primii mei 4 stupi

Creat de bee_lover, Mai 06, 2007, 03:08:15 AM

« precedentul - următorul »

bee_lover

ramele de cat pline de propolis curat

PricopArthur

Miere multă şi inimă curată!

bee_lover

Multumesc de urari domnule Arthur(desi cu intarziere)!
Vad ca merge treaba cu mierea la borcanel. La tara unde am albinele am vandut mai multa miere ca la bloc (cred ca acolo se cunoaste mai bine lumea) multi dintre cei care au cumparat sunt din orasele mari de prin imprejurimi care au venit acasa in vizite sau concediu(au zis ca mai bine cumpara de la tara ca stiu de la cine cumpara).Pretul este de 12 roni poliflora.Tin sa va zic ca am ramas fara miere,adevarat ca am avut si putina miere undeva la 100 de kg da macar mi-am scos banii pe familiile de albine cumparate in primavara.

bee_lover

Astazi am facut o vizita la stupina. +5 grade cer inorat. Am ascultat albinutzele cu stetoscopul (fara capsula doar am introdus furtunasu'). Toate aveau un bazait uniform si slab, semn ca nu au inca puiet. La vreo 4 roiuri am pus cate o rama deasupra pentru orice eventualitate...

bee_lover

Roi ajuns sus...

bee_lover

Si rama cu miere asezata peste rame:

bee_lover

Astazi au facut primul zbor de curatire pe anul asta si la mine... asa am fost instiintat.Sper sa fie si maine zi frumoasa sa ma duc sa vad si eu.

D006

bee_lover

Ieri am facut o vizita... familiile se prezinta bine! Stiind ca se va incalzi am pus cate o rama cu miere peste (de la rezerva) la fiecare familie stiind ca e si un stimulator. Una din familiile carora le-am pus data trecuta o rama ieri era prima familie care aducea polen. Am vizitat dealurile din imprejurimi si am vazut ca alunul e in floare lipseste caldura albinelor!

bee_lover

Poiana cu aluni.

bee_lover

x

bee_lover

Am verificat o familie... este puiet cam pe 3 rame din 6 pe cate era iernat...
In poza se vede si regina... e de anul trecut(click pe imagine pt. marire)

bee_lover

Se pregateste si urmatoarea sursa de polen... cornul

bee_lover

alta..

bee_lover

Azi mi-au spus ca albinutzele carau polen la greu.. "boabe mari cat ele"  :) Am uitat sa ma uit pe vale la salcii.. dar probabil ca si ele trebuie sa infloreasca (daca nu au inflorit deja)