4 ROIURI DAR NU AM REGINE
         -PUTETI SA-MI DATI SI MIE PATRU REGINE
         SUNT DIN INDEPENDENTA
                        VA MULTUMESC

D006

Mai  avem  si  apicultori  sinceri. :nod:  :hi:
Deci , indiferent de  ce  stup folosim daca  nu  ai cules  si  clima  adecvata,productia  va  fi  slaba.

andrei_calinescu

Cristi folosesti in continuare folia?

D006

x

antiopa din ardeal

Puteti sa-mi explicati despre ce reciclare a cerii e vorba mai sus?

D006

Este a doua oara cand aud ca albinele au reciclat ceara de la capaceala.
Un apicultor local mi-a relatat o observatie similara,

D006

Chiar , in nici o carte nu este expus subiectul ! dar in viata de zi cu zi se numeste  ca albinele folosesc ceara de imprumut ( termenul de reciclare este prea pretentios).  Daca aveti faguri artificiali mai grosi vor fi construiti mult mai rapid de catre albine decat un fagure artificial subtire si asta datorita cerii de imprumut.

stefan1

Citat din: AndreiRNEste a doua oara cand aud ca albinele au reciclat ceara de la capaceala.
Un apicultor local mi-a relatat o observatie similara,
Am citit despre capacelele celulelor de puiet. Sunt cele mai groase la capacire, dar apoi sunt subtiate permanent. Nu mai retin cifre, dar la eclozionare capacelele au sub 50% din greutatea initiala.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

antiopa din ardeal

Citat din: cristi x
Citat din: antiopa din ardealPuteti sa-mi explicati despre ce reciclare a cerii e vorba mai sus?
am strans mierea amestecata cu ceara adunata deasupra ultimului butoi cu miere intr-o cutie de inghetata si am pus-o intr-un cat gol deasupra unui stup. albinele au tras mierea din cutie, iar cu o parte din ceara au realizat aceasta constructie. fenomenul este ciudat. cum au reusit sa refoloseasca ceara, pentru mine inca este o enigma, cu toate ca il stiu de ani de zile. nu am gasit nimic scris de subiect si nici nu am avut timpul si mijloacele necesare pt studierea lui.
Am observat si eu constructii facute de albine din ceara capacelelor pusa la lins in stupi orizontali, dupa diafragma, dar sincer sa fiu nu le-am dat importanta. Albinele au construit max 20% din ceara existenta, restul au imprastiat-o E adevarat ca in acest caz cantitatea de miere amestecata cu ceara este mult mai mica si s-ar putea ca din acest motiv constructiile efectuate sa nu fie atat de spectaculoase ca cele pozate de dv. Asa ne dam seama cat de putine stim despre insectele pe care  toti le indragim. Si daca tot a venit vorba despre ce nu stim despre albine, am si eu o intrebare banala care mi-o tot pun in ultimul timp. Nu stiu daca s-a mai discutat sau daca este scris undeva prin carti. Si anume ma intreb cum introduce albina polenul de pe picioare in celulele fagurilor fara sa cada printre rame. Stiu ca se mai intampla ca mici graunciori de polen sa ajunga pe fundul lazilor dar oricum este o cantitate neglijabila. Ma ocup de ceva ani de albine dar niciodata nu am vazut. De batucit stiu ca o fac prin lovituri cu capul dar nici asta nu am vazut

D006

x

D006

La anu iti poti permite o extindere majora.

D006

Eu le-as tine in apa sarata 2-3 zile si sa se usuce bine inainte de vopsire.
Lemnul nou arata dat frumos cu 50/50 ceara/ulei fierbinte si poate ar tine mai bine ca vopseaua.

antiopa din ardeal

Vad ca ati achizitionat echipamente de la o firma specializata. Ati renuntat la productia proprie?