primii mei 4 stupi

Creat de bee_lover, Mai 06, 2007, 03:08:15 AM

« precedentul - următorul »

D006

Multumesc,iar  pe  Filip trebuie  pus  la  functia  de maiestru.Eu i-mi scriu  intr-un  jurnal  al  meu  toate  trucurile ce  se  dezbat  pe  acest  forum(in  fiecare  luna ce  se  face  si  cum  se  face,la  urma  trag  concluziile). :hi:

stefan1

Foarte frumos fagurul cu puiet, bee_lover! Am mai vazut la tine faguri foarte faini. Sa fie floare si nectar, ca va avea cine sa-l stranga.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bee_lover

Cantec regina
http://www.trilulilu.ro/netxplor/36e3cfbec56f45
Acum cu ploile astea stupii is plini de botci. De joia trecuta nu exista zi fara ploaie si vremea s-a racit.

bee_lover

Ceva este si in ramele din cat...

bee_lover

In vizita la un stupar care are 100 de familii si face stationar din cauza unor lazi cu rame gertrude, are 40 de familii pe astfel de rame. Is stupi cu cate 3 familii in pat cald. Zicea ca ierneaza foarte bine si cu un consum de 4-5 kg plus ca in primvara au o dezvoltare exploziva, a zis ca nici nu se compara cu celelalte familii pe rame dadant.

bee_lover

Ceea ce se vedea in dreapta era un roi artificial facut pe 6 rame. Urdinisul era inchis sa nu se intoarca albinele inapoi in stupul mama, il deschide doar seara, a zis ca asa se mai reduce numarul albinelor care se intorc. Stupii is de 22 de rame si a zis ca familiile is pline si ca trebuie sa faca roi artificiali sa-i mai slabeasca daca nu o sa-i roiasca.
O poza cu un suport ingenios reglabil si e bun si pentru pus catul la cei verticali si dedesubt fiind aer liber albinele au tendinta sa stea in cat, cat timp se verifica familia. Tot aici se vad si ramele gertrude care au latimea de 172 cm si lungimea pe undeva ca la rama dadant latimea.

stefan1

Nu am mai auzit de stupi Gertrude. Nu este vorba de Gerstung?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bee_lover

Ma scuzati, nu stiam cum se scrie, despre acele rame este vorba...

bee_lover

Lipire faguri artificiali. Cam 3 pe minut.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/KbGwXPJEOio[/youtube]

bee_lover

Inghesuiala la urdinise, vine ploaia, o sa urmeze si video cu roi.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/0KCHzCtm32I[/youtube]

filip

Da cati ai frate?Voi stati si ascultati sfaturi gratis si progresati.Noi cu ce ne alegem?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Frumos.
Numarul creste si se aduna si mierea.
Pai fiecare se alege cu ce isi doreste.

bee_lover

Am vreo 30, scopul meu este sa ajung pana la 50. Noi ascultam sfaturile si luam din tot ce credem ca-i bun sau se potriveste noua. Dumneavoastra va alegeti cu certurile si gandul ca ati ajutat la ingrosarea randurilor de apicultori, lucru pentru care va multumim.    :hi:

freecristian

ce frumos aterizau culegatoarele...mult succes in continuare....bravo!
Nu lasa pe maine ce poti face astazi!

Vand faguri APISROM 0764514729

bee_lover

Multumesc, asemenea.
Cred ca se poate extrage: